Καλλιόπη Βέττα: «Η Π.Ε. Κοζάνης πρέπει να βγει όρθια και δυνατή από αυτή την δοκιμασία»

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, με αφορμή τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν για την περιοχή, δήλωσε:

«Η κατάσταση στην περιοχή μας είναι, σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμόδιων υγειονομικών φορέων, ιδιαίτερα κρίσιμη. Απαιτείται από όλους μας πειθαρχία και απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων ώστε να βγούμε αλώβητοι από αυτή την δοκιμασία.

Η υγεία όλων μας, και ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, είναι το υπέρτατο αγαθό και πρέπει να το προασπίσουμε πλήρως.

Αναφορικά με τους περιορισμούς που τέθηκαν σε ισχύ, επικοινώνησα από χθες με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιά, ο οποίος με ενημέρωσε για την επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή και την αναγκαιότητα λήψης των μέτρων.

Στη συζήτηση του έθεσα, εκτός των άλλων, το ζήτημα της λειτουργίας σχολείων, το οποίο δημιουργεί εύλογες ανησυχίες σε γονείς και εκπαιδευτική κοινότητα.

Επίσης, υπάρχει έντονος προβληματισμός για την κατάσταση στις δομές υγείας. Η κυβέρνηση οφείλει έστω και τώρα, να ενισχύσει άμεσα τα νοσοκομεία της περιοχής με υλικοτεχνικές υποδομές και να στελεχώσει με μόνιμες θέσεις εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού όλες τις διαθέσιμες ΜΕΘ, οι οποίες πρέπει, πάραυτα, να αναπτυχθούν σε πλήρη δυναμικότητα.

Τέλος, με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα, πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την χειμαζόμενη οικονομία της περιοχής, η οποία έχει να αντιμετωπίσει αφενός την γενική οικονομική κρίση, αφετέρου τις ιδιαίτερες συνθήκες ελέω της βίαιης απολιγνιτοποίησης.

Οι παρεμβάσεις που ισχύουν δεν επαρκούν, χρειάζονται γενναιότερες τομές, εμπροσθοβαρή και δραστικά μέτρα και όχι συντηρητική και εκ των υστέρων προσέγγιση.

Τις επόμενες ημέρες, σε συνεννόηση με όλους τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής με τους οποίους ήδη βρίσκομαι σε συζητήσεις, θα προωθήσω τις προτάσεις τους προς τα οικεία Υπουργεία, προσδοκώντας ότι θα τύχουν της αρμόζουσας αντιμετώπισης.

Η Π.Ε. Κοζάνης πρέπει να βγει από την δοκιμασία, όρθια και δυνατή.

Είναι στο χέρι μας να τα καταφέρουμε».

Γραφείο Βουλευτή
Καλλιόπη Βέττα
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης

 

 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Vet Plus | Πρόγραμμα διαχείρισης αιγοπροβάτων από τον κτηνίατρο Νικόλαο Καραλίγκα στην Κοζάνη
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.