Εορδαία: «To 11% των μαθητών δεν έχουν ούτε υπολογιστή αλλά ούτε και tablet»

Επίκαιρες οι απαντήσεις του ερωτηματολόγιου που προώθησε διαδικτυακά η ΕΛΜΕ Εορδαίας σε γονείς μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας, σχετικά με τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό που διαθέτουν τα παιδιά τους για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της τηλεκπαίδευσης, «με το 11% των μαθητών να μην έχει ούτε υπολογιστή αλλά ούτε και tablet».

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Εορδαίας, Ανδρόνικος Ταργοντζίδης, η φόρμα εστάλη στους διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων της Εορδαίας, προκειμένου τα ερωτηματολόγια να αποσταλούν ηλεκτρονικά στους γονείς -απάντησαν 488.

Στο ερώτημα «πόσες ανάλογες συσκευές υπάρχουν στο σπίτι και πόσα άτομα κάνουν χρήση tablets, ή κινητών τηλεφώνων», το 40% των συμμετεχόντων στην άτυπη έρευνα απάντησαν ότι δε διαθέτουν όσες συσκευές απαιτούνται για να υποστηρίξουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ενώ, η προσφορά ενός tablet από το υπουργείο Παιδείας σε κάθε σχολείο για πενήντα μαθητές καλύπτει μόνο το 2% (των μαθητών) και το υπόλοιπο 9% «παραμένει στον αέρα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι «σε ορισμένες Σχολικές Μονάδες της Εορδαίας οι Διευθυντές προσπαθούν να διαχειριστούν την ορθή κατανομή των τεχνολογικών μέσων αυτοσχεδιάζοντας, κάτι που δεν είναι εύκολο, γιατί, τον ίδιο εξοπλισμό ζητούν και Εκπαιδευτικοί για να φέρουν σε πέρας το έργο της Τηλε- εκπαίδευσης».

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Mαίρη Κεσκιλίδου

 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Vet Plus | Πρόγραμμα διαχείρισης αιγοπροβάτων από τον κτηνίατρο Νικόλαο Καραλίγκα στην Κοζάνη
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.