Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Έγκριση χρηματοδότησης της πρότασης που υποβλήθηκε από το Γραφείο Erasmus για τη δράση «Διεθνής Κινητικότητα»

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, προσηλωμένο στην υλοποίηση της στρατηγικής διεθνοποίησής του, επεκτείνει το δίκτυο των συνεργαζόμενων πανεπιστημίων εκτός του Ευρωπαϊκού χώρου. Η πρόταση που υποβλήθηκε από το Γραφείο Erasmus, σε συνεργασία με μέλη του διδακτικού προσωπικού του Ιδρύματος, στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+ για τη Δράση «Διεθνής Κινητικότητα μεταξύ χωρών του Προγράμματος και χωρών Εταίρων – ΚΑ107» (Call 2020), εγκρίθηκε προς χρηματοδότηση μετά από αξιολόγηση εξωτερικών αξιολογητών.

Το σχέδιο, η διάρκεια του οποίου είναι 36 μήνες, εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική διεθνοποίησης του Ιδρύματός και περιλαμβάνει τη διοργάνωση κινητικοτήτων φοιτητών και προσωπικού μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και Ιδρυμάτων των παρακάτω Χωρών Εταίρων:

 1.   Αίγυπτος
 2.   Αλβανία
 3.   Γεωργία
 4.   Ιράν
 5.   Καζακστάν
 6.   Κίνα
 7.   Νότιος Αφρική
 8.   Ουκρανία
 9.   Παλαιστίνη
 10. Τυνησία

Επιπλέον, συνεχίζεται η υλοποίηση τριών προγενέστερων σχεδίων Διεθνούς Κινητικότητας Erasmus+ με τις ακόλουθες Χώρες Εταίρους:

 1.   Αζερμπαϊτζάν
 2.   Αλβανία
 3.   Ιράν
 4.   Κίνα
 5.   Ουκρανία

Παράλληλα, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας συνεχίζει την πολυετή συμμετοχή του στη δράση «Κινητικότητα Φοιτητών και Προσωπικού Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης μεταξύ χωρών του Προγράμματος – ΚΑ103» (Call 2020) στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+, η οποία περιλαμβάνει κινητικότητες από και προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επισημαίνεται ότι τόσο η Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Προγράμματος Erasmus+ όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στις διεθνείς συνεργασίες των Πανεπιστημίων και στηρίζουν ενεργά την υλοποίηση των σχεδίων κινητικότητας, ιδιαίτερα τώρα, κατά την περίοδο των έκτακτων και εξαιρετικών περιστάσεων που διανύουμε λόγω της πανδημίας Covid-19.

Με γνώμονα έναν από τους πυλώνες του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Ιδρύματος, την εξωστρέφεια και τη διεθνοποίηση, θα ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες προτάσεις και πρωτοβουλίες, που συντείνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.