Νέες παροχές της Περιφερειακής Αρχής για τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Δυτικής Μακεδονίας



Στην κάλυψη πρόσθετων αναγκών σε οικίσκους ελέγχου Covid 19 σε μονάδες υγείας της Δυτικής Μακεδονίας προχωρά η Περιφέρεια, στηρίζοντας εμπράκτως το έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Ήδη ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης έχει υπογράψει την αύξηση του προϋπολογισμού πράξης ένταξης χρηματοδότησης του Νοσοκομείου Καστοριάς με σκοπό την επιπλέον κατασκευή σύγχρονου οικίσκου ελέγχου Covid 19 με τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Την ίδια στιγμή, ευχαριστίες εκφράζονται από την Περιφέρεια για την ευγενική χορηγία μετά από συντονισμένες ενέργειες, δυο φορητών οικίσκων από τις εταιρείες Τσαβδαρίδης Α.Ε. και Vedavel A.E. και την τοποθέτησή τους στα Κέντρα Υγείας Κοζάνης και Τσοτυλίου αντίστοιχα για την κάλυψη αναγκών κατά του Covid 19.

Επίσης στη χθεσινή της συνεδρίαση, η οικονομική επιτροπή ενέκρινε οικονομική δαπάνη προς κάλυψη κόστους ενοικίασης αίθουσας στην πόλη της Κοζάνης, όπου θα στεγαστεί το προσωπικό των Κινητών Ομάδων (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ πλησίον του Κέντρου Υγείας Κοζάνης. Στην αίθουσα θα γίνεται η λήψη δειγμάτων από πολίτες για ελέγχους για κορωνοϊό. Αυτή η ενέργεια γίνεται κατόπιν αιτήματος του γιατρού και του προσωπικού του ΕΟΔΥ, για την καλύτερη λειτουργία των ΚΟΜΥ.

Τέλος, προχωρά από την Περιφέρεια η προμήθεια και εγκατάσταση στην Π. Ε. Γρεβενών κατάλληλων οικίσκων ελέγχου Covid στο Κέντρο Υγείας Δεσκάτης.

Σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, τόνισε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στηρίζει τον αγώνα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των μονάδων υγείας της Περιφέρειας κατά του κορωνοϊού και θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των λειτουργών της υγείας μέχρι την οριστική αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.