Η ημερήσια ενημέρωση της Συντονιστικής Επιτροπής για την πανδημία στην Π.Ε. ΚοζάνηςΗ Συντονιστική Επιτροπή Ενημέρωσης της Π.Ε. Κοζάνης για την πανδημία COVID-19, στα πλαίσια της καθημερινής ενημέρωσης των πολιτών αναφέρει τα παρακάτω:

 

  1. ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ε.Ο.Δ.Υ., τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που βρέθηκαν στην Π.Ε. Κοζάνης την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 έχουν ως εξής:

  • Βρέθηκαν συνολικά 26 κρούσματα, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν στο  Δήμο Κοζάνης και 20 στο  Δήμο Εορδαίας. 

 

Επίσης σύμφωνα με τα στοιχεία του Ε.Ο.Δ.Υ.,

  • στην Π.Ε. Γρεβενών συνολικά βρέθηκαν 22 κρούσματα, εκ των οποίων 15 στο Δήμο Γρεβενών και 7 στο Δήμο Δεσκάτης. 
  • στην Π.Ε. Καστοριάς συνολικά βρέθηκαν 6 κρούσματα, εκ των οποίων 5 στο Δήμο Καστοριάς και 1 στο Δήμο Άργους Ορεστικού. 
  • στην Π.Ε. Φλώρινας συνολικά βρέθηκαν 29 κρούσματα, εκ των οποίων 27 στο Δήμο Φλώρινας και 2 στο Δήμο Αμυνταίου.   

 

 

  1. ΕΛΕΓΧΟΙ

Την Τετάρτη  25  Νοεμβρίου 2020 στα πλαίσια ελέγχων των μέτρων κατά της διασποράς του COVID-19,  πραγματοποιήθηκαν  από τη Δ/νση Ανάπτυξης της Π.Ε. Κοζάνης έλεγχοι  στην Λαϊκή Αγορά της Πτολεμαΐδας και διαπιστώθηκε  η τήρηση των μέτρων προστασίας.

Την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 από κλιμάκιο ελέγχου της  Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής  Μέριμνας της Π.Ε. Κοζάνης, πραγματοποιήθηκαν  έλεγχοι σε 9  καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος στο Δήμου  Κοζάνης, όπου διαπιστώθηκε η τήρηση των μέτρων προστασίας.

  1. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Η Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας  της Π.Ε. Κοζάνης γνωμοδότησε  για αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων:

  • την εξολοκλήρου αναστολή λειτουργίας του ειδικού σχολείου Πτολεμαΐδας για διάστημα 14 ημερών (από 14-11-2020 έως και 27-11-2020).
  • την εξολοκλήρου αναστολή λειτουργίας του ειδικού Νηπιαγωγείου   Πτολεμαΐδας  για διάστημα 14 ημερών (από 14-11-2020 έως και 27-11-2020).

 

Σχετικά με την εκπαίδευση, παραμένουν ανοιχτά τα σχολεία ειδικής αγωγής σε όλες τις βαθμίδες τους, ενώ θα παραμείνουν κλειστά  μέχρι 27  Νοεμβρίου 2020, τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία.

Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια λειτουργούν με καθεστώς τηλε-εκπαίδευσης, ενώ η τηλε-εκπαίδευση συνεχίζεται και στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Με τηλε-εκπαίδευση θα λειτουργούν επίσης τα φροντιστήρια και τα κέντρα μελέτης.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.