Δημοτική Κίνηση «Κοζάνης Τόπος να Ζεις»: Η ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Κοζάνης και η διγλωσσία του Δήμου Κοζάνης



Συμπληρώθηκε μια εβδομάδα από την ξαφνική (με μια δήλωση στο δελτίο της ΕΡΤ) ανακοίνωση του Διοικητή του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Στέργιου Γκανάτσιου πως το νοσοκομείο μας από την περασμένη Δευτέρα διαθέτει 10 κλίνες ΜΕΘ.

Την ανακοίνωση αυτή έσπευσαν να στηρίξουν ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας και ο Αντιδήμαρχος και γιατρός στο επάγγελμα Βασίλης Βασιλακόπουλος την ώρα που η τοποθέτηση του Εντεταλμένου για την Υγεία του Δήμου Κοζάνης Συμβούλου και γιατρού στο επάγγελμα Αναστάσιου Σιδηρά ήταν σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση με την οποία όμως συμφωνεί ο κ. Μιχαηλίδης ένας και των τριών επικεφαλής της τριανδρίας του Δήμου Κοζάνης.

Ακολούθησε ένας διάλογος στον οποίο έχουν γραφτεί και ειπωθεί αρκετά.
Μετά από αυτά νομίζουμε πως υπάρχουν κάποια ερωτήματα που θα πρέπει άμεσα να απαντηθούν προς τους πολίτες της Κοζάνης.

Πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις που έχει ορίσει το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας ώστε να λειτουργεί επαρκώς και ασφαλώς μια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας;

Διασφαλίζεται η αξιοπιστία και ασφάλεια των ιατρών που καλούνται να στελεχώσουν το συγκεκριμένο τμήμα;

Υπάρχει η κατάλληλα εμπειρία και εξειδίκευση που απαιτείται για την στελέχωση μια μονάδας Μ.Ε.Θ.;

Επειδή το συγκεκριμένο ζήτημα είναι πολύ σοβαρό, ζητούμε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να υπάρχει ξεκάθαρη ενημέρωση. Παράλληλα θεωρούμε κρίσιμη την τοποθέτηση της 3ης ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας.

Είναι δεδομένο ότι θα χειροκροτήσουμε με όλη μας την καρδιά τη λειτουργία ΜΕΘ αρκεί να μην υπάρχει ούτε μια σκιά. Αναμένουμε λοιπόν, όπως και όλοι οι Κοζανίτες ξεκάθαρες απαντήσεις.

Τέλος, θα ήταν καλό στο Δήμο τόσο σοβαρά ζητήματα να τα αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη σοβαρότητα καθώς δεν είναι όλα απλά επικοινωνία. Απόδειξη του παραπάνω ισχυρισμού, η διγλωσσία των στελεχών της Δημοτικής Αρχής, η μεταξύ τους ασυνεννοησία που δημιουργεί εύλογους προβληματισμούς και ερωτήματα στην κοινωνία.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.