Προς καθολικό lockdown η Θεσσαλονίκη – Πληροφορίες για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ και SMS



Ολικό lockdown αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα για τη Θεσσαλονίκη, καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται ραγδαία στην πόλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, μέσα στην ημέρα αναμένεται να ανακοινωθεί ολικό lockdown στη Θεσσαλονίκη και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να τεθεί σε εφαρμογή και το σύστημα των SMS για τις μετακινήσεις των πολιτών.

Συναγερμός μετά τα 1.288 κρούσματα σε 48 ώρες

Στη Θεσσαλονίκη έχει σημάνει συναγερμός τις τελευταίες ώρες, καθώς καταγράφηκαν συνολικά 1.288 κρούσματα σε 48 ώρες.

Την Κυριακή 1η Νοεμβρίου εντοπίστηκαν 449 νέα κρούσματα, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 839 και την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 530 κρούσματα, έναντι μόλις 84 κρουσμάτων στις 26 Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη ενεργοποιηθεί από το υπουργείο Υγείας σχέδιο έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αυξηθεί η δυναμικότητα του ΕΣΥ για να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής.

Η κατάσταση στη συμπρωτεύουσα είναι κάτι παραπάνω από ανησυχητική, με τον υπουργό Υγείας να βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Σε δηλώσεις του πριν από λίγο ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι θα εισηγηθεί νέα μέτρα για τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη. «Θα στηρίξουμε τους γιατρούς μας και τα νοσοκομεία, κάποιοι λίγοι διακινδύνεψαν και διακινδυνεύουν τη ζωή όλων. Η πανδημία εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στη Θεσσαλονίκη. Η δημόσια υγεία είναι πάνω από όλα, η κυβέρνηση χτύπησε καμπανάκια αλλά κάποιοι δεν άκουσαν.

Είμαστε υποχρεωμένοι να σταματήσουμε τη διασπορά, θα εισηγηθώ στον πρωθυπουργό τη λήψη περισσότερων μέτρων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ζέρβας: Νέα αυστηρότερα μέτρα

Για τα νέα, αυστηρότερα μέτρα στη Θεσσαλονίκη είχε προϊδεάσει νωρίτερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Ζέρβας εξέφρασε την εκτίμηση ότι «δεν θα γλιτώσουμε το καθολικό lockdown».

«Είμαστε σε έναν πόλεμο αυτή τη στιγμή και πρέπει σήμερα να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το κακό. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί θέλουν χρόνο μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν, ωστόσο, δεδομένου του τεράστιου αριθμού κρουσμάτων, θα χρειαστεί να πάρουμε και πιο αυστηρά μέτρα. Ήδη έχω εισηγηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα, στις 8-9 το βράδυ, αλλά και απαγόρευση μετακινήσεων μέσα και έξω από τον νομό», ανέφερε, διευκρινίζοντας ότι το λιανεμπόριο θα μείνει ανοιχτό.

Πρόσθεσε, δε, ότι στόχος είναι να αποφευχθεί το κλείσιμο της παραλίας, ενώ θέλοντας να περιγράψει τα φαινόμενα συνωστισμού που καταγράφονται κάθε βράδυ στις πλατείες και στους εξωτερικούς χώρους, επεσήμανε ότι «καθημερινά μαζεύουμε 3-4 φορές μεγαλύτερες ποσότητες σκουπιδιών στους κοινόχρηστους χώρους».

Έκτακτο σχέδιο του υπουργείου Υγείας για τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Εν τω μεταξύ, τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης δέχονται τεράστια πίεση. Γι’ αυτό το υπουργείο Υγείας έθεσε από χθες σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Το σχέδιο περιλαμβάνει την εξασφάλιση 43 νέων κλινών ΜΕΘ για κορωνοϊό, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες στην Θεσσαλονίκη.

Πιο αναλυτικά, προστίθενται 8 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος», 10 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς», 10 κλίνες στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, 4 κλίνες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, 6 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου» και 5 κλίνες στο ΓΝ Χαλκιδικής.

Πηγή: iefimerida.gr

5 σχόλια στο άρθρο “Προς καθολικό lockdown η Θεσσαλονίκη – Πληροφορίες για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ και SMS

  1. ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΖΕΡΒΑ ΝΑ ΕΙΣΗΓΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΑΣΘ ΔΕ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΡΙΞΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.
    ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΟΑΣΘ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΜΟΝΟ 300-350 ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ 100 ΠΕΡΙΠΟΥ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΑΡΓΑΡΑ.
    Ο ΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ.δΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ.
    ΩΡΑΙΑ,ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ,ΔΕ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ?
    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΦΑΝΕΙ ΑΥΤΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΔΩΣΕ ΕΞΑΡΧΗΣ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΠΟΥ ΤΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ(ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΒΕΒΑΙΑ)
    ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ,ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ,ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ!!
    ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ!ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ!ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ!
    Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΕΙ!Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΕΙ!Ο ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΕΙ!
    ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ!ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ!ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ!

  2. ΕΣΥ ΠΟΥ ΜΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΤΗ ΝΕΑ ΔΟΥΛΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΣΟΥ .
    ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΕ ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ ΑΝ ΤΟΛΜΑΣ.

  3. Το χαστουκι του ταλιμπαν,χειροτερο απο τον βιασμο που εκανε!

    - Edit

    Απαντήστε

    Αυτος που κοροιδευει,ειναι παραεκκλησιαστικος,ταλιμπανιστης που ψηφιζει κουλη!οσο θα υπαρχουν οι παραεκκλησιαστικοι και επικινδυνοι και βιαστης παπας στην κοζανη που χαστουκιζει,το κακο θα γινεται μεγαλυτερο!
    Καραντινα στους παραπανω να αναπνευσει η γη!
    Ευτελιζουν την πιστη με τις βρωμιες τους!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.