Βοήθεια από τους ποντιακούς συλλόγους Στουτγάρδης και Αλωνακίων Κοζάνης προς τους πληγέντες στην Καρδίτσα



Την αλληλεγγύη και την έμπρακτη συμπαράστασή τους προς τους κατοίκους του νομού Καρδίτσας, που χτυπήθηκαν από τη σφοδρή κακοκαιρία και τον κυκλώνα «Ιανό», δείχνουν τα αδελφοποιημένα σωματεία της Ποντιακής Ένωσης Στουτγάρδης και Περιχώρων «Η Ρωμανία» και του Μορφωτικού Συλλόγου Αλωνακίων «Πόντος».

Με πρωτοβουλία των ΔΣ των συλλόγων, μέχρι τις 25 Οκτωβρίου διοργανώνονται δράσεις για τη συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας και ειδών πρώτης ανάγκης, ώστε να σταλούν ως βοήθεια στους πληγέντες.

Η συλλογή των προσφορών πραγματοποιείται στην έδρα της Ποντιακής Ένωσης Στουτγάρδης και Περιχώρων «Η Ρωμανία» (Krailenshaldenstr 20, 70469 Stuttgart) κάθε Κυριακή (10:30-14:00), και στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου Αλωνακίων καθημερινά μετά τις 17:00.

Ανάμεσα στα είδη που συλλέγονται είναι τρόφιμα όπως γάλα σε σκόνη, αλεύρι, ζάχαρη, ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, λάδι, κονσέρβες, καφές κ.ά., καθώς και ρούχα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, και στους δύο συλλόγους θα υπάρχουν κουμπαράδες για συγκέντρωση χρημάτων. Με το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα αγοραστούν υλικά για τα σχολεία και τα αγροτικά ιατρεία της περιοχής.

Από το pontos-news.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.