Τι απάντησαν τα αρμόδια υπουργεία σε σχετική ερώτηση του ΚΙΝΑΛ για το Αεροδρόμιο Κοζάνης

Ερώτηση βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών για το Αεροδρόμιο Κοζάνης.

Οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αρβανιτίδης και Χρίστος Γκόκας κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών ζητώντας να επιλυθούν τα προβλήματα στελέχωσης του αεροδρομίου της Κοζάνης, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα σε αυτό. Ελέγχουμε την κυβέρνηση, δίνουμε απαντήσεις στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών.
Ν.Ε. Κοζάνης

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Κύριοι Υπουργοί,

προκειμένου να στηριχθεί η περιοχή της Κοζάνης στη δύσκολη εποχή της ενεργειακής μετάβασης στην οποία εισέρχεται, θα πρέπει να εξαντληθεί κάθε μέτρο από την πλευρά σας, για την προσέλκυση νέων παραγωγικών επενδύσεων, αλλά και από την άλλη, να διατηρηθεί κάθε υγιής οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή. Μια από αυτές είναι η Σχολή Εκπαίδευσης Επαγγελματιών Πιλότων Αερογραμμών της Egnatia Aviation, η οποία, ως γνωστόν, τα τελευταία χρόνια, δραστηριοποιείται και στην Κοζάνη. Σε αυτό το πλαίσιο και με στόχο να συνεχιστεί και να ενισχυθεί αυτή η σημαντική δραστηριότητα κρίνουμε σκόπιμο και αναγκαίο να επιλυθούν άμεσα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο της Κοζάνης, αφού, όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι της εταιρείας, το υπο-στελεχωμένο αεροδρόμιο της πόλης περιορίζει, σε σημαντικό βαθμό, τις ώρες πτήσης των εκπαιδευομένων πιλότων της, με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός των εκπαιδευόμενων να μεταφέρεται στην Καβάλα για να πραγματοποιήσει ή ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του.

Όπως γίνεται ευκόλως αντιληπτό η προβληματική αυτή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο αεροδρόμιο της Κοζάνης το καθιστά μη λειτουργικό για την πλήρη ανάπτυξη αυτών των εκπαιδευτικών αεροπορικών δραστηριοτήτων και εμποδίζει την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής. Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Τι μέτρα και αποφάσεις προτίθεστε να λάβετε στην κατεύθυνση επίλυσης των υπαρχόντων προβλημάτων προκειμένου να μην χαθεί αυτή η οικονομική δραστηριότητα από το υπο-στελεχωμένο αεροδρόμιο της Κοζάνης ;

Προτίθεστε να περιλάβετε στο Master Plan της Δυτικής Μακεδονίας την αξιοποίηση του αεροδρομίου Κοζάνης ;


Απάντηση της Υ.Π.Α. σε ερώτηση βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής για το Αεροδρόμιο Κοζάνης.

Οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής υπέβαλαν στις 14 Σεπτεμβρίου δύο κρίσιμα ερωτήματα για την υποστελέχωση του αεροδρομίου Κοζάνης που θα επιτρέψει τη συνέχιση της λειτουργίας του ως κέντρου αεροπορικής εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα ερωτήθηκαν οι κύριοι Υπουργοί Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών:

Τι μέτρα και αποφάσεις προτίθενται να λάβουν στην κατεύθυνση επίλυσης των υπαρχόντων προβλημάτων προκειμένου να μην χαθεί αυτή η οικονομική δραστηριότητα από το υπο-στελεχωμένο αεροδρόμιο της Κοζάνης ;

Αν προτίθενται να περιλάβουν στο Master Plan της Δυτικής Μακεδονίας την αξιοποίηση του αεροδρομίου Κοζάνης ;

Δυστυχώς σε ό,τι αφορά την συμπερίληψη της αξιοποίησης του αεροδρομίου Κοζάνης «Φίλιππος» στο Master Plan της «δίκαιης μετάβασης» δεν λάβαμε απάντηση. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την απάντηση της ΥΠΑ ότι για «την διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας του ΚΑΚΖΦ και την αύξηση του αριθμού κινήσεων αεροσκαφών, για την πληρέστερη ανάπτυξη των δραστηριοτήτων αεροπορικής εκπαίδευσης και της περιοχής της Κοζάνης, γενικότερα, απαιτείται πρωτίστως ανασχεδιασμός και αναβάθμιση των υπηρεσιών και υποδομών της αεροναυτιλίας και του Αερολιμένα», απαιτεί τρανταχτή απόδειξη αδιαφορίας της Κυβέρνησης για την Π.Ε. Κοζάνης και το αναπτυξιακό της μέλλον.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.