Κοινοβουλευτική ερώτηση της Καλλιόπης Βέττα για την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης στην Π.Ε. ΚοζάνηςΗ Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών με θέμα: «Άμεση ανάγκη για αύξηση της επιδότησης θέρμανσης στην ΠΕ Κοζάνης».

Στην ερώτηση, γίνεται αναφορά στους παράγοντες που αυξάνουν το κόστος θέρμανσης για τους κατοίκους της Π.Ε. Κοζάνης με έμφαση στις χαμηλές θερμοκρασίες και τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, ενώ γίνεται μνεία στην βίαιη απολιγνιτοποίηση και τη μεγάλη ανεργία που επιδεινώνουν έτι περαιτέρω την κατάσταση.

Το αποτέλεσμα είναι ότι πολλοί κάτοικοι, ιδιαίτερα των ορεινών και των ημιορεινών περιοχών, βιώνουν ενεργειακή φτώχεια καθώς ξοδεύουν μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού τους στην θέρμανση, ενώ παρατηρείται, δυστυχώς, καύση ακατάλληλων υλικών που επιβαρύνουν την υγεία και το περιβάλλον.

Κλείνοντας, η κ. Βέττα θέτει τα ερωτήματα σχετικά με την ανάγκη αύξησης της επιδότησης θέρμανσης για τους κατοίκους της ΠΕ Κοζάνης, όπως και για τις ενέργειες του συγκεκριμένου Υπουργείου για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας.

Γραφείο Βουλευτή
Καλλιόπη Βέττα

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.