Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης: «Με υπευθυνότητα και πειθαρχία ανοίξαμε και συνεχίζουμε»



Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Με το πέρασμα της πρώτης εβδομάδας που έχουμε τα καταστήματά μας ανοιχτά μετά από σχεδόν 3 μήνες Lockdown, έχουμε να πούμε ότι ο κόσμος ανταποκρίθηκε θετικά στο άνοιγμα της αγοράς και η κίνηση στα τοπικά καταστήματα έχει θετικό πρόσημο συγκρίνοντας με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Αυτό όμως δεν θα πρέπει να μας εφησυχάζει καθώς έχουμε μπροστά μας σωρό υποχρεώσεων στις οποίες πολύ δύσκολα θα ανταπεξέλθουμε.

Οι διεκδικήσεις μας και οι απαιτήσεις μας για βοήθεια συνεχίζονται αμείωτα μιας και βλέπουμε πως γειτονικές μας αγορές εντός της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (Πτολεμαϊδα, Σιάτιστα, Κρόκος) είναι ακόμη κλειστές!

Είναι επίσης εμφανές ότι όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει την ανάγκη να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα για την δημόσια υγεία και ασφάλεια ώστε να μην ξαναβρεθούμε στην κατάσταση που ζήσαμε για τους προηγούμενους τρείς μήνες και φυσικά αυτό θα πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε!

Σ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση που έχουν περιέλθει όλες οι τοπικές επιχειρήσεις πρέπει να αποφεύγουμε με κάθε τρόπο να δίνουμε το δικαίωμα στις ελεγκτικές αρχές για την επιβολή προστίμων που θα κάνουν την βιωσιμότητά μας ακόμη πιο δύσκολη.

Έτσι υπενθυμίζουμε δύο σημεία που χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής:

Επιτρέπεται αυστηρά ένας πελάτης για κάθε 25 τ.μ. των χώρων του καταστήματος, χωρίς να περιλαμβάνονται οι βοηθητικοί χώροι. (Παράδειγμα: Αν το κατάστημα είναι 45 τ.μ. επιτρέπεται μόνο ένας πελάτης, εάν είναι 70 τ.μ. επιτρέπονται δύο πελάτες). Προσοχή επίσης χρειάζεται και στα καταστήματα που έχουν περισσότερους ορόφους.

Χρειάζεται η αναγραφή των ατόμων ανά όροφο. Μπορείτε να εκτυπώσετε το σηματάκι από εδώ https://esee.gr/simata-katastimaton/

Τις ημέρες αυτές των εκπτώσεων, η αναγραφή της παλιάς και νέας τιμής των προϊόντων είναι υποχρεωτική.

Προαιρετική είναι η αναγραφή του ποσοστού έκπτωσης. Επίσης η λέξη «ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ» θα πρέπει υποχρεωτικά να υπάρχει και στην Ελληνική γλώσσα.

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.