Η απάντηση του Β. Σημανδράκου στην Δημοτική Κίνηση Κοζάνη Τόπος να Ζεις: «Διεκδικούμε το αυτονόητο – Το δικαίωμα των δημοτών στην υγεία»



Αγαπητοί κύριοι και κυρίες της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη- Τόπος να Ζεις»,

Προφανώς και δεν έχετε αντιληφθεί ακόμη την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της δημόσιας υγείας στην Κοζάνη, παρά τη θητεία σας για 5 συναπτά έτη, όπου και δεν αξιοποιήσατε κανένα χρηματοδοτικό εργαλείο από εκείνα που αξιοποίησαν άλλες Ελληνικές και Ευρωπαϊκές πόλεις και κατασκεύασαν νέα νοσοκομεία, ενώ δεν λάβατε και καμία πρωτοβουλία για την έναρξη ενός δημοσίου διαλόγου για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας της Κοζάνης.

Φυσικά και δεν διεκδικούμε την πατρότητα της πρότασης, την οποία προεκλογικά είχαμε καταθέσει από το Δεκέμβριο του 2018 και η οποία βλέπουμε πως σας προξενεί αμηχανία.

Την άρνησή σας για να γίνει ένα νέο Νοσοκομείο στην Κοζάνη, σύγχρονο και ικανό να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών της περιοχής, την καταλαβαίνουμε. Προφανώς και έχει να κάνει με ενοχικά σύνδρομα καθώς ασπάζεστε την κατασκευή αίθουσας-αίθουσας σε ένα κτίριο 70 και πλέον ετών σε ένα χώρο μάλιστα που είναι ασφυκτικά γεμάτος από παλιά κτίσματα, παρά την υλοποίηση ενός νέου αναπτυξιακού έργου. Ποιο αφήγημα θα χρησιμοποιήσετε άραγε αν ξεκινήσει ένα τέτοιο έργο για να δικαιολογήσετε την αδράνειά σας στο ζήτημα της δημόσιας υγείας;

Φυσικά και δεν ψήφισα την πρόταση για τη χρηματοδότηση μιας ακόμη αίθουσας σε ένα ιστορικό Νοσοκομείο, γιατί θεωρώ πως είναι μπαλώματα και τίποτα περισσότερο. Είναι στην ίδια λογική του παρελθόντος που θέλει τη μετάθεση για το μέλλον εκείνων των κρίσιμων αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν σήμερα. Πρόκειται για έναν άστοχο σχεδιασμό τον οποίο έχουν ξεπεράσει τα γεγονότα.

Από την άλλη μας ανησυχεί και μας εκπλήσσει που φαίνεται ότι σας εκφράζουν οι προτάσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας για την αναβάθμιση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας σε Περιφερειακό Νοσοκομείο (δείτε εδώ: https://www.euractiv.gr/section/epichirisis-ergasia/news/oli-lista-me-tis-os-tora-16-66-protaseis-ependyton-gia-tin-apolignitopoiisi/). Οι θέσεις αυτές ενδέχεται να εμπίπτουν σε μια άλλη στρατηγική, προσωπική ή μη, που εμείς δεν μπορούμε να αντιληφθούμε αφενός, αφετέρου όμως δεν μας επιτρέπει να μην αντιδράσουμε.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως είναι ότι ενώ αντιληφθήκατε πως η αδράνεια του χθες οδήγησε στη σημερινή κατάσταση, και πως απαιτείται να τρέξουμε για να προλάβουμε, καθώς η νέα κρίση που βιώνουμε λειτουργεί ως επιταχυντής εξελίξεων, γιατί επιμένετε στο παλιό εκείνο αφήγημα της μετάθεσης των κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον.

Το μέλλον δυστυχώς σας προσπέρασε κι αν θέλετε να το προλάβετε πρέπει να τρέξετε μαζί μας, ώστε να συνδράμουμε όλοι μαζί στην υιοθέτηση ενός Οδικού Χάρτη για την κατασκευή ενός νέου Νοσοκομείου στην Κοζάνη, κι όχι να αντιστέκεστε σθεναρά σε κάθε προσπάθεια προόδου και ανάπτυξης για το καλό του τόπου.

Όσο είμαι στα δημόσια πράγματα δεν θα πάψω ποτέ να διεκδικώ εκείνες τις συνθήκες υγείας που αξίζουν στους πολίτες του Δήμου μας.

Ευάγγελος Σημανδράκος
Επικεφαλής Συνδυασμού «Κοζάνη Μπροστά»

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Η απάντηση του Β. Σημανδράκου στην Δημοτική Κίνηση Κοζάνη Τόπος να Ζεις: «Διεκδικούμε το αυτονόητο – Το δικαίωμα των δημοτών στην υγεία»

  1. Για να γίνει ένα νέο και μεγάλο νοσοκομείο προϋποθέτει να στελεχοθεί με γιατρούς εδώ τόσα χρόνια δεν έχει το μαμάτσειο γιατρούς που θα βρεθούν για το νέο εε μόνο να χαμε να λέγαμε για εντύπωσης και ψήφους

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.