Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης και Σωματείο Καφετεριών προς την Περιφέρεια: «Πράξτε γρήγορα και άμεσα – Επαναφέρετε την ομόνοια στον τόπο πριν να είναι αργά»



«Πρόγραμμα Covid-19 μετά τη συνέντευξη τύπου!»

Μετά τη σημερινή συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη και των εκπροσώπων της εταιρίας που διαχειρίστηκε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, διακρίνουμε μέσα σε όλη τη συνέντευξη ότι δύο ήταν τα λάθη ή αστοχίες του προγράμματος που θα μπορούσαν να προβλεφθούν ή να αναγνωρισθούν:

Η ύπαρξη βασικής δικλείδας ασφαλείας των πληττόμενων επιχειρήσεων, αυτή της πτώσης του τζίρου (σε περίπτωση αύξησης του τζίρου θα έπρεπε να μην υπάρχει δικαίωμα κατάθεσης πρότασης) και

Το ανώτερο ποσό που θα μπορούσε σαφώς να είναι χαμηλότερο ώστε να ενισχυθούν όλες οι πληττόμενες επιχειρήσεις.

Με αυτά τα δεδομένα και όλη τη συνέντευξη την οποία μπορεί ο καθένας να ανατρέξει και να ακούσει από τα τοπικά ΜΜΕ (δείτε εδώ)

Εμείς κρατάμε τη δέσμευση του κ. Περιφερειάρχη για εξεύρεση πόρων τόσο από την κυβέρνηση, κάτι που είχε ξανασυζητηθεί για την Περιφερειακή ενότητα Κοζάνης από το πρώτο τοπικό Lockdown τον Οκτώβριο του 2020, αλλά και εξεύρεση χρημάτων της Περιφέρειας από άλλα προγράμματα ή έργα τα οποία θα διατεθούν στην επιχειρηματικότητα.

Κύριε Περιφερειάρχη απαιτούμε η εξεύρεση των πόρων αυτών να γίνει άμεσα διότι όπως είπατε ενανειλημμένα στη συνέντευξη τύπου η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι τραγική, πολύ χειρότερη από τον Μάιο και τον Ιούνιο που σχεδιάστηκε το εν λόγω πρόγραμμα.

Προτείνουμε λοιπόν να υπάρξει πρόσθετη χρηματοδότηση 70εκ. για την κάλυψη όλων των επιχειρήσεων που έμειναν εκτός λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού και βέβαια νέο πρόγραμμα για όλες αυτές τις επιχειρήσεις που δεν είχαν την απαιτούμενη βαθμολογία για να ενταχθούν στο εν λόγω πρόγραμμα.

Βασικός όρος προτείνουμε να είναι οι κλειστές επιχειρήσεις με κρατική εντολή και φυσικά αυτές που είχαν πτώση τζίρου. Πράξτε γρήγορα, πράξτε ΆΜΕΣΑ, για να μην ζήσουμε τον αφανισμό των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και της δημιουργίας μιας νέας γενιάς ανέργων. Επαναφέρετε την Ομόνοια στον τόπο πριν να είναι αργά!

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης & Σωματείο καφετεριών και εστίασης «ΕΡΜΗΣ»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.