Συλλυπητήρια μηνύματα και ανακοινώσεις για τον θάνατο των δύο εργαζομένων στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου Κοζάνης



Συλλυπητήριο μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για το θάνατο των δύο εργαζομένων στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης, εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για τον απροσδόκητο θάνατο των δύο εργαζομένων, που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα εργασίας στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου Κοζάνης.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες, τους οικείους και τους συναδέλφους τους.


Καλλιόπη Βέττα: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο των δύο εργαζομένων στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, με αφορμή τον θάνατο των δύο εργαζομένων στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου δήλωσε:

«Η είδηση για τον τραγικό θάνατο των δύο εργαζομένων στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου προκαλεί μεγάλη θλίψη σε όλη την περιοχή. Δυστυχώς, λίγες ημέρες μετά τους θανάτους στην Εύβοια, δύο ακόμη νέοι άνθρωποι έπεσαν νεκροί κατά την διάρκεια της εργασίας τους.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους συναδέλφους τους.

Ελπίζω ότι θα διενεργηθούν τάχιστα όλες οι έρευνες για την εξακρίβωση των αιτιών του δυστυχήματος, ώστε να αποδοθούν ευθύνες σε τυχόν υπαίτιους για τα ελλιπή μέτρα προστασίας των εργαζομένων.

Τέλος, το τραγικό περιστατικό είναι μια αφορμή να σημειώσουμε την αξία των ελεγκτικών μηχανισμών και της Επιθεώρησης Εργασίας που πρέπει να ενισχύονται, αντί να αποδυναμώνονται, ώστε να επιτελούν το απαραίτητο έργο προστασίας των εργαζομένων στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό»

Με εκτίμηση,

Γραφείο Βουλευτή
Καλλιόπη Βέττα


Κίνημα Αλλαγής Κοζάνης: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον χαμό δύο εργαζομένων στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος εκφράζει τη βαθιά της οδύνη για τον άδικο χαμό δύο συνανθρώπων μας σε εργατικό δυστύχημα στον Α.Η.Σ. Αγ. Δημητρίου. Οι σκέψεις μας είναι στις οικογένειες και του οικείους των αδικοχαμένων εργατών.

Θεωρούμε αυτονόητη την πλήρη εξακρίβωση των αιτιών του δυστυχήματος και τον καταλογισμό ευθυνών. Η τήρηση των μέτρων ασφαλείας για το σύνολο των εργαζομένων είναι υποχρέωση των εργοδοτών και αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των εργαζομένων. Είναι δε υποχρέωση των αρμόδιων κρατικών οργάνων να την ελέγχουν και να την επιβάλλουν αν χρειάζεται.

Ν.Ε. Κοζάνης


ΚΚΕ: Τα συλλυπητήρια του ΚΚΕ εξέφρασε η Μαρία Κομνηνάκα βουλευτής του ΚΚΕ για το εργοδοτικό έγκλημα με δύο νεκρούς οικοδόμους στον ΑΗΣ Κοζάνης ξεκινώντας την ομιλία της στην Επιτροπή της Βουλής σχετικά με το σχέδιο νόμου του υπ. Δικαιοσύνης για τον Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων.

Οπως τόνισε, η έλλειψη των μέτρων της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, η εντατικοποίηση της εργασίας, οι κυβερνητικές πολιτικές και οι εργοδοτικοί σχεδιασμοί που απογειώνουν τον βαθμό εκμετάλλευσης, μετατρέπουν τους χώρους δουλειάς σε αρένες θανάτου. Είναι σίγουρο ότι αυτά τα γεγονότα θα πολλαπλασιαστούν εάν περάσει το αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης για 10ωρη δουλειά και εντατικοποίηση της εργασίας και της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να αγωνιστούν για να σταματήσει η ζωή τους να γίνεται λίπασμα στα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματιών, κατέληξε η Μαρία Κομνηνάκα.


Συλλυπητήριο μήνυμα του Βουλευτή Ν. Κοζάνης Γιώργου Αμανατίδη για το θάνατο των δύο εργαζομένων στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου

Ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης κ. Γιώργος Αμανατίδης εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για τον άδικο χαμό των δύο εργαζομένων εν ώρα εργασίας στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου Κοζάνης. Τα ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των δύο άτυχων εργαζομένων.


«Η ΕΝΩΣΗ» ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. Δ.Ε.Η. Α.Ε

Θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα στον ΑΗΣ Αγ. Δημητριου, στις 12 το μεσημέρι στον πύργο ψύξης της 5ης μονάδας.
Οι 2 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους, εκτελώντας εργασίες στην 5η μονάδα, πέφτοντας από μεγάλο ύψος στο καλάθι όπου βρισκόταν.

Η αναζήτηση ευθυνών για το εργατικό ατύχημα, πρέπει να γίνει από ελεγκτικούς μηχανισμούς ώστε να αποδοθούν ευθύνες, για να μην θρηνήσουμε άλλους εργαζομένους και να αυξηθεί ο μακάβριος κατάλογος των εργατικών ατυχημάτων.

Το Σωματείο «ΕΝΩΣΗ» εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο άτυχων εργαζομένων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

Δύο εργαζόμενοι 40 και 45 ετών έχασαν την ζωή τους στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, σε εργολαβία στον πύργο ψύξεως στη μονάδα 5, μετά από πτώση από τα 100 μέτρα.

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το αίμα των τριών εργαζομένων από το εργατικό ατύχημα στην Εύβοια, θρηνούμε δύο ακόμα νεκρούς.

Δυστυχώς αυτά τα εργοδοτικά εγκλήματα έρχονται να επιβεβαιώσουν πως κυβερνήσεις, διοίκηση ΔΕΗ, και εργολάβοι στον βωμό των κερδών τους δεν διστάζουν να θυσιάσουν τις ζωές των εργαζομένων.

Η ΔΕΗ με τις ευλογίες και εντολές από την κυβέρνηση για μείωση του μισθολογικού κόστους και αριθμό εργαζομένων, μέχρι τον εκμηδενισμό των εργαζομένων στην επιχείρηση, δίνει σωρηδόν δραστηριότητες σε ιδιώτες μέσα από ένα σύστημα αναδόχων εργολαβιών και υπεργολάβων που στο τέλος καταλήγει σε ένα σύστημα δουλεμπορίου με ελαστικά ωράρια εκ περιτροπής εργασία χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας.

Οι φράσεις των υπευθύνων όπως (κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες) μόνο θυμό και οργή προκαλούν. Στο φως του ήλιου εργαζόντουσαν οι συνάδερφοι και σε χώρο που ακόμα έχει αρκετούς εργαζόμενους.

Πρέπει να απαντήσουν στα αμείλικτα ερωτήματα που υπάρχουν:

Υπήρχαν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας;

τα μηχανήματα και τεχνικός εξοπλισμός ήταν ο προβλεπόμενος και συντηρημένος.

Υπήρχε ο απαιτούμενος αριθμός εργαζομένων για αυτήν την εργασία;

Υπήρξε έλεγχος από υπεύθυνους ασφάλειας για εργασία σε τέτοιο ύψος;

Εργαζόμενοι και συνδικάτα πρέπει να σταματήσουμε αυτήν την ασυδοσία της εργοδοσίας. να σταματήσει το αίμα των εργατών να ποτίζει τις μηχανές σε εργοστάσια και ορυχεία.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΙΜΑ

Γραφείο τύπου

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.