Συνάντηση συνεργασίας του Στάθη Κωνσταντινίδη με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο – Τι συζήτησαν για την Π.Ε. Κοζάνης



Στην πρόσφατη επίσκεψή μου στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον ενημέρωσα για τις διαστάσεις και το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η υπόθεση της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης της Δυτικής Μακεδονίας και ζήτησα και τη δική του συμβολή στο μεγάλο εγχείρημα του παραγωγικού μετασχηματισμού της περιοχής μας.

Αναφορικά με το θέμα της αξιοποίησης των στρατοπέδων, ο κύριος Υπουργός εξέφρασε την πρόθεσή του για την αξιολόγηση και αποδοχή βιώσιμων προτάσεων.

Δεδομένου ότι τα στρατόπεδα, κατά κανόνα, διαθέτουν επαρκείς υποδομές και δίκτυα, και κατά συνέπεια προσφέρονται ως υποδοχείς επενδύσεων και ανάπτυξης, ενόψει και της εκπόνησης των νέων Πολεοδομικών Σχεδίων, ζήτησα από τον κ. Περιφερειάρχη και από τους κ. Δημάρχους της Π.Ε. Κοζάνης ενημέρωση για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι σχετικές προτάσεις τους.

Ειδικά για το στρατόπεδο των “Μακεδονομάχων” στην Κοζάνη, πιστεύω ότι, με μία ολοκληρωμένη πρόταση, μπορεί να δώσει τεράστια αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή και γι’ αυτό πρέπει να μελετήσουμε όλες τις δυνατότητες αξιοποίησής του, ακόμα και με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ).

Περαιτέρω, από τον κ. Υπουργό ζήτησα να ερευνήσει, σε συνεργασία με τον συντονιστή ΣΔΑΜ κ. Μουσουρούλη, την πιθανότητα εγκατάστασης στην Π.Ε. Κοζάνης κάποιας διαδικασίας παραγωγής ή συντήρησης υλικών ή μέσων προοριζόμενων για το στρατό, δεδομένης της τεράστιας εμπειρίας, του δυναμικού και του εξοπλισμού που διαθέτει η περιοχή μας στον τομέα της μηχανολογίας, καθώς και των συναφών Σχολών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ενόψει και των συνεργασιών που συνάπτει το ΥΕΘΑ με άλλες χώρες για τη συμπαραγωγή εξοπλισμών, αμυντικών μέσων και συστημάτων.

Στάθης Κωνσταντινίδης
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Π.Ε. Κοζάνης

3 σχόλια στο άρθρο “Συνάντηση συνεργασίας του Στάθη Κωνσταντινίδη με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο – Τι συζήτησαν για την Π.Ε. Κοζάνης

  1. στελιος!παμε γι αλλες πολιτειες!!

    - Edit

    Απαντήστε

    Σταδιο στο οποιο βρισκεται η υποθεση της δικαιης αναπτυξιακης μεταβασης της δυτικης μακεδονιας!!!
    Ζητησα την συμβολη στο μεγαλο εγχειρημα του παραγωγικου μετασχηματισμου της περιοχης!!
    Συμπαραγωγη με αλλες χωρες εξοπλισμων αμυντικων μεσων και συστηματων!!!( στρακαστρουκες και βεγγαλικα για τ ις ταρατσες στην Ανασταση!!
    Βρε!δεν παμε καλα που ελεγε και ο Αυλωνιτης!
    Εδω μονο τα παιδια οι ντελιβεραδες κυκλοφορουν,καπου- καπου ανοιγει κανενα καφε για πλαστικο καφε ,με δυο τραπεζια,η ανεργια χτυπησε κοκκινο και ο υπουργος αμυνας με τον μουσουρουλη θα συμβαλλουν στην ραγδαια αναπτυξη της περιοχης!
    Μαλλον ετοιμαζονται και αλλα σκουπιδια για την Κοζανη!!
    Ευτυχως υπαρχει ο κορονοιος και δεν ταξιδευει ο κοσμος στα νησια,αλλιως θα ειχαμε φλουμώσει απο σκουπιδια των ιονίων νήσων!
    Επειδη μητρικη μου γλωσσα ειναι η Σουαχιλι- μπαντου,καθοτι γεννημενος στην βορεια Μοζαμβικη θα γραψω πρωτα στην μητρικη μου γλωσσα και μετα θα μεταφρασω στην πατρικη μου γλωσσα,μιας κι αρχισα να μαθαινω την ελληνικην στα γυμνασιακα μου χρονια!!
    Serikali unayoisifu,inmbaya zaidika lilyopo katika historia( ιστορια) yanchi yetu mchangauyiko,kengele yakigiriki ere( ΕΡΕ) ,una nd( Ν.Δ)
    Μεταφραση!!
    Η κυβερνηση που παινευεις ειναι ο,τι χειροτερο υπαρχει στην ιστορια της χωρας μας,συνδυασμος Ελληνικου Συναγερμου,ΕΡΕ και Ν.Δ!!
    Κρατα την περηφανεια σου για τις δυσκολες στιγμες που σας περιμενουν!!
    Εμεις θαμαστε εδω να δουμε την ηρωικη καταρρευση του Jenga σου!!
    Και στα σουαχίλι το παραπανω: kishujau kwa jenga yako!!
    Τα καθρεφτακια και τα χαιμαλια( yakoty) και οι τσατσαρες( χτενες) στους ιθαγενεις ,τα αμερκανακια!
    Μονο που αργησατε 270 χρονια για κεινους!
    Πατε τωρα να γιορτασετε τα 200 χρονια απο την δικη μας ελληνικη επανασταση και οχι την αμερικανικη!
    Εκφωνηστε και εναν πανηγυρικο προς τους τιμημενους ηρωες του ’21, τους ντοπιους ηρωες!
    Και αναφωνηστε: Αμμες δε γ’ εσσομεθα πολλω καρρονες!!!
    Και η μεταφραση στα νεα ελληνικα!
    ” εμεις θα γινουμε καλυτεροι απο σας,την Κοζανη για την οποια πολεμησατε και δωσατε το αιμα σας,την γεμισαμε σκουπιδια απο την Κερκυρα,για δικαιη μεταβαση σε λιγα χρονια σ αλλες πολιτειες!!
    Παμε σ αλλες πολιτειες μαγευτικες
    Να βρεθουμε σ εμπειριες μοναδικες!
    Αν το θες!!

  2. στελιος!παμε γι αλλες πολιτειες!!

    - Edit

    Απαντήστε

    Υστερογραφο!
    Λατρεμενη μου μητερα που,λογω κορονοιου,εμεινες στην ιδιαιτερη πατριδα σου,σε λιγο καιρο θα σου στειλω καποια ανεργα,νεα παιδια της Κοζανης,πρωην μαθητες μου,να τους φιλοξενησεις,μεχρι να βρουν δουλεια εκει στην Μοζαμβικη!!
    Εδω στην Κοζανη θα ελθει μεγαλη αναπτυξη,ραγδαια αναπτυξη,τοση αναπτυξη που δεν θα εχουμε που να την βαλλουμε!!
    Και αναγκαστικα,πριν σκάσουμε απο την πολλη αναπτυξη θ αρχισουμε να μεταναστευουμε σαν τ αποδημιτικα πουλια!!
    Χειμωνιασε και φευγουν τα πουλια
    γοργα ο πελαργος τα πελαργωνει….

    1. νέος που ετοιμάζει βαλίτσες για Μοζαμβίκη

      - Edit

      Απαντήστε

      Προφανώς η γενιά σου δεν έχει την παραμικρή ευθύνη για αυτή την κατάντια της χώρας,έ;Εσείς απλά τρώγατε εκείνη την εποχή (κατά το ‘διάβαζα’ του Χριστόδουλου).Ολο οι άλλοι φταίνε,εμείς ποτέ.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.