Αυτά είναι τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από το πρωί του Σαββάτου 19 Δεκεμβρίου στην Π.Ε. Κοζάνης



1. Επέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00 έως τις 05:00. Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι θα μπορούν να μετακινούνται από την οικία τους μόνο προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.

2. Αναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου, ακόμα και με τη μέθοδο του click-away, των κομμωτηρίων, των καταστημάτων περιποίησης νυχιών, των βιβλιοπωλείων και όλων των επιχειρήσεων.

3. Αναστολή πάσης φύσεως εκκλησιαστικών τελετών κάθε δόγματος, εξαιρουμένων των εξόδιων ακολουθιών με παρουσία μόνο στενών συγγενών, που δεν θα ξεπερνούν τα δέκα (10) άτομα, καθώς και αναστολή ελεύθερης πρόσβασης σε ναούς για ατομική προσευχή. Επίσης, τέλεση όλων των εκκλησιαστικών λειτουργιών μόνο με παρουσία κληρικών.

4. Μαζική εφαρμογή ελέγχων στον πληθυσμό των εν λόγω περιοχών με χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) και με καθετοποιημένη σε βάθος ιχνηλάτηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και των στενών επαφών αυτών.

5. Εντατικοποίηση ελέγχων στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων της περιοχής από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

6. Μοριακός έλεγχος κάθε πέντε (5) ημέρες στους εργαζόμενους Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων.

7. Μαζική διανομή προστατευτικών μασκών με μέριμνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

8. Απομόνωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, που δεν χρήζουν νοσηλείας σε νοσοκομείο, σε χώρους και δομές που έχουν ήδη εξασφαλιστεί για αυτόν τον σκοπό από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ειδικά σε περιπτώσεις που η κατ’ οίκον απομόνωση δεν κρίνεται εφικτή και εγκυμονεί κινδύνους για άλλα μέλη της οικογένειας.

9. Αναστολή λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών στους δήμους αυτούς, καθώς και υποχρεωτικός έλεγχος με χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) σε μικροπωλητές, ως προϋπόθεση για την παροχή άδειας μετακίνησης εργασίας σε άλλες περιοχές. Θα διεξάγεται περιοδικός έλεγχος των μικροπωλητών ανά τριήμερο.

10. Υλοποίηση εκστρατειών ενημέρωσης, από κοινού με τους δήμους των περιοχών αυτών και την αντιπεριφέρεια και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και με συμμετοχή επιστημόνων από τον χώρο των κοινωνικών επιστημών (ψυχολόγων, ανθρωπολόγων, κοινωνιολόγων κ.λπ.), λόγω του εξειδικευμένου πληθυσμιακού προφίλ των περιοχών αυτών.

11. Τέλος, αποφασίστηκε η εντατικοποίηση εκτεταμένων ελέγχων τήρησης της εφαρμογής των μέτρων και η ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών στις περιοχές αυτές.

12 σχόλια στο άρθρο “Αυτά είναι τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από το πρωί του Σαββάτου 19 Δεκεμβρίου στην Π.Ε. Κοζάνης

  1. Με τους ανίκανους που μας κυβερνάνε σαν τα ζωα μας έχουν κλεισμένους…. ΔΥΣΤΥΧΏΣ…για τα διπλά βιβλία του ΕΟΔΥ τσιμουδιά…. αλλά ποιον περιμένεις να μάθεις αλήθεια…???Απο τον ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΌ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ η τον ΔΉΜΑΡΧΟ που κάλεσε σε βοήθεια τον ΧΟΎΝΤΑΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ…???

        1. Είμαι στρατιώτης στην Κοζάνη και μπορούσα να βγαίνω με έξοδο μέχρι τις 10 το βράδυ και τώρα κάνατε την απαγόρευση μέχρι τις 6.
          Είστε απαράδεκτοι. 15.00-18.00 τι να κάνεις! Εχουμε και σπίτι μέχρι να πάμε θα πρέπει να γυρίσουμε.
          Δεν ντρέπεστε έχουμε προβλήματα μοναξιάς-μοναχικότητας εδώ μέσα και μας κάνετε αυτό.
          Τόσο καιρό μας έχετε να μην πω.
          Θα μας κάνετε να βαρεσουμε αναβολή!!!

      1. Εδώ ο κόσμος χάνεται και σεις οι κομματικοί και οι μεν και οι δεν τρογεστε μεταξύ σας. Μόνο αηδία και ντροπή.

  2. ΜΟΝΟ ΕΠΙ ΝΑΖΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝ Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ.
    ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ.
    ΔΗΛΑΔΗ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΝΑ ΠΙΟΥΝ ΚΑΦΕ ΠΡΙΝ ΤΙΣ 6 ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ?
    ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΣΕ ΟΛΑ,ΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΡΤΟΥΝ ΚΑΙ ΨΕΥΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΧΩΡΑ.
    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΨΕΜΜΑΤΑ ΛΕΝΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ.
    ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ””ΘΑ ΚΑΝΩ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ(ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΠΑΠΠΟΥ)
    ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ”ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ 2 ΕΚΑΤ. ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ.ΟΧΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ 800 ΧΙΛ. ΕΜΒΟΛΙΑ,ΟΧΙ 300 ΧΙΛ,ΟΧΙ 150 ΧΙΛ,ΟΧΙ ΘΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΩΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ 2,5 ΕΚΑΤ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ.
    ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ,ΟΧΙ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΟΧΙ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ.
    ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΕΜΒΟΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΜΗΝΑ 200 ΧΙΛ ΘΕΛΕΙ 35 ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΕΙ ΤΟ 70%.
    ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΛΑΔΗ.ΩΣ ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΜΒΟΛΙΟ.
    ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΜΑΛΤΑ ΠΗΡΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΑΠΟ ΜΑΣ ΤΟΤΕ Η ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ,Η ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟ ΚΑΡΤΟΥΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΠΕΤΑΝΕ ΤΟΝ ΚΑΤΙΜΑ. Η ΤΟ ΚΑΡΤΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΤΗΜΕΝΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.
    ΠΛΕΟΝ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΤΟΥΝ,ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ..
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΕΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ

    1. Σήμερα καινούρια δημοσκόπηση λέει η ΝΔ 16% μπροστά στην πρόθεση ψήφου. Κλάψε λίγο συριζαίε μου με τα δάκρυά σου να ποτίσεις το δέντρο της Δημοκρατίας.

      1. Ναι στο έγκυρο Σκάι…πισω στη σπηλιά σου..και και βου…σου δπφκ…Συριανοί επιστήμονες άριστοι των αρίστων μετα θέματα στη μασχάλη από του ίδιου επιπέδου καθηγηταραδες…βάλανε ρε νηπιαγωγό διοικητή σε αντικαρκινικό Νοσοκομείο νηπιαγωγό..καλά για το Μαματσειο δε το συζητώ..όλοι άριστοι ανταμα

  3. ΚΙ ΕΣΥ ΒΟΛΕΜΕΝΕ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΜΟΥ ΦΑΕ ΤΟ ΣΑΝΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΡΤΟΥΝ.
    ΤΕΛΙΚΑ ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.