“Ψηφίδες Τοπικής Ιστορίας”: Κύκλος εισηγήσεων για την Ιστορία της Δυτικής Μακεδονίας από την Εταιρεία Δυτικομακεδονικών Μελετών

Η Εταιρεία Δυτικομακεδονικών Μελετών (Ε.ΔΥΜ.ΜΕ.) διοργανώνει ένα κύκλο Εισηγήσεων με αντικείμενο την Ιστορία της Δυτικής Μακεδονίας και γενικό τίτλο ” Ψηφίδες Τοπικής Ιστορίας”. Οι Εισηγήσεις θα διεξάγονται διαδικτυακά κάθε Σάββατο και ώρα 7.30μμ. από τον Απρίλιο ως και το Μάιο του 2021.

Σκοπός των Εισηγήσεων είναι να γνωρίσουμε την Τοπική Ιστορία μέσα από την μελέτη και ερμηνεία των πηγών και τεκμηρίων και να αναδείξουμε πλευρές της Τοπικής Ιστορίας, καθώς η γνώση του παρελθόντος έχει πρωτεύουσα σημασία για την ερμηνεία και κατανόηση των συνθηκών που διαμορφώνουν καταστάσεις και περιβάλλοντα του παρόντος, ιδίως σε δύσκολους καιρούς, όπως αυτοί που βιώνουμε σήμερα.

Στην πρώτη Εισήγηση, το Σάββατο 3 Απριλίου 2021 και ώρα 7.30μμ. η Δικηγόρος-Δρ Ιστορίας του Δικαίου Βασιλική Διάφα-Καμπουρίδου θα παρουσιάσει το θέμα: “Η κοινωνική και νομική θέση της γυναίκας στην Κοζάνη τον 19ο αιώνα”.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Γιάννης Μπουνόβας, μέλος ΕΔΙΠ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

 
 

loading…


 
 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.