Ο δημοσιογράφος Γιάννης Νεβεσκιώτης για την περιπέτειά του με τον κορονοϊό: «Κατανοώ τον προβληματισμό για τα εμβόλια αλλά εύχομαι να είχα προλάβει να εμβολιαστώ»



Από το προφίλ στο fb του δημοσιογράφου Γιάννη Νεβεσκιώτη:

Τις τελευταίες ημέρες νοσώντας από Covid-19 υπάρχουν πια πράγματα που μπορώ και που δεν μπορώ να ανεχτώ.

Δεν ανέχομαι ούτε κατά διάνοια τους αρνητές του ιού και των μέσων προφύλαξης από αυτόν. Κατανοώ και σέβομαι τον προβληματισμό για τα εμβόλια αλλά προσωπικά, εύχομαι να είχα προλάβει να εμβολιαστω. Κι αν όχι εγώ, τουλάχιστον φίλοι και αγαπημένοι συγγενείς μου που βρίσκονται ακόμη σε κίνδυνο.

Επίσης χρειάζεται εγκράτεια στον τρόπο που χειριζόμαστε τις πληροφορίες για τη νόσο όσοι ως αντικείμενό μας έχουμε την ενημέρωση του κόσμου. Καλό είναι να ξέρουμε πως μεταξύ των αναγνωστών μας βρίσκονται άνθρωποι που νοσούν και η δραματοποιηση που στοχεύει στην άγραν αναγνωστών αυξάνει κατακόρυφα το άγχος των ασθενών.

Τα μέτρα δεν αποδίδουν, δεν ξέρω όμως τι θα απέδιδε σε ένα σύστημα που άρχισε να οργανώνεται μετά την έλευση της πανδημίας. Δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών ούτε για πολιτική πάνω στο θέμα. Είναι όμως ώρα για τυφλή εμπιστοσύνη στους επιστήμονες και τήρηση όλων των προτεινομενων μέτρων ασφαλείας. Και αν αλλάζουν κάποιες φορές στρατηγική οι ειδικοί είναι γιατί ούτε κι αυτοί ξέρουν ακριβως τον εχθρό.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς μου στο νοσοκομείο αλλά και στον κορυφαίο παθολόγο κ. Τσιρεκα και στους φίλους μου που απέδειξαν πως είναι η οικογένεια που επιλέγουμε.

Σ αυτή την περιπέτεια αποκαλυφθηκαν πολλά για το ποιοι είναι στ αλήθεια δίπλα μας. Έχουμε λίγο δρόμο ακόμα να διανύσουμε αλλά είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε και μακάρι να τελειώσουμε σύντομα με αυτή την περιπέτεια. Ο εχθρός όσο και αν προσέχεις περιμένει μια λάθος σου κίνηση. Μια λάθος κίνηση είναι αρκετή.
Όλα θα πάνε καλά

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.