Αυτό είναι το νέο ΚΔΑΠ Ubuntu στην Κοζάνη με τις πρωτοποριακές δράσεις για παιδιά



Το UBUNTU είναι Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ).

Στεγαζόμαστε σε έναν χώρο 308 τμ στην πλατεία Αλώνια της Κοζάνης. Λειτουργούμε Δευτέρα με Παρασκευή από τη 13:30 το μεσημέρι έως τις 21:30 το βράδυ. Ακόμη, στον χώρο μας μπορούμε να σας διοργανώσουμε το πάρτι γενεθλίων του παιδιού σας.

Και τώρα θα θέλαμε να σας πούμε πώς γεννήθηκε η ιδέα του ονόματός μας, γιατί σίγουρα μπορεί και να μην το έχετε ακούσει ξανά.

Το UBUNTU είναι μία αφρικάνικη λέξη που σημαίνει υπάρχω γιατί υπάρχουμε!

Όταν ένας ανθρωπολόγος κατά την επίσκεψή του στην Αφρική πρότεινε σε κάποια παιδιά να τρέξουν μέχρι ένα καλάθι γεμάτο ζουμερά και λαχταριστά φρούτα κι όποιο παιδί φτάσει πρώτο να το κερδίσει ως έπαθλο, έμεινε έκπληκτος μπροστά σε αυτό που συνέβη! Τα παιδιά αντί να πάρουν μέρος ατομικά σ΄ αυτό το παιχνίδι-αγώνισμα, αποφάσισαν να πιαστούν χέρι χέρι, να φτάσουν ως το καλάθι και να μοιραστούν όλα τα φρούτα καθισμένα σε κύκλο.

Από αυτήν την ιστορία που μας συγκίνησε και μας εξέπληξε, γιατί είναι γεμάτη αλληλεγγύη και ανθρωπιά, γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας του ονόματος του ΚΔΑΠ μας.

Στόχος μας είναι η ευχάριστη απασχόληση των παιδιών σας μέσα από παιχνίδια, δραστηριότητες, καλλιτεχνικά και εκπαιδευτικά προγράμματα.

 

 

Ενδεικτικά, το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

Δημιουργική μάθηση, αθλητικές δραστηριότητες, πληροφορική, ζωγραφική, κατασκευές-χειροτεχνίες, θεατρικό παιχνίδι, κουκλοθέατρο, μουσικοκινητική αγωγή και θεματικά εργαστήρια.

Χαρά μας να σας έχουμε στην παρέα μας και να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες σας!

Γιατί τίποτε δεν είναι πιο ωραίο από το να βλέπουμε στο πρόσωπο ενός παιδιού ένα μεγάλο και πλατύ χαμόγελο!

Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών για το σχολικό έτος 2020-2021 κάνοντας κλικ εδώ. Σε περίπτωση που έχετε παιδιά Δημοτικού, το πρόγραμμα προσφέρει δωρεάν απασχόληση τους με εκπαιδευτικές και λοιπές δραστηριότητες καθημερινά μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου.

Θα μας βρείτε στη διεύθυνση Ροδόπης και 25ης Μαρτίου 5, Κοζάνη και μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2461 900355.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.