Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος για τη συμφωνία ΑΟΖ με την Αίγυπτο: «Ένα μεγάλο βήμα για την Ελλάδα και τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα»



Η συμφωνία οριοθέτησης Θαλασσίων Ζωνών μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου σηματοδοτεί μία ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για τη χώρα μας, τη διεθνή νομιμότητα και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Χρειάστηκαν δεκαπέντε (15) χρόνια διαπραγματεύσεων για να καταλήξουμε σε μία συμφωνία σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο, με την οποία αναγνωρίζονται όλα τα δικαιώματα των νησιών μας, στις Θαλάσσιες Ζώνες τους.

Η συμφωνία κατοχυρώνει τα νόμιμα δικαιώματά μας, ενισχύει ακόμη περισσότερο την διπλωματική μας θέση, έναντι των τουρκικών αξιώσεων που είναι απολύτως παράνομες και ανεδαφικές και ακυρώνει το Τουρκο-Λιβυκό Μνημόνιο.

Η προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο είναι ο μόνος δρόμος για την ασφάλεια, την ειρήνη, τη σταθερότητα και τις σχέσεις καλής γειτονίας.

Εμείς σε αυτόν τον δρόμο θα πορευτούμε με όλους τους γείτονές μας. Ελπίζουμε και προσδοκούμε ότι θα πράξουν και εκείνοι το ίδιο.

ΜΙΧΑΛΗΣ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ

3 σχόλια στο άρθρο “Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος για τη συμφωνία ΑΟΖ με την Αίγυπτο: «Ένα μεγάλο βήμα για την Ελλάδα και τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα»

  1. ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ, Η ΜΙΣΗ ΡΟΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ,ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΟΖ ΤΟΥΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ.
    ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ?

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.