Καλλιόπη Βέττα: «Να δοθεί λύση για τους απόφοιτους των Τμημάτων Μαιευτικής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης» – Κατάθεση Κοινοβουλευτικής Ερώτησης



Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, με θέμα: «Αποκλεισμός των αποφοίτων Τμημάτων Μαιευτικής (Π.Ε.) από τις δημόσιες δομές Υγείας και τις προκηρύξεις μόνιμων προσλήψεων».

Στην ερώτηση, η οποία συνυπογράφεται από 34 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., γίνεται αναφορά στο πρόβλημα που παρουσιάζεται στους αποφοίτους των τμημάτων Μαιευτικής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, καθώς δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη στα οργανογράμματα των δημόσιων οργανισμών υγείας για απορρόφησή τους, με αποτέλεσμα να μην έχουν καμία δυνατότητα επαγγελματικής αποκατάστασης μέσω των διαγωνισμών του Δημοσίου.

Σε αυτό το πλαίσιο εμπίπτουν οι απόφοιτοι του τμήματος Μαιευτικής του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας που ιδρύθηκε με το Ν. 4610/2019, άρθρο 14, όπως και οι απόφοιτοι των αντίστοιχων τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη).

Παράλληλα, καταγράφεται ένα δεύτερο ζήτημα, το οποίο αφορά τους παλιούς πτυχιούχους/διπλωματούχους σχολών μαιευτικής (ΤΕ ή ΔΕ) που εργάζονται ήδη σε δομές του Ε.Σ.Υ. αλλά στο μεταξύ έχουν εισαχθεί και αποφοιτήσει από τα ανωτέρω τρία (3) τμήματα, αναβαθμίζοντας τις γνώσεις και τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα τους. Ωστόσο δεν έχουν δικαίωμα επαγγελματικής ανέλιξης εντός των υπηρεσιών που ήδη εργάζονται, καθώς δεν έχουν προβλεφθεί στα οικεία οργανογράμματα θέσεις Μαιευτικής Π.Ε.

Τέλος, τίθενται τα εξής ερωτήματα προς τον Υπουργό Υγείας:

1. Πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, δεδομένου ότι στα υφιστάμενα οργανογράμματα των δημόσιων δομών Υγείας υπάρχει πρόβλεψη για στελέχωση των σχετικών θέσεων μόνο από τον κλάδο Τ.Ε. και όχι και από τον κλάδο Π.Ε.;

2. Προτίθεται να αναλάβει νομοθετικές πρωτοβουλίες προκειμένου να αντιμετωπισθεί ενιαία και για το σύνολο των δομών αυτών (Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. κ.λπ.) το θέμα όλων των αποφοίτων των Μαιευτικών Τμημάτων;

Καλλιόπη Βέττα
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΠΕ Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.