Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας Μ. Δεληκώστας: «Έρχονται πολλά λουκέτα στα καταστήματα»

Δυσοίωνες οι εκτιμήσεις για τα εμπορικά καταστήματα της Πτολεμαΐδας -τα οποία παραμένουν κλειστά για περίπου δύο μήνες-, με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, Μιχάλη Δεληκώστα, να κάνει λόγο για «πολλά λουκέτα» το επόμενο διάστημα, φέρνοντας, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το ποσοστό στο 15%, κάτι που, ωστόσο, αναμένεται να φανεί όταν η αγορά επιστρέψει στην κανονικότητα.

Οι συνάδελφοί του είναι σε απόγνωση, καθώς στα τέλη του τρέχοντα μήνα θα πρέπει να αποπληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις -τράπεζες, εφορία, κ.α.-, ενώ, με βάση τη μέχρι στιγμής ενημέρωση, οι τράπεζες δεν έχουν ειδοποιήσει τους πελάτες τους για την αναστολή ούτε καν των επιταγών.

Σε ό,τι αφορά το ηλεκτρονικό εμπόριο, ελάχιστες είναι οι τοπικές επιχειρήσεις που το έχουν επιλέξει, και, κατά τον κ. Δεληκώστα, αποτρεπτικός παράγοντας είναι το υψηλό κόστος -οκτώ ως δέκα χιλιάδες ευρώ-, την ώρα που οι επαγγελματίες θα πρέπει για άλλες επείγουσες διαδικασίες να καταβάλλουν σημαντικά ποσά τα οποία δε διαθέτουν, επειδή τις τελευταίες πενήντα ημέρες δεν έχουν εισπράξει «ούτε ένα ευρώ».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου εκτιμά ότι το λιανεμπόριο θα εκκινήσει στις 7 Δεκεμβρίου, και το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων θα προβλέπει ανοιχτά μαγαζιά συνεχόμενα πρωί-απόγευμα.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Mαίρη Κεσκιλίδου

 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Vet Plus | Πρόγραμμα διαχείρισης αιγοπροβάτων από τον κτηνίατρο Νικόλαο Καραλίγκα στην Κοζάνη
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.