Κυκλοφορεί σύντομα το βιβλίο «Στο τέλος μου είναι η αρχή μου… Μια αφήγηση της μετάβασης στην Μεταλιγνιτική εποχή»

Το επόμενο διάστημα πρόκειται να κυκλοφορήσει το βιβλίο «Στο τέλος μου είναι η αρχή μου… Μια αφήγηση της μετάβασης στην Μεταλιγνιτική εποχή». Είναι μια έκδοση του περιοδικού Παρέμβαση και αναφέρεται σε ένα από τα πιο ευαίσθητα θέματα που απασχολούν την Δυτική Μακεδονία. Μια “αφήγηση” για τη μετάβαση, για τον τόπο και τους ανθρώπους. Η έκδοση, η οποία συνοδεύεται από την διαδικτυακή εκδήλωση της 19ης Δεκεμβρίου, εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης “Η λογοτεχνία εδώ & τώρα”, που τίθεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Η έκδοση -όπως και η εκδήλωση- αγγίζει το θέμα της Μετάβασης από μια ευρύτερη σκοπιά: λογοτεχνική, πολιτιστική, τεχνοκρατική, κοινωνική και ταυτόχρονα βαθιά εσωτερική. Σκιαγραφεί τα γεγονότα, περιγράφει το χθες, αναζητά λύσεις και εκφράζει την αγωνία τού αύριο. Ο πολιτισμός, ως κινητήριος δύναμη, τοποθετείται και μιλά για ένα από τα πιο τεχνικά ζητήματα του σήμερα με τον πιο εκφραστικό τρόπο. Αυτός είναι, άλλωστε, ο ρόλος του πολιτισμού σε κάθε εποχή. Να μιλά για όλα. Στο εδώ και στο τώρα.

Γράφουν:
Γιώργος Δελιόπουλος Ι Γεωργία Δεμπερδεμίδου Ι Γιάννης Ζιώγας Ι Διονυσοπούλου Γλύκα Ι Θεόδωρος Θεοδουλίδης Ι Δημήτρης Καμαριάδης Ι Β.Π.Καραγιάννης Ι Δήμητρα Καραγιάννη Ι Μάκης Καραγιάννης Ι Γιώτα Καρβουνιάρη Ι Βαγγέλης Καρλόπουλος Ι Νίκος Μάντζαρης Ι Φιλιώ Μπτούρη Ι Αντώνης Παπαβασιλείου Ι Χρήστος Παπαγεωργίου Ι Δημήτρης Παπακων/νου Ι Μιχάλης Πιτένης Ι Σωτήρης Ραπτόπουλος Ι Τάσος Σιδηρόπουλος Ι Κυριακή Στούμπου Ι Λευτέρης Τοπάλογλου

Φωτογραφικό υλικό: Αλέξης Κασνάκης
Επιμέλεια έκδοσης: Δήμητρα Καραγιάννη
Συμμετέχει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Έργο εξωφύλλου: ΠΥΛΩΝΑΣ 2014-2020, Έργο του 1ου Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών του Π.Δ.Μ.

Ο τίτλος του βιβλίου είναι εμπνευσμένος από στίχο του Τόμας Έλιοτ

 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Vet Plus | Πρόγραμμα διαχείρισης αιγοπροβάτων από τον κτηνίατρο Νικόλαο Καραλίγκα στην Κοζάνη
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.