Κακαβιά: Ουρές χιλιομέτρων στα Ελληνοαλβανικά σύνορα για να… γλιτώσουν την καραντίνα



Χιλιάδες άτομα φεύγουν στην Αλβανία για να επιστρέψουν στην Ελλάδα πριν τις 16 Αυγούστου

Μαζική είναι η έξοδος τα τελευταία 24ωρα χιλιάδων ατόμων από την χώρα μας προς την Αλβανία. Στον συνοριακό σταθμό της Καβαβιάς σχηματίζονται από χθες ουρές πολλών χιλιομέτρων και η αναμονή είναι μεγάλη για όσους θέλουν να περάσουν από την Ελλάδα στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με πηγές από το τελωνείο της Κακαβιάς, το μεγαλύτερο ποσοστό είναι άτομα με ελληνική ιθαγένεια ή με άδειες εργασίας στη χώρα μας, που βιάζονται να φύγουν στην Αλβανία ώστε να επιστρέψουν… πριν τις 16 Αυγούστου.

Από τις 16 Αυγούστου όποιος εισέρχεται στην Ελλάδα από την Αλβανία μέσω Κακαβιάς, θα πρέπει να μένει σε 7ήμερη καραντίνα. Η απόφαση αυτή, όπως και το σφράγισμα των συνόρων από τις 11:00 το βράδυ έως τις 7:00 το πρωί, λήφθηκε από την κυβέρνηση, καθώς τα ελληνοαλβανικά σύνορα αποτελούσαν ένα μεγάλο πονοκέφαλο. Καθημερινά μπαινοβγαίνουν χιλιάδες άτομα που ζουν στη γειτονική χώρα και εργάζονται στην Ελλάδα, την ώρα που η έξαρση της πανδημίας είναι στο κόκκινο στην Αλβανία.

Έτσι, λοιπόν, για να γλυτώσουν την καραντίνα, πολλοί είναι που φεύγουν τις τελευταίες ώρες στην Αλβανία για να δουν συγγενικά τους πρόσωπα και να επιστρέψουν εγκαίρως στην Ελλάδα, από όπου γνωρίζουν ότι δεν θα μπορέσουν να φύγουν ξανά γρήγορα.

 

 

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ της Εφημερίδας Μακεδονία εδώ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.