Το κίνημα «Δέλτα – πολιτική επανάσταση» για τη θέση του Νομικού Συμβούλου του Παν/μίου Δυτικής Μακεδονίας: «Ο πρώην βουλευτής κατά τη θητεία του κύρωσε με την ψήφο του την επονείδιστη και εθνοβόρα Συμφωνία των Πρεσπών»



Αξιότιμε κ. Πρύτανη, σεβαστά μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας του Παν/μίου Δυτ. Μακεδονίας,

Είναι καθήκον κάθε Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος να προάγει τη γνώση, να αναζητεί συνεχώς την επιστημονική αλήθεια και αφού την ανακαλύψει να την υπερασπίζεται με σθένος. Είναι επίσης υποχρέωσή του αυτό να γίνεται με όρους που δίνουν στο κάθε μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας τη δυνατότητα να λειτουργεί επί ίσοις όροις με τα υπόλοιπα μέλη, ανεξαρτήτως φύλλου, φυλής, θρησκεύματος ή ιδεολογίας.

Πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι για τη θέση του Νομικού Συμβούλου του Παν/μίου Δυτικής Μακεδονίας επελέγη τελικά πρώην Βουλευτής ο οποίος κατά την Βουλευτική του θητεία κύρωσε με την ψήφο του την επονείδιστη και εθνοβόρα Συμφωνία των Πρεσπών.

Ανακύπτουν από το γεγονός αυτό σοβαρότατα ζητήματα τα οποία αγγίζουν την επιστήμη, την ακεραιότητα λειτουργίας του Παν/μίου
και την ηθική.

Κάθε ένας από τους 153 Βουλευτές που κύρωσαν τη Συμφωνία των Πρεσπών:

• παραβίασε κάθε επιστημονική και ιστορική αλήθεια απονέμοντας την ψευδεπίγραφη «μακεδονική» γλώσσα και «μακεδονική» ταυτότητα στους πολίτες των Σκοπίων

• παραβίασε τους κανόνες της λογικής δεχόμενος άλλη ονομασία για το Κράτος που αναγνώρισε («Βόρεια Μακεδονία») και άλλη για τους πολίτες αυτού («Μακεδόνες»)

• έθεσε τις βάσεις για τη δημιουργία εθνικής μειονότητας και αμφισβητήσεων κατά της Ελλάδας, γεγονός πάγια επιδιωκόμενο από δύο Κράτη σαφώς εχθρικά προς αυτήν

• διακινδύνευσε με τη στήριξή του στη Συμφωνία το ασφαλές μέλλον των επόμενων γενεών στην ευρύτερη περιοχή

• φέρθηκε αντισυνταγματικά, αντιδημοκρατικά και λοιδόρησε τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που δεν δέχονται τη Συμφωνία των Πρεσπών και χαρακτηρίστηκαν αισχρώ τω τρόπω από την τότε Κυβέρνηση

• ψήφισε υπέρ μιας Συμφωνίας η οποία υπήρξε ανισοβαρής, υπαγορευμένη και προϊόν χρηματισμού από ξένα συμφέροντα (σύμφωνα με καταγγελία υπουργού της τότε Κυβέρνησης κατά τη διάρκεια Υπουργικού Συμβουλίου).

Επιπρόσθετα ένας άνθρωπος που υπηρέτησε το οποιοδήποτε βαθύ κομματικό κατεστημένο δεν μπορεί να γίνει πιστευτό ότι θα απεκδυθεί τον κομματικό του μανδύα ώστε να φερθεί αντικειμενικά σε περιπτώσεις διένεξης αντικρουόμενες με τον κομματικό του χώρο.

Αγαπητοί Ακαδημαϊκοί,

Το ζήτημα δεν είναι ούτε πολιτικό, ούτε προσωπικό. Είναι ζήτημα αρχής. Τα μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας πρέπει να διακρίνονται κατά περίπτωση για την επιστημονική τους δεινότητα, για την αντικειμενικότητά τους και για το ήθος που επιδεικνύουν. Αυτά όμως δε μπορούν να συνδυαστούν στο πρόσωπο κάποιου από τους 153 που κύρωσαν τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως αποδείξαμε με τα
ανωτέρω επιχειρήματα. Αλήθεια πώς μπορεί κάποιος να υπηρετεί ένα Πανεπιστήμιο που φέρει στον τίτλο τη λέξη «Μακεδονία», όταν της έχει φερθεί έτσι όπως οι 153 που κύρωσαν τη Συμφωνία;

Ή πώς μπορεί ένα Παν/μίο να συνεχίσει να υφίσταται ως τέτοιο, όταν φτάσει σε σημείο να δέχεται ότι η γη είναι επίπεδη ή ότι ο γάιδαρος πετάει; Διότι κάτι αντίστοιχο δέχεται το ΠΔΜ δίνοντας αδιαμαρτύρητα στέγη σε ανθρώπους που παραβιάζουν τις αρχές της Επιστήμης, της αλήθειας και της λογικής, αφού κύρωσαν τη Συμφωνία των Πρεσπών και εμμένουν αμετανόητα στην πράξη τους.

Όλοι όσοι λοιπόν ενδιαφερόμαστε για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών, την παγκόσμια δικαιοσύνη, την προαγωγή της γνώσης και της επιστημονικής αλήθειας σας παρακαλούμε στο όνομα ακριβώς αυτών των ιδανικών αλλά και στο όνομα της φιλοπατρίας και της δημοκρατίας, να επανεξετάσετε τη συνεργασίας σας με το πρόσωπο που επιλέχθηκε για τη θέση του Νομικού Συμβούλου. Να κηρύξετε άγονη τη διαδικασία λόγω της αντιεπιστημονικής, επιζήμιας προς τη Χώρα και ανιστόρητης συμπεριφοράς του προκριθέντος υποψηφίου και να την επαναλάβετε θέτοντας αυστηρότερα κριτήρια για την ποιότητα του μελλοντικού συνεργάτη του ΠΔΜ.

Με εκτίμηση και αγανάκτηση,
«δέλτα – πολιτική επανάσταση»

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.