70% αύξηση στις διακομιδές περιστατικών Covid-19 στη Δυτική Μακεδονία – Οκτώ στις δέκα διακομιδές ασθενών από το ΕΚΑΒ αφορούν κορονοϊό

Μεγάλη αύξηση που ξεπερνά το 70%, καταγράφεται στις διακομιδές των περιστατικών COVIT-19 στην Δυτ. Μακεδονία, ενώ 10 έως 12 είναι ανά βάρδια, τα διαθέσιμα ασθενοφόρα σε όλη την Περιφέρεια, για να καλύψουν τις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες, στις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας.

Αυτό τόνισε στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτ. Μακεδονίας, Θωμάς Σαραφίδης, ζητώντας από το Υπουργείο Υγείας, την διάθεση επιπλέον ασθενοφόρων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην περιοχή, καθώς και την μονιμοποίηση όλου του επικουρικού προσωπικού.

Ο κ. Σαραφίδης χαρακτήρισε ως «οριακά διαχειρίσιμη» την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις δομές και το σύστημα υγείας στην περιοχή και ανάφερε χαρακτηριστικά ότι «8 στα 10 περιστατικά διακομιδών ασθενών από το ΕΚΑΒ στην Δυτ. Μακεδονία , αφορούν τον COVIT-19 και ύποπτα κρούσματα.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.