Σ. Δανιηλίδης: Πάνω από 65.000 παιδιά κινδυνεύουν να μείνουν εκτός ΚΔΑΠ και παιδικών σταθμών



Φωτογραφία από ΚΔΑΠ Ubuntu στην Κοζάνη

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ ζητά επιπλέον χρηματοδότηση, τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ, για δημοτικές δομές

«Κραυγή αγωνίας» για τα περισσότερα από 65.000 παιδιά που μένουν εκτός των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης και παιδικών σταθμών και για τον κίνδυνο απόλυσης χιλιάδων εργαζομένων των δημοτικών αυτών δομών, αρθρώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Σίμος Δανιηλίδης.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του δήμου Νεάπολης Συκεών, ο Σ. Δανιηλίδης ζητά ταυτόχρονα πρόσθετη χρηματοδότηση δημοτικών δομών ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ.

Με κατεπείγουσα επιστολή που έστειλε σήμερα, Παρασκευή, αμέσως μετά την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων των ωφελουμένων της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, η οποία κοινοποιήθηκε στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΕΤΑΑ, Σπυρίδωνα Σπυρίδων, και τον πρόεδρο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, ο Σίμος Δανιηλίδης κάνει λόγο για «τραγικά αποτελέσματα, (…), ιδίως την περίοδο κρίσης, ανεργίας, εργασιακής αβεβαιότητας που διανύουμε», υπογραμμίζοντας ότι «έστω και την ύστατη αυτή τη στιγμή, θα πρέπει απαραιτήτως να αναζητηθούν επιπλέον πόροι αποκλειστικά και μόνο για τις δημοτικές δομές (πράγμα εφικτό καθώς πρόκειται για εθνικούς πόρους), όπως για παράδειγμα η χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η οποία εξασφαλιζόταν μέχρι τη σχολική χρονιά 2014-2015 και διακόπηκε βίαια λόγω της ιδεοληψίας και του δογματισμού της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας».

Όπως προσθέτει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών και Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ Σίμος Δανιηλίδης «με τον τρόπο αυτό, θα διασφαλισθεί η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων παιδιών στα δημοτικά ΚΔΑΠ, η συνέχιση της απασχόλησης των εργαζομένων στις δομές αυτές και συνακόλουθα η βιωσιμότητα των αντίστοιχων δημοτικών φορέων», τονίζοντας ότι «η ΚΕΔΕ πρέπει να καταστήσει σαφές στην κυβέρνηση πως οφείλει να ενισχύσει την προσπάθεια των δήμων με τη διασφάλιση των επιπλέον αναγκαίων πόρων τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ».

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή εδώ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.