«Κοζάνη Υπομονή»: Οι προτάσεις της Κοινότητας Κοζάνης στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για την περαιτέρω στήριξη της περιοχής λόγω πανδημίας



ΚΟΖΑΝΗ ΥΠΟΜΟΝΗ

Μετά τον Οκτώβριο, και το πρώτο σε Πανελλαδικό επίπεδο Τοπικό lockdown στην Π.Ε. Κοζάνης, ήρθε και το δεύτερο μέσα στις Χριστουγεννιάτικες Εορτές.

Η αστοχία σχεδίου και οργάνωσης, κυρίως σε κεντρικό αλλά και σε τοπικό επίπεδο,καθώς και η έλλειψη έγκαιρων μέτρων πρόληψης και ελέγχου της πανδημίας, ήταν οι κύριοι παράγοντες. Η τοπική κοινωνία, με το μόνο “υπαρκτό σχεδιασμό” του “βλέποντας και κάνοντας”, έχει κουραστεί και δεν πείθεται με εξαγγελίες αυτού του τύπου.

Κλονίζεται η ψυχική υγεία ενώ παράλληλα έχει χαθεί η κοινωνική συνοχή και κανείς, δυστυχώς, δεν μιλάει για αυτά.Οι ελεύθεροι επαγγελματίες ανεξαρτήτου κλάδου θίγονται με το πρωτοφανές ανοιγόκλεισμα των καταστημάτων τους, ενώ οι επαγγελματίες των υπαίθριων αγορών ζουν καθημερινά μέσα σε κλίμα άγχους, περιμένοντας κάθε εβδομάδα ανακοινωθέν για το εάν μπορούν να δουλέψουν ή όχι.

Η εργασία και η ελευθερία δε φυλακίζονται, είναι δικαίωμα στη ζωή και στην αξιοπρέπεια και πρέπει να διασφαλίζονται με ισότητα και ισονομία για όλους, κάτω από οποιασδήποτε συνθήκη.

Φυσικά η εύκολη λύση είναι να ενοχοποιήσουμε τους πολίτες, ενώ η διαχείριση της κατάστασης αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων σε κεντρικό και τοπικό επίπεδουπήρξε”άριστη”.

Μετά την εισήγηση των ειδικών και την απόφαση της πολιτείας πάρθηκαν πολύ σκληρά μέτρα για ακόμη μία φορά. Η πολιτεία οφείλει να μιλήσει ειλικρινά, μεταδίδοντας τακτικά, αντικειμενικά και σε πλήρη διάσταση το πρόβλημα στην πόλη μας.

Από την άλλη η κοινωνία πρέπει να γνωρίζει και να ενημερωθεί ώστε να συμβάλλει πραγματικά και αποφασιστικά προς όφελός της.

Πρότασή μας:

Άμεση στήριξη σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς(έχουν καταθέσει προτάσεις) όλων των θιγόμενων ελεύθερων επαγγελματιών με οριζόντια μέτρα, χωρίς εκπτώσεις.

Ενημέρωση με επίκεντρο τον πολίτη ώστε να γίνει αυτοβούλως κοινωνός στη λύση του προβλήματος και όχι μέρος του.

Εφαρμογή αποτελεσματικών μέτρων με μαζικά δωρεάν rapid tests και σοβαρή/σε βάθος ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και των επαφών τους.

Έλεγχος rapid test στο σύνολοτων υπηρεσιών του Δήμου σε εξωτερικούς χώρους, και με τη μέθοδο του drive in.

Ενίσχυση της ΜΕΘ στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης.

Αύξηση περιπολιών κατά το μέγιστο από την ΕΛ.ΑΣ. και τη δημοτική αστυνομία.

Παράκληση από τη ΔΟΥ και τον ΕΦΚΑ Κοζάνης να τηρηθεί το μέτρο των ραντεβού για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Κατάργηση των τελών στις επιχειρήσεις για το έτος 2021.

Μείωση του ενοικίου (δημοτικών ακινήτων) στις επιχειρήσεις για όλο το έτος 2021.

Κοινότητα Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.