Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας – Έως 8 βαθμούς χαμηλότερη η μέγιστη στα βόρεια



Σημαντική πτώση σημείωσε η θερμοκρασία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας την Παρασκευή 04/09, σε σχέση με τα υψηλά επίπεδα των προηγούμενων ημερών. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, η πτώση της μέγιστης θερμοκρασίας στη Θράκη έφτασε έως και τους 8 βαθμούς Κελσίου και στο μεγαλύτερο τμήμα της υπόλοιπης χώρας τους 3-5 βαθμούς, όπως παρουσιάζεται στον Χάρτη που ακολουθεί.

Συγκεκριμένα, στο μετεωρολογικό σταθμό της Ορεστιάδας την Πέμπτη 03/09 η θερμοκρασία τις μεσημεριανές ώρες έφτασε τους 35,4 βαθμούς, ενώ την Παρασκευή 04/09 δεν ξεπέρασε τους 27,3 βαθμούς, σημειώνοντας πτώση 8,1 βαθμών, ενώ νοτιότερα η πτώση της θερμοκρασίας ήταν μικρή ή έμεινε σχεδόν στα ίδια επίπεδα, όπως για παράδειγμα στο μετεωρολογικό σταθμό της Ρόδου όπου η μέγιστη θερμοκρασία τόσο την Πέμπτη 03/09, όσο και την Παρασκευή 04/09 ήταν στους 30,3 βαθμούς (Χάρτης).

Χάρτης: Η διαφορά της μέγιστης θερμοκρασίας μεταξύ Πέμπτης 03/09 και Παρασκευής 04/09, όπως καταγράφτηκε από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr. Με κόκκινες αποχρώσεις η άνοδος και με μπλε αποχρώσεις η πτώση της θερμoκρασίας, σε σχέση με τις τιμές της όπως καταγράφτηκαν την Πέμπτη 03/09/2020. Επισημαίνεται η πτώση της θερμοκρασίας σε ενδεικτικούς σταθμούς του δικτύου.

Από το Meteo.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.