Κοινοβουλευτική ερώτηση της Καλλιόπη Βέττα για τα προβλήματα στο Αεροδρόμιο της Κοζάνης



Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο Φίλιππος της Κοζάνης.

Η ερώτηση βασίζεται στο υπόμνημα του συλλόγου των εργαζομένων προς την ΥΠΑ, και αναδεικνύει τα ζητήματα που έχουν προκύψει με την στελέχωση του αεροδρομίου, τα οποία επηρεάζουν τις συνθήκες εργασίας τους με αποτέλεσμα να παρατηρούνται προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία και ανάπτυξη του αεροδρομίου.

Η κ. Βέττα δήλωσε: «Το αεροδρόμιο της Κοζάνης έχει μεγάλη δυναμική. Η πτητική του κίνηση, σε όλα τα επίπεδα -μεταφοράς επιβατών, εμπορικά, εκπαιδευτικά, πολεμικά- είναι σχεδόν ίδια με αυτή του συνόλου των μικρών αεροδρομίων της χώρας. Η συμφωνία δε του ΣΥΡΙΖΑ για λειτουργία εκπαιδευτικής βάσης στις εγκαταστάσεις του, ενίσχυσε την αναπτυξιακή του δυναμική.

Ωστόσο, στο αεροδρόμιο παρατηρούνται εσχάτως σημαντικές ελλείψεις στη στελέχωση και τη λειτουργία του, γεγονός που οδήγησε τους ελάχιστους εργαζομένους στην προκήρυξη στάσης εργασίας, η οποία ανεστάλη προσωρινά για τυπικούς λόγους. Οι ίδιοι, αλλά και οι διευθύνσεις της ΥΠΑ ζητούν με συνεχή υπομνήματα την κάλυψη βασικών ειδικοτήτων όπως αερολιμενικοί και οδηγοί -πυροσβέστες- διασώστες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι στον πύργο ελέγχου δουλεύουν εδώ και επτά μήνες μόνο δύο στελέχη, συνεχόμενα, χωρίς καμία άδεια. Παράλληλα, σημαντικά προβλήματα παρατηρούνται στις υποδομές του αεροδρομίου όπως στον διάδρομο απογείωσης-προσγείωσης, στον πύργο ελέγχου ακόμα και με τα δέντρα που βρίσκονται στο περιβάλλοντα χώρο.

Η κυβέρνηση πρέπει να αποδείξει ότι έχει την βούληση να στηρίξει έμπρακτα το υποστελεχωμένο αεροδρόμιο της Κοζάνης. Οι θριαμβολογίες για «αναπτυξιακό μοχλό της περιοχής» αποδεικνύονται κενές περιεχομένου. Οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι περιμένουν να δουν άμεσα μέτρα στήριξης του αεροδρομίου. Η περιοχή δεν αντέχει άλλη εγκατάλειψη».

Γραφείο Βουλευτή
Καλλιόπη Βέττα
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.