Τα κρούσματα κορονοϊού του Σαββάτου στη χώρα – Πόσα νέα κρούσματα καταγράφονται σήμερα σε Κοζάνη και Δυτική Μακεδονία



Σήμερα ανακοινώνουμε 901 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 130485, εκ των οποίων το 52.5% άνδρες.

5196 (4.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 38050 (29.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

534 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 165 (30.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 797 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 58 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4102 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1654 (40.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η κατανομή των κρουσμάτων του Σαββάτου 19 Δεκεμβρίου:

(Κλικ στην παρακάτω εικόνα για μεγέθυνση)

2 σχόλια στο άρθρο “Τα κρούσματα κορονοϊού του Σαββάτου στη χώρα – Πόσα νέα κρούσματα καταγράφονται σήμερα σε Κοζάνη και Δυτική Μακεδονία

  1. Μαγνησία και Ξάνθη που έχουν και αυτές οι περιοχές αυξημένα προβλήματα γιατί δεν ακούγεται για ολικό lockdown…??? Μήπως εμείς είμαστε ο” εύκολος στόχος”…????

  2. 79 χρόνων..η διαμεσος…και από αυτούς 78%σοβαρα υποκείμενα νοσήματα..και μόνη λύση που σκέφτονται είναι ολικο λογκ ντάουν σε υγιές πλυθησμό..όχι πχ κρατήστε τους γέρους καιρούς ευπαθείς ασφαλείς..όχι κάντε τεστ σε όλο τον πληθυσμό για να μπουν αυτοί που πρέπει καραντίνα.. Το ο μόνο που σκέφτηκε ο χρυσοχουντιδης ο αδιαβαστος και ο κουλης ο ανέμελος να καταστρέψουν την οικονομία να οδηγήσουν χιλιάδες νέους στην ανεργία στην ανεχια στη απελπισία..σε αυτοκτονίες.καλα μας κάνουνε αφού δε μιλάμε..
    Υγ σήμερα σε μεγάλο σούπερ μάρκετ της πόλης μας όπου είχε δημιουργηθεί ουρά και καθόταν έξω στο κρύο γέροι μάνες με παιδιά για να μπουν να ψωνίσουν..τύπος με πολιτικά..τους άφησε όλους πίσω του και μπήκε στο μαγαζί με το έτσι θέλω πρώτος..όταν διαμαρτυριθηκαν οι παριστάμενοι..έβγαλε την ταυτοτητα και είπε είμαι αστυνομικος..δικαιωμουμε να μπαινω πρώτος…για ψωνιααα..χρόνια πολλά χρυσοχουντιδης αυτή είναι αστυνομία σου κόβουμε πρόστιμα σε καρκινοπαθεις και πάνε για ψωνιαααααα.,.να τον χερεται και ο τοπικός διοικητής της αστυνομίας αυτό το φρούτο…που πήγε για ψωνιααα…αφήνοντας γριές γυναίκες και παιδιά να περιμένουν στο κρύο …για να κάνει τα ψώνια του πρωτος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.