Ο τρόπος λειτουργίας των σχολείων εν μέσω δεύτερου κύματος κορονοϊού – Μαγιορκίνης: «Μάσκες στα παιδιά 10-19 χρονών στα σχολεία»



Φωτογραφία: EUROKINISSI

Για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων εν μέσω δεύτερου κύματος, αλλά και για τα μέτρα που θα πρέπει να τηρούν όσοι επιστρέφουν από διακοπές μίλησε ο καθηγητής του ΕΚΠΑ.

Για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να ανοίξουν τα σχολεία ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για τον κορονοϊό στη χώρα μας.

Όπως τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει πάνω από 200 τις τελευταίες 3-4 ημέρες ενώ υπάρχει μια ανήλικη διασωληνωμένη στο ΑΧΕΠΑ, κάτι αναμενόμενο, όπως είπε, όσο μεγαλώνει η διασπορά στην Ελλάδα στις νέες ηλικίες.

Ο κ. Μαγιορκίνης υπογράμμισε πως θα πρέπει να εξεταστεί πολύ προσεκτικά ο τρόπος λειτουργίας των σχολείων εν μέσω 2ου κύματος ενώ επισήμανε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να λειτουργήσουν με πλήρη κανονικότητα. Έκανε λόγο για πιθανότητα μοντέλου Μαΐου με μάσκες, το οποίο θα εισηγηθεί.

Όπως εξήγησε, αυτό σημαίνει ότι σε πρώτη φάση θα υπάρχει εκ περιτροπής διδασκαλία, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να γίνεται χρήση μάσκας στις ηλικίες μεταξύ 10 – 19 ετών και όταν τα νούμερα του 2ου κύματος αρχίζουν και πέφτουν τότε σταδιακά να επανέλθουμε σε μια πλήρη κανονικότητα.

Ταυτόχρονα, ο καθηγητής δήλωσε πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και ανεβούν οι διασωληνωμένοι και τα κρούσματα δεν σταθεροποιούνται κάτω από 200 τότε είναι πολύ πιθανό να δούμε αύξηση των μέτρων και στα αστικά μέτρα ενώ σχετικά με τα νέα μέτρα σημείωσε πως είναι προς την σωστή κατεύθυνση αν και για την ώρα δεν μπορεί να εκτιμηθεί αν θα είναι επαρκείς ενώ θα πρέπει να φανεί μια σταθεροποίηση των κρουσμάτων τις επόμενες 10 ημέρες.

Προφυλάξεις για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν

Σύμφωνα με τον ίδιο, όσοι έχουν εκτεθεί σε μεγάλες κοινωνικές εκδηλώσεις θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και αν έχουν στο περιβάλλον τους άτομο που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να αποφύγουν την επαφή μαζί του και ίσως θα ήταν χρήσιμο να κάνουν και ένα τεστ ενώ στο χώρο εργασίας θα πρέπει να φοράνε μάσκα.

Όσον αφορά το καλό σενάριο σχετικά με την πανδημία στην χώρα μας όπως τόνισε είναι να δούμε μια σταθεροποίηση και μια συρρίκνωση των κρουσμάτων ενώ αναφέρθηκε σε ένα πιθανό εμβολιασμό τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο.

Από το news247.gr

Ένα σχόλιο στο άρθρο “Ο τρόπος λειτουργίας των σχολείων εν μέσω δεύτερου κύματος κορονοϊού – Μαγιορκίνης: «Μάσκες στα παιδιά 10-19 χρονών στα σχολεία»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.