Η Π. Βρυζίδου με τον Υφυπουργό Οικονομικών για ελάφρυνση επιχειρηματιών, παραχώρηση κτιρίων και παραλίμνιες απαλλοτριωθείσες εκτάσεις από τη ΔΕΗ στην Π.Ε. Κοζάνης


 

Τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, με αρμοδιότητα τη Φορολογική Πολιτική και τη Δημόσια Περιουσία συνάντησε η Βουλευτής Ν. Κοζάνης Παρασκευή Βρυζίδου.

Συζήτησε μαζί του τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, επισημαίνοντας την επιβάρυνση των 20 ευρώ που δέχεται κάθε επιχειρηματίας, για κάθε επιταγή του που κρατά η τράπεζα, στα πλαίσια της τρίμηνης παράτασης πληρωμής της, που έδωσε η Κυβέρνηση, αναφέροντας ότι το παρόν συζητήθηκε και με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θόδωρο Σκυλακάκη.

Διαπιστώθηκε καταρχήν ότι η επιβάρυνση αφορά στις αποφάσεις των Τραπεζών, ωστόσο διερευνάται η δυνατότητα παρέμβασης και ελάφρυνσης των επιχειρηματιών.

Στη συνάντηση ακόμη, αναφέρθηκε στα αιτήματα του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργου Κασαπίδη για την παραχώρηση του κτιρίου της Παλαιάς Νομαρχίας Κοζάνης και του Διοικητηρίου Καστοριάς από το Υπουργείο Οικονομικών προς την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, άνευ ανταλλάγματος, προκειμένου να καταστεί εφικτή η νομιμοποίησή τους και η μετέπειτα ένταξή τους σε προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης προς εξοικονόμηση πόρων, καθώς και την παραχώρηση του κτιρίου του Γκέρτσιου Εκκλησιαστικού Ιδρύματος προς τη Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης, προκειμένου να αξιοποιηθεί προς όφελος των πολιτών.

Επίσης αναφέρθηκε στις απαλλοτριωθείσες από τη ΔΕΗ παραλίμνιες εκτάσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, που αποτελούν ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου και την ανάγκη ένταξης τροπολογίας σε νομοσχέδιο, για το άρθρο 1, παρ.2 του Ν.1280/1982, που θα προβλέπει ότι:

«Οι εκτάσεις που παραχωρούνται στο Δημόσιο, επιτρέπεται να διατίθενται σύμφωνα με τις διατάξεις της αγροτικής νομοθεσίας για την εκπλήρωση των σκοπών που προβλέπονται από τις διατάξεις αυτές και να διατίθενται στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για χρήσεις που εξυπηρετούν τους σκοπούς αυτών», προκειμένου να καταστεί δυνατή η αξιοποίηση εκτάσεων που παραμένουν ανεκμετάλλευτες προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, με ανάπτυξη του τουρισμού, της αλιείας και του αθλητισμού, που θα συμβάλλει στη γενικότερη ανάπτυξη της ΠΕ Κοζάνης, που υφίσταται τις συνέπειες της μετάβασης σε ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο.

Ο κ. Α. Βεσυρόπουλος ανέφερε ότι είναι σύμφωνος και θα προχωρήσει τα αιτήματα, που θα βοηθήσουν περαιτέρω την περιοχή και θα διευκολύνουν την εκτέλεση σημαντικών έργων.

Παρασκευή Βρυζίδου
Βουλευτής Ν. Κοζάνης_Νέα Δημοκρατία

loading…

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.