Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του εκπαιδευτικού αεροσκάφους της Egnatia Aviation – Εκπαιδευόμενος 32 ετών από το Ιράκ ο χειριστής – Πυκνή ομίχλη στο σημείο των ερευνών

Μεταξύ Διπόταμου, Μανασσή και Καλουτάς εστιάζεται η έρευνα για τον εντοπισμό του ιδιωτικού αεροσκάφους που αγνοείται από τις δωδεκάμισι το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ρεπορτάζ τη ΕΡΤ, το τελευταίο στίγμα το έδωσε στις 12.28 πετώντας 5 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ιωαννίνων, κοντά στο χωριό Μηλιωτάδες. Στο αεροσκάφος επέβαινε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ένας εκπαιδευόμενος 32 ετών από το Ιράκ. Το αεροσκάφος ανήκει στη Σχολή Εκπαίδευσης Επαγγελματιών Πιλότων «Egnatia Aviation».

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Κοζάνη, θα πετούσε πάνω από τα Γιάννινα και θα επέστρεφε στην Κοζάνη χωρίς να έχει προγραμματισμένη προσγείωση στο τοπικό αεροδρόμιο.

Από τη στιγμή που το στίγμα του χάθηκε σήμανε συναγερμός.

Η έρευνα που συντονίζεται από την Πολιτική Προστασία ξεκίνησε από την περιοχή των Μηλιωτάδων όπου εκτιμήθηκε ότι αντιστοιχούσε στο τελευταίο στίγμα που είχε δοθεί.

Μετέχουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ, της Αστυνομίας, της Πολιτικής Προστασίας και πολλές εθελοντικές ομάδες που χτενίζουν την περιοχή, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει εντοπιστεί το παραμικρό.

Στην πλατεία των Μηλιωτάδων αναμένουν δύο ασθενοφόρα ώστε να παράσχουν κάθε βοήθεια ενώ σε ετοιμότητα έχει τεθεί και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Το σημαντικότερο πρόβλημα σύμφωνα με το epirusgate.gr που έχουν να αντιμετωπίσουν όσοι συμμετέχουν στις έρευνες,είναι η ορατότητα καθώς οι Ανατολικές πλαγιές του Μιτσικελίου έχουν καλυφθεί από χαμηλή νέφωση

Την τελευταία ώρα η έρευνα επικεντρώνεται στα χωριά Διπόταμου, Μανασσή και Καλουτάς καθώς υπάρχουν κάποιες μαρτυρίες για θόρυβο που ακούστηκε την ίδια ώρα που χάθηκε και το στίγμα του αεροσκάφους.

Από το epiruspost.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.