Βίντεο: Θησαυροί της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης

Βίντεο που παρουσιάζουν τους ανεκτίμητους θησαυρούς της συνεχίζει να αναρτά η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης στην ιστοσελίδα της.

Τα θέματα των βίντεο αντλούνται από το βιβλίο “Θησαυροί της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης”, έκδοσης της Κ.Δ.Β.Κ. του 2018, και δίνουν την δυνατότητα στους επισκέπτες της σελίδας μας να ενημερωθούν για τον πλούτο που υπάρχει στην Βιβλιοθήκη μας. Για κάθε βίντεο υπάρχουν δύο εκδοχές του, ένα στην ελληνική και ένα στην αγγλική γλώσσα.

Το νέο βίντεο αναφέρεται σ’ ένα χειρόγραφο προσκυνητάρι των Αγίων Τόπων, αγνώστου, που αποτελείται από 18 φύλλα, χρονολογείται στο πρώτο μισό του 18ου αιώνα και αποτελεί έναν ακόμα από τους θησαυρούς της Βιβλιοθήκης μας.

Περιλαμβάνει 24 μικρογραφίες, το κυρίως κείμενο είναι γραμμένο με μαύρο μελάνι, ενώ τα σχόλια στην εικονογράφηση και οι πληροφορίες για τα προσκυνήματα με κόκκινο.

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.