Π. Κουκουλόπουλος: «Οι αρχές του τόπου και οι εκπρόσωποι μας ας συντονιστούν αυτή τη φορά γιατί κυριολεκτικά δεν πάει άλλο»

Κλειστή η αγορά μόνο στην Κοζανη εισηγούνται οι ειδικοί της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Κρίνοντας καλόπιστα την πρόταση υποθέτουμε ότι βασίζεται σε επιδημιολογικά στοιχεία που προφανώς δείχνουν επιβάρυνση πάνω από ένα αποδεκτό επίπεδο.

Η απορία είναι όμως γιατί ανοίγουν τα σχολεία με τέτοια δεδομένα όπως επίσης και ποια άλλα μέτρα θα εφαρμοστούν παράλληλα για να εκτονωθεί η κατάσταση.

Η ενδεχόμενη μερική λειτουργία της αγοράς, λόγω των αντιδράσεων, δεν αλλάζει την ουσία που απαιτεί μέτρα πραγματικά και όχι όπως τα περισσότερα από τα περίφημα «έξυπνα» που αποδείχτηκαν μέτρα κατά φαντασία. Τέτοια μέτρα είναι:

-Άνοιγμα των σχολείων τουλάχιστον μια εβδομάδα αργότερα από την υπόλοιπη χώρα.
-Εκτεταμένοι έλεγχοι με έμφαση στην τήρηση της καραντίνας για όσους έχει επιβληθεί. .
-Υποχρεωτικά τεστ σε όλες τις λειτουργίες που δεν διακόπτουν και χαρακτηρίζονται από μεγάλο συγχρωτισμό (Μονάδες και εργοτάξια ΔΕΗ, Super Market, βιομηχανίες, τράπεζες κλπ).
-Επιτάχυνση του εμβολιασμού στην περιοχή που σήμερα κινείται κάτω από το μέσο όρο της χώρας.

Πιθανά να υπάρχουν και άλλες χρήσιμες προτάσεις, όμως αυτό που έχει μεγάλη σημασία σήμερα είναι να έχουμε μια φωνή και πολύ δυνατή. Οι αρχές του τόπου και οι εκπρόσωποι μας ας συντονιστούν αυτή τη φορά γιατί κυριολεκτικά δεν πάει άλλο.

Πάρις Κουκουλόπουλος

 

 

 

 

3 σχόλια στο άρθρο “Π. Κουκουλόπουλος: «Οι αρχές του τόπου και οι εκπρόσωποι μας ας συντονιστούν αυτή τη φορά γιατί κυριολεκτικά δεν πάει άλλο»

  1. Ελα να δεις τι γίνεται τώρα (Παρασκευή απόγευμα) στον δημοτικό κήπο. Πάνω από 500 άτομα χωρίς μάσκες… Και κανένας έλεγχος ποτε… Καλά να παθουμε…

  2. Εσυ κάτσε σπίτι και δες άγριες μέλισσες .
    Εμείς οι νέοι θα βγούμε ναι , πάνε δες και στην Αθήνα τι γίνεται μας τα έχετε κάνει ζέπελιν μερικοί εδώ μέσα. Ξαφνικά σε όλη τη χώρα όλοι τηρούν τα μέτρα και μόνο στην κοζανη είμαστε το λάθος . Στην Αθήνα με 20
    Βαθμούς λογικά πίνανε τσάι στα μπαλκόνια πρόβατο

  3. Πάρη άστους στην κοσμαρα τους δεν σε φτάνει κανείς τους και όλοι μαζί να ενωθούν πάλι λίγοι θα είναι.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.