Ερώτηση του βουλευτή Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη στους συναρμόδιους Υπουργούς για τη λήψη μέτρων ασφαλείας στις δημόσιες υπηρεσίες



Αναφορικά με το πρόσφατο περιστατικό βίας στη Δ.Ο.Υ. Κοζάνης και προκειμένου να ληφθούν μέτρα για την προστασία υπαλλήλων και πολιτών απέστειλα την ακόλουθη Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη:

«Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,

Ένα πρωτοφανές γεγονός συνέβη την Πέμπτη 16.7.2020 στη Δ.Ο.Υ. Κοζάνης, όταν πολίτης εισήλθε με τσεκούρι στα γραφεία της και επιτέθηκε με απίστευτη σκληρότητα κατά των υπαλλήλων, με αποτέλεσμα να τραυματίσει σοβαρά τρεις από αυτούς και να σκορπίσει τον τρόμο στους υπόλοιπους.

Δυστυχώς, δεν είναι το πρώτο περιστατικό βιαιότητας κατά δημοσίων υπαλλήλων, ήταν όμως πρωτόγνωρη η ένταση και βαναυσότητα της επίθεσης, με αποτέλεσμα να μας συγκλονίσει όλους.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι εκτελεστές της θέλησης του Kράτους και υπηρετούν το Λαό. Αποστολή τους είναι η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και η εξασφάλιση σταθερότητας και συνέχειας στο εσωτερικό της δημόσιας διοίκησης.

Είναι λοιπόν προφανές ότι πρέπει να λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να προστατεύσουμε τους δημοσίους υπαλλήλους, που επιτελούν το καθήκον τους, αλλά και τους πολίτες που επισκέπτονται δημόσιες υπηρεσίες για να εξυπηρετηθούν.

Κατόπιν των παραπάνω σας ερωτώ:

– Ποιά μέτρα προτίθεστε να εφαρμόσετε για την προστασία των δημοσίων υπαλλήλων και των πολιτών, για την ατομική τους ασφάλεια και κατ’ επέκταση για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών και του κράτους;

– Ποιά ειδική μέριμνα σκοπεύετε να λάβετε για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας στους σοκαρισμένους συναδέλφους των θυμάτων, που ένιωσαν άμεσα την απειλή για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητά τους, αλλά και οδύνη από τον σοβαρό τραυματισμό των συναδέλφων τους;

– Ποια θα είναι η αρωγή της Πολιτείας προς τα θύματα και τις οικογένειές τους;

Ο ερωτών Βουλευτής
Ευστάθιος Κωνσταντινίδης
Βουλευτής Ν. Κοζάνης

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.