Κοινοβουλευτική ερώτηση της Καλλιόπης Βέττα για τα προβλήματα των κροκοπαραγωγών

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κροκοπαραγωγοί.

Η ερώτηση, η οποία βασίζεται στο υπόμνημα του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Kροκοπαραγωγών Κοζάνης προς τα συγκεκριμένα Υπουργεία, αναδεικνύει τα έντονα οικονομικά προβλήματα του χώρου εξαιτίας της πτώσης της ζήτησης, τόσο εσωτερικής, όσο και διεθνούς, λόγω της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο κύκλος εργασιών έχει πέσει κατά 43% γεγονός που έχει δημιουργήσει πρόβλημα ρευστότητας και επιβίωσης στις καλλιεργητικές μονάδες και τους παραγωγούς οι οποίοι βλέπουν την σοδειά του 2019 αδιάθετη, ενώ τα έξοδα για την τρέχουσα περίοδο είναι αυξημένα.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η κ. Βέττα είχε συναντηθεί με τα μέλη του Συνεταιρισμού στις αρχές Ιουλίου ενώ το πρόβλημα είχε ήδη διαφανεί και υπήρχε αναμονή για τις ενέργειες στήριξης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ωστόσο, έκτοτε, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική απάντηση στις εκκλήσεις του Συνεταιρισμού για βοήθεια, γεγονός που εγείρει εύλογα ερωτήματα για τη βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει ένα προϊόν διεθνούς εμβέλειας και αναγνωρισιμότητας που προσφέρει σημαντικά στην οικονομική ζωή της περιοχής.

Γραφείο Βουλευτή​
Καλλιόπη Βέττα
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης

 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Vet Plus | Πρόγραμμα διαχείρισης αιγοπροβάτων από τον κτηνίατρο Νικόλαο Καραλίγκα στην Κοζάνη
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης

 

 

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.