Τι λένε οι Εμπορικοί Σύλλογοι Κοζάνης και Πτολεμαΐδας για την επαναλειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στις «κόκκινες» περιοχές



Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης: «Ένας αγώνας, μία νίκη.»

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Κάναμε πραγματικά έναν μεγάλο αγώνα για να κερδίσουμε αυτά που για εμάς ήταν αυτονόητα. Από την αρχή ήμασταν ξεκάθαροι και είπαμε ότι στο λιανεμπόριο, στα μικρά τοπικά καταστήματα, δεν υπάρχουν φαινόμενα συνωστισμού, έτσι θεωρήσαμε ότι δεν θα έπρεπε να κλείσουμε. Σεβαστήκαμε όμως την απόφαση να κλείσουμε τα καταστήματα και διεκδικήσαμε τα δίκαια αιτήματά μας. Δεν τα πετύχαμε όλα, πετύχαμε όμως πολλά!

Από αύριο λοιπόν Σάββατο 24-10-2020 το λιανεμπόριο στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 4 (συναγερμού Covid-19) θα είναι ανοικτά τηρώντας όλα τα αυστηρά μέτρα που τηρούσαμε και πριν (στο επίπεδο 3). Επιπλέον το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης Covid-19 της Περιφέρειας τετραπλασιάστηκε και έγινε 40 εκ. ευρώ για γίνουν οι δικαιούχοι πολύ περισσότεροι.

Για άλλη μια φορά αποδείξαμε ότι ενωμένοι έχουμε πολύ περισσότερη δύναμη. Με συμμάχους τον το επιμελητήριο και τις υπόλοιπες παραγωγικές τάξεις κάναμε το καλύτερο δυνατό’ το αυτονόητο, το δίκαιο.

Καλή δύναμη σε όλες και όλους. Με πίστη, υπομονή και αισιοδοξία θα δείξουμε και πάλι τον καλύτερό μας εαυτό για να δουλέψουμε τηρώντας αυστηρά τα μέτρα και προστατεύοντας τη δημόσια υγεία.

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης


Ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας-Εορδαίας ενημερώνει τους συναδέλφους και το καταναλωτικό κοινό ότι από αύριο

Σάββατο 24-10-2020 ανοίγει το λιανεμπόριο στην ΠΕ Κοζάνης.

Πρέπει ταυτόχρονα να ενημερώσουμε ότι η περιοχή μας έχει υπεισέλθει στο επίπεδο υψηλού επιδημιολογικού φορτίου (πορτοκαλί), της Υπουργικής Απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ. 64450/11-10-2020.

Δεδομένου αυτού υπενθυμίζουμε τις υποχρεώσεις που συνεπάγεται για τα καταστήματα η ένταξη της περιοχής τους στο υψηλό επιδημιολογικό επίπεδο, ως εξής:

1. Υποχρεωτική μάσκα για όλους (πωλητές/καταναλωτές/κοινό).

2. 4 άτομα έως 100 τ.μ. και 1 άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον (πέραν του καταστηματάρχη και του προσωπικού).

3. Έναρξη λειτουργίας στις 10 π.μ. όπου θα επισημαίνεται η συνέχιση της εφαρμογής του ωραρίου του Εμπορικού Συλλόγου με μόνη διαφορά ότι τα καταστήματα θα ανοίγουν στις 10 το πρωί.

4. Απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων και διασφάλιση μη σχηματισμού ουράς άνω των 5 ατόμων.

5. Απαγόρευση πώλησης αλκοόλ κατά τις ώρες 00.00 με 05.00

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ – ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.