Τσιόδρας: Αυτοί είναι οι λόγοι της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού



Στις αιτίες για τις οποίες έχουν αυξηθεί τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα αναφέρθηκε κατά την έκτακτη ενημέρωση ο Σωτήρης Τσιόδρας. Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι υπάρχουν πολλές ενεργές εστίες και εξέφρασε την ανησυχία της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την κατάσταση που επικρατεί. Όπως είπε ο λοιμωξιολόγος τα αυξημένα κρούσματα οφείλονται στα εξής:

-Στην αύξηση των εργαστηριακών ελέγχων καθώς και στο γεγονός ότι οι έλεγχοι είναι πιο στοχευμένοι

– Στην αύξηση της κινητικότητας του πληθυσμού μετά την άρση του απαγορευτικού, όπως έχει γίνει σε πολλές χώρες του κόσμου

-Στην αυξημένη μεταδοτικότητα σε αυξημένες συνθήκες συνωστισμού και συγχρωτισμού, όπως για παράδειγμα συνέβη σε κρεατοβιομηχανία με 35 κρούσματα και σε γάμους με 45 καταγεγραμμένα κρούσματα σε γάμο στη Θεσσαλονίκη και 22 σε γάμο στην Αλεξανδρούπολη.

– Στη μετατόπιση των κρουσμάτων σε νεαρότερες ηλικίες λόγω της κινητικότητας αλλά και στο ότι ένα σημαντικό μέρος των κρουσμάτων είναι ασυμπτωματικά.

Από το enikos.gr

6 σχόλια στο άρθρο “Τσιόδρας: Αυτοί είναι οι λόγοι της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού

  1. ….εχουμε και λεμε..202 νεκροι φυσικα οπως παραδεχθηκε και τσιορδας βαλαμε και νεκρους που δεν ηταν ο λογος θανατου ο κορωνοιος,,,αλλα καποιο υποκειμενο νοσημα,,,μιλαμε καρκινους τελευταιου σταδιου βαρια αναπνευστικα καρδιακα νοσηματα κτλ ,,,αα το 90% 75+ ετη..κι ολα με βεβαρημενο ιατρικο ιστορικο..οι νεκροι ειναι λιγοτεροι απο την εποχιακη γριππη,λιγοτεροι απο τα τροχαια,,,δεν ειδα να απαγορευτεται τα αυτοκινητο…ο μονος νεκρος που θα αφησει ο κορωνοιος ειναι η ελληνικη οικονομια και οι ανεργοι ελληνες

  2. Στην ιταλια ποσοι ηταν οι νεκροι;ισπανια;αμερικη;και τωρα στα βαλκανια;χιλιαδες;μηπως και αυτο ψεμα;

  3. Στην ιταλια ποσοι ηταν οι νεκροι;ισπανια;αμερικη;και τωρα στα βαλκανια;χιλιαδες!ηπως και αυτο ψεμα;

  4. Τα νούμερα παγκοσμίως είναι λάθος.

    Εδώ η Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία μπήκαν σε μνημόνια επειδή για 15 χρόνια δεν μπορούσαμε να έχουμε σωστά στατιστικά και τώρα είμαστε ακριβείς στους ασθενείς με κορονοϊό…λες και δεν ξέρουμε ποια είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία μας.

    Τώρα μιλάμε για τη χώρα που δεν μπορεί να πει με ακρίβεια πόσους δημοσίους υπαλλήλους έχει…και σε μια νύχτα ως δια μαγείας τα νούμερα για τον κορονοϊό είναι τέλεια και ακριβη…

    Όλα αυτά παγκοσμίως είναι ένα μεγάλο και τραγικό λάθος με καταστροφικές συνέπειες για τα επόμενα 50 χρόνια.

    Αίσχος, απογοήτευση και κατάθλιψη…

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.