Χάρης Κάτανας: Να τελειώνουμε τώρα με το «παλιό και αμέσως να ξεκινήσουμε για ένα καλύτερο «νέο»



Η χρονιά που σε λίγο τελειώνει, δύσκολα συγκρίνεται με κάποια άλλη, τουλάχιστον για εμάς τους νεώτερους. Ειδικά για τη Δυτική Μακεδονία ήταν μια χρονιά που επηρέασε άσχημα τις ζωές όλων μας, μικρών και μεγάλων, γυναικών και ανδρών, σε κάθε πόλη και χωριό της περιοχής μας. Ήταν μια χρονιά που σε συνδυασμό με την άσχημη οικονομική κατάσταση, σημαδεύτηκε από πολύ δυσάρεστα γεγονότα, όπως ο κορωνοϊός και η απολιγνιτοποίηση. Αρρώστιες θανατηφόρες και οι δύο (βάλτε εσείς όπου θέλετε τα εισαγωγικά), με τη διαφορά ότι στην πρώτη, το κόστος πληρώνεται «τοις μετρητοίς» όπως λέμε εμείς στην αγορά, ενώ στη δεύτερη μοιάζει με γραμμάτιο που θα κληθούμε να το πληρώσουμε προσεχώς.

Και στις δύο περιπτώσεις, ο κόσμος της Κοζάνης, της Πτολεμαΐδας, των Γρεβενών, της Καστοριάς, της Φλώρινας, έμεινε απροστάτευτος, έμεινε μόνος. Οι εργαζόμενοι προδόθηκαν, οι επαγγελματίες συκοφαντήθηκαν, το λιανεμπόριο έγινε σάκος του μποξ, από αστοχίες και προχειρότητες. Οι άνθρωποι του ΕΣΥ ξέμειναν με το χειροκρότημα. Τα μεγάλα λόγια των τοπικών σωτήρων μας, αποδείχθηκαν επιταγές χωρίς αντίκρισμα, πολύ πιο σύντομα απ΄ότι συνηθίζεται.

Τέτοια είναι η κατάσταση εδώ στη Δυτική Μακεδονία και δεν μας αξίζει. Ούτε όλα αυτά είναι δικές μου διαπιστώσεις. Είναι διαπιστώσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας στην κάθε τοπική κοινωνία.

Τέτοιες μέρες σε άλλες εποχές θα ευχόμασταν πολλά περισσότερα, σήμερα όμως τα ελάχιστα που έχουμε να ευχηθούμε είναι, πρώτα Υγεία για όλους και μετά «να φύγει και να μην ξανάλθει».

Για την ώρα ας μείνουμε ενωμένοι. Ο αγώνας της εποχής μας, είναι υπόθεση όλων μας. Το μέλλον όμως δεν είναι μακριά και επίσης είναι υπόθεση όλων μας.

Η Δυτική Μακεδονία αξίζει ένα καλύτερο αύριο και έχει το δικαίωμα να περάσει στη Νέα Εποχή, ισότιμα και ισάξια με άλλες Περιφέρειες της χώρας, που μας δίνουν το καλό παράδειγμα. Αυτό μπορούμε να το ξεκινήσουμε και να το προσπαθήσουμε, από αύριο κιόλας. Από το ξεκίνημα του 2021, που το υποδεχόμαστε σε λίγες ημέρες.

Εύχομαι για τον τόπο μας και για όλο τον κόσμο, ένα Νέο Έτος όπου οι καλές ελπίδες όλων, θα γίνουν πραγματικότητα. Εύχομαι μια Νέα Χρονιά, με υγεία πάνω από όλα. Να τελειώνουμε τώρα με το «παλιό» και αμέσως να ξεκινήσουμε για ένα καλύτερο «νέο».

Χρόνια Πολλά – Καλές Γιορτές

Χάρης Κάτανας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.