Η Σταυρούλα Σιαμόγλου από την Κοζάνη μία εκ της Ελληνικής λίστας Forbes «30 κάτω των 30» για το 2020



Η Μαρία Κορομηνά, η Μαρία – Θεοδώρα Πανδή, η Σταυρούλα Σιαμόγλου και ο Γιώργος Πατρινός βρήκαν τον τρόπο να «μεταφράσουν» το γενετικό προφίλ ενός ασθενούς με μια κατανοητή μορφή για του κλινικούς ιατρούς, με στόχο τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής αγωγής και με σκοπό την αύξηση της αποτελεσματικότητας της θεραπείας και τη μείωση των παρενεργειών της.

Αυτό που είχαν σαν ιδέα το 2006 πήρε σάρκα και οστά το 2017 με τη βοήθεια της τεχνικής νοημοσύνης, μέσω της δημιουργίας της πλατφόρμας PGENius.

Η Μαρία Σιαμόγλου είναι Φαρμακοποιός MSc και κατάγεται από την Κοζάνη. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στην έρευνα στον τομέα της Υγείας και πιο συγκεκριμένα στον τομέα της Φαρμακογονιδιωματικής και της Εξατομίκευσης της Θεραπείας, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φαρμακογονιδιωματικής και Εξατομικευμένης Θεραπείας του τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών διατελώντας την διδακτορική της διατριβή.

Το μήνυμα της ίδιας μετά την επιτυχία της με την την ένταξή της στην Ελληνική λίστα Forbes “30 κάτω των 30” 2020 για το PGENius project είναι: «Θέλω να περάσω το μήνυμα στη νέα γενιά ότι η έρευνα στην Ελλάδα είναι ανηφορική αλλά αξίζει να προσπαθήσεις και να παραβλέψεις τις όποιες δυσκολίες εμφανίζονται κατά την ερευνητική πορεία για όφελος των συμπολιτών σου».

Σ.Ν. για το KOZANILIFE.GR

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.