Δεκάδες μεταμοσχεύσεις στο «Γ. Παπαγεωργίου» σε πείσμα της πανδημίας



Οι μεταμοσχεύσεις οργάνων στην Ελλάδα της πανδημίας συνεχίζουν να προσφέρουν ζωή, παρά τις δυσκολίες που ανακύπτουν στο σύστημα υγείας, στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα αισιοδοξίας, όπως υποστηρίζει σε σημερινή, Κυριακή, ανακοίνωσή του το νοσοκομείο «Γ. Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων.

Συγκεκριμένα στη Μονάδα Εφαρμογής Ιστών Κερατοειδούς του «Γ. Παπαγεωργίου», όπου διενεργούνται μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς κάθε είδους με πρωτοπόρες τεχνικές, αν και καταγράφηκε μείωση στη διάρκεια του έτους, είναι διάχυτη η ελπίδα ότι παρά την πανδημία του νέου κορονοϊού, η ευαισθητοποίηση των πολιτών θα αυξήσει τη δωρεά και τις μεταμοσχεύσεις, συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Η Β΄ Οφθαλμολογική Κλινική του ΑΠΘ στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου πραγματοποίησε, μέχρι σήμερα, εντός του 2020, 23 μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς έναντι 42 μεταμοσχεύσεων εντός του 2019. Αν και ο αριθμός είναι σημαντικά μικρότερος από πέρυσι, υπάρχει ένα μήνυμα αισιοδοξίας πως παρά την πανδημία ο κόσμος εξακολουθεί να είναι ευαισθητοποιημένος και το σύστημα υγείας στο σύνολό του, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, εξακολουθεί να λειτουργεί και να στηρίζει τις μεταμοσχεύσεις», επισημαίνει ο διευθυντής της Β΄ Οφθαλμολογικής Κλινικής ΑΠΘ καθηγητής Νικόλαος Ζιάκας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων. «Με την ευχή η νέα χρονιά να είναι καλύτερη για τις μεταμοσχεύσεις, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό που συντέλεσε στην επιτυχή πραγματοποίηση των φετινών μεταμοσχεύσεων», καταλήγει ο κ. Ζιάκας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.