Διαμαρτυρία κατοίκων της Νέας Χαραυγής Κοζάνης για χαμηλή ταχύτητα Internet – Αδυναμία Τηλεκπαίδευσης και Τηλεργασίας εν έτη 2020Με αφορμή την υποχρεωτική τηλεκπαίδευση των παιδιών μας και την υποχρεωτική τηλεργασία κάποιων εργαζομένων και κατοίκων της Ν. Χαραυγής, συντάξαμε το παρακάτω έγγραφο:

Διανύουμε μια χρονιά, που σε παγκόσμιο επίπεδο έχει αλλάξει ο τρόπος ζωής μας, λόγω της έλευσης του Covid-19. Οι ψηφιακές μας ανάγκες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και η τεχνολογία έχει πλέον προχωρήσει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Δυστυχώς όμως:
ενώ όλη η Ελλάδα μιλάει για υποχρεωτική τηλεκπαίδευση,
ενώ προωθείται και υλοποιείται η υποχρεωτική τηλεργασία,
ενώ οι περισσότερες υπηρεσίες προς τον πολίτη λειτουργούν ψηφιακά,
ενώ υλοποιούνται προγράμματα για δημιουργία «έξυπνων σπιτιών»,
ενώ ψυχαγωγικές υπηρεσίες λειτουργούν πλέον μέσω διαδικτύου,

στη Νέα Χαραυγή Κοζάνης οι παρεχόμενες δικτυακές εγκαταστάσεις, βρίσκονται λίαν επιεικώς 20 χρόνια πίσω, και η μέση ταχύτητα του Internet δεν ξεπερνά τα … 2Mbps. Βέβαια, όλοι μας συνεχίζουμε και πληρώνουμε πολύ περισσότερα χρήματα από συμπολίτες μας άλλων περιοχών, με φυσικά εξωπραγματικά λιγότερες παροχές. Πως λοιπόν να «επιβιώσουμε» σε έναν ψηφιακό κόσμο και να παρέχουμε στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας, εφόδια, που στο συντριπτικό ποσοστό των Ελλήνων, θεωρούνται αυτονόητα;

Τοπικοί άρχοντες και εταιρείες τηλεπικοινωνιών, υπόσχονται έργα εντός 3ετίας ίσως και όχι.

Να υπενθυμίσoυμε ότι, εν έτη 2021…, πάρα πολλές απομακρυσμένες περιοχές, μακριά από αστικά κέντρα, απολαμβάνουν υψηλές ταχύτητες (και καλώς κάνουν). Η Νέα Χαραυγή Κοζάνης, δε χρειάζεται να αναφερθεί ότι απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Δυτικής Μακεδονίας. Το τονίζουμε όμως για να καταλάβουν όλοι, ότι δε ζητάμε κάτι ακατόρθωτο. Ζητάμε κάτι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

Δεν είναι δικαιολογίες ότι δε μπορούν να γίνουν έργα λόγω Covid-19. Βασικά δεν υπάρχει κανένας που να πιστεύει ότι υπάρχουν εμπόδια και δικαιολογίες. Και όμως κάπου κολλάει η ιστορία…, ίσως και παράνομα.

Κύριοι…. Είναι πολλά τα 3 χρόνια που υπόσχεστε. Πόσο μάλλον όταν προηγούμενες υποσχέσεις δεν τηρήθηκαν.

Χρειάζονται ενέργειες και έργα… ΧΘΕΣ.

3 σχόλια στο άρθρο “Διαμαρτυρία κατοίκων της Νέας Χαραυγής Κοζάνης για χαμηλή ταχύτητα Internet – Αδυναμία Τηλεκπαίδευσης και Τηλεργασίας εν έτη 2020

  1. Θα σας πω την ωμή αλήθεια λοιπόν. Δεν είναι αρκετά μεγάλος ο πληθυσμός της Νέας Χαραυγής ούτε μεγάλος ο αριθμός των πελατών για να συμφέρει οποιαδήποτε τηλεπικοινωνιακή εταιρεία να βελτιώσει τις γραμμές και πολύ περισσότερο να ρίξει οπτικές ίνες. Αν το χωριό είχε ας πούμε 10000 κατοίκους και 8000 συνδρομητές τότε το συζητούσαμε.
    Χωρίς παρεξήγηση.

    Α, και τις οπτικές ίνες τις ρίχνουν οι εταιρείες όχι η Περιφέρεια.

  2. Να προσθέσω κάτι και στο προηγούμενο post. Όλες οι εταιρείες είναι ιδιωτικές πλέον και θα κάνουν επενδύσεις εκεί που θα έχει απόσβεση.

  3. Είναι τραγικό αν σκεφτεί κανείς ότι το 1850 πέρασε καλώδιο απ’ τον Ατλαντικό για να συνδέσει Αμερική με Ευρώπη και εμείς εν έτη 2021 δεν μπορούμε να πάρουμε οπτική ίνα μέχρι το ΚΑΦΑΟ.Και δεν μιλάω μόνο για την χαραυγή που είναι ένας απ’ τους μεγαλύτερους οικισμούς του δήμου αλλά και για όλους τους υπόλοιπους

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.