Ομιλία του παπά – γιατρού Ευαγγέλου Παπανικολάου για την ιεραποστολή στην Αφρική – Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου

Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου:

Σήμερα είναι η εορτή της Πεντηκοστής και η Ορθόδοξη Εκκλησία μας έχει γενέθλια. Στην περίοδο της καραντίνας ανακάλυψα στο youtube τον παπά – γιατρό Ευάγγελο Παπανικολάου που ξεχωρίζει για τον τρόπο του και τις γνώσεις του. Θα παραθέσω την ομιλία που έκανε στο 21ο συνέδριο για την ιεραποστολή το 2016 η οποία υπάρχει στο youtube αν κάποιος θέλει να την ακούσει.

Είναι μεγάλες οι διαφορές Ιουδαϊσμού, αρχαίου Ελληνισμού και Χριστιανισμού. Στον ιουδαϊσμό «ο Θεός είπε και εγεννήθησαν». Στον ελληνισμό είναι τα πάντα από την αρχή, οι θεοί, η κτίση, οι ψυχές… όλα είναι αιώνια από μόνα τους. Στον χριστιανισμό μόνο ο Θεός κρατάει τον κόσμο και δίνει ζωή στα όντα. Δεν το έχουν από μόνα τους. Είναι τεράστια η διαφορά και το τι δημιουργείται από κει και πέρα. Ο Αυγουστίνος, επίσκοπος Ιππώνος, θέλησε να μεταφράσει την Παλαιά Διαθήκη στα Λατινικά. Ακούστε πως έγινε η διολίσθηση και προέκυψαν οι Ομολογίες και όχι Εκκλησίες, Ρωμαιοκαθολικές και Προτεσταντικές. Μεταφράζει το «πρόσεξε μη φας από τον καρπό γιατί θα πεθάνεις» με το «αν φας από τον καρπό θα σε σκοτώσω». Δηλαδή ο Θεός παρουσιάζεται αμέσως σαν κακός Θεός που κρατάει μια μαχαίρα και σκοτώνει. Δεν λέει όμως αυτό στην Παλαιά Διαθήκη, δεν σε καταριέται, δεν είναι αίτιος του θανάτου σου. Τι σου λέει «θα πεθάνεις» σε προειδοποιεί. Είναι δηλαδή παιδαγωγικό, δεν είναι κατάρα. Παράδειγμα, αν πάρει το παιδί σου μεθυσμένο τη μηχανή για να βγει στο δρόμο του λες «παιδάκι μου πρόσεξε γιατί θα πεθάνεις, θα σκοτωθείς» σε καταράστηκε ο πατέρας σου να σκοτωθείς ; Όχι βέβαια. Αυτό είναι μια διαστρέβλωση.

Αυτοί λοιπόν με κουστουμάκια, με παραδάκια, κατέβηκαν στην Αφρική και σ’ άλλα μέρη. Είναι φοβερή η πάλη που κάνουμε οι Ορθόδοξοι με τους Καθολικούς, τους Προτεστάντες με τις χίλιες δύο παραφυάδες, οι οποίοι πρεσβεύουν ότι ο Θεός είναι αίτιος του παραδείσου και της κόλασης. Δηλαδή τους καλούς θα τους βάλει ο Θεός στον παράδεισο και τους κακούς θα τους βάλει ο Θεός στην κόλαση. Τελείως λάθος αυτά. Αυτά όμως διδάσκουν στους Αφρικανούς. Και τους λένε ελάτε σε μας για να εξευμενίσετε το Θείο με τις αρετές σας και τις καλοσύνες σας. Προσέξτε και στην Ελλάδα υπάρχει αυτή η αρρώστια. Με τις αρετές σου, τις προσευχές σου τις καλοσύνες σου … θα σου δοθεί ο παράδεισος επειδή το αξίζεις. Τελείως λάθος. Ο Θεός δεν είναι αίτιος κανενός κακού, ο Θεός δεν είναι αίτιος καμιάς κολάσεως. Την κόλαση την κάνει ο καθένας μόνος του, διότι δεν θέλει τον Θεό. Ο Θεός πάει να σε αγαπήσει, να σε πάρει αγκαλιά, και συ ποιείς για τον εαυτό σου την κόλαση. Δεν την έκανε ο Θεός την κόλαση.

Ο Ελληνισμός τι λέει. Υπάρχει αιώνια η ύλη, αλλά οι θεοί την μορφοποιούν κατά πως θέλουν. Και τι είναι ανώτερο από την ύλη ; Οι θεοί, τα πνεύματα, οι δαίμονες είναι ανώτεροι από την ύλη. Αυτό δεν υπάρχει στον χριστιανισμό. Στην Παλαιά Διαθήκη είναι ο Χριστός που βιάζεται να σαρκωθεί. Ο Χριστός έδωσε την πνοή στον Αδάμ και τους είπε «προσέξτε παιδιά μου μη φάτε γιατί θα πεθάνετε». Αυτή είναι η συκοφάντηση του Θεού που έγινε στη Δύση. Δεν είναι άθεοι οι άνθρωποι, όλοι πιστεύουν, δεν μπορούν να πιστέψουν σε ένα τέτοιο Θεό. Τι να τον κάνω ένα τέτοιο Θεό ;

Ένας πατέρας συγχωρεί το παιδί του ότι και να του κάνει, αλλά του τραβάει το αυτί. Οι Πατέρες μας ισορροπήσανε. Το καλό ξέρετε ποιο είναι ; Ο παράδεισος είναι στα χέρια του Θεού και δυστυχώς η κόλαση είναι στα χέρια τα δικά μας. Αυτή είναι η κύρια διαφορά με την Δύση. Το φιλιόκβε και τα υπόλοιπα δεν είναι τίποτα. Αυτό είναι το βασικό, ότι θεωρούν τον Θεό αίτιο του κακού. Και μ’ αυτά κατεβαίνουν στον Αφρικανό και του λένε «ο Θεός ήθελε Αφρικανέ μου να είσαι τόσα χρόνια σε μια κατάσταση, ο Θεός ήθελε να έρχονται οι γαλέρες και να σε παίρνουνε σκλάβο…». Υπάρχει μεγάλος ρατσισμός μεταξύ τους, η μια φυλή βιάζει, καταπιέζει την άλλη. Οι Αφρικανοί πιάνανε άλλους Αφρικανούς και τους πήγαιναν να τους πάρουνε οι γαλέρες. Ασφαλίζανε το καράβι οι τάχα χριστιανοί Ευρωπαίοι και το βούλιαζαν στην θάλασσα με τις ψυχές μέσα, για να πάρουν την ασφάλεια.

Πηγαίναν οι ιεραπόστολοι, βάζαν ένα σταυρό και δίδασκαν αυτές τις απλές γι’ αυτούς αλήθειες. Όταν εγώ ο Ορθόδοξος πάω στην Αφρική ψάχνω να βρω ποιοι δεν άκουσαν καθόλου για τον Χριστό και σ’ αυτούς πάω. Έχει τόσο διαφθαρεί το πρόσωπο του Χριστού από τις διδασκαλίες τους που είναι πολύ δύσκολο να πάρω τον Αφρικανό και σιγά σιγά να τον μεταποιήσω και να τον φέρω στην επίγνωση της αγίας και ορθοδόξου πίστεως. Μέχρι και το χρέος που χρωστάει η Ελλάδα έχει σχέση μ’ αυτή την πίστη. Ποια είναι η μεγαλύτερη γιορτή των Δυτικών ; Ούτε Χριστούγεννα, ούτε Πάσχα… Είναι η Μεγάλη Παρασκευή. Τι είναι για μας η Μεγάλη Παρασκευή ; Μεγάλη μέρα, αλλά αν δεν πας στην Ανάσταση δεν είναι τίποτα. Μα τίποτα απολύτως. Γι’ αυτούς είναι πολύ μεγάλη μέρα. Γιατί ; Γιατί σύμφωνα με τις διδασκαλίες τους, πάνω από τον Θεό, πάνω από την ύλη των αρχαίων Ελλήνων είναι η ανάγκη. Και τι λέγανε «ανάγκας και θεοί πείθονται». Πάνω από όλους η ανάγκη.

Τόσο λοιπόν διολίσθησαν που πιστεύουν ότι ο Θεός Πατέρας επειδή είχε πει στον Αδάμ μην φας από τον καρπό, είναι ανάγκη να σταυρωθεί ο Υιός για να ικανοποιηθεί του Πατέρα η δικαιοσύνη. Τι δικαιοσύνη είναι αυτή ; Η δικαιοσύνη του Θεού δεν είναι αυτή που νομίζουμε μείς, που κρατάει ζυγαριά και ζυγίζει τις πράξεις.

Όταν λέμε δικαιοσύνη στη Αγία Γραφή είναι 4 πράγματα. Έλεος, συμπάθεια, πίστη, αλήθεια. Αυτή είναι η δικαιοσύνη του Θεού. Κι αυτά τα είχαν οι δίκαιοι της Παλαιάς Διαθήκης. Είχαν πάει σοφοί καθηγητές στον Μέγα Αντώνιο και τον ρωτούσαν διάφορα πράγματα και δεν ήξερε. Τους ρωτάει ο άγιος «τι έγινε πρώτα ο νους ή τα γράμματα ;» του απαντούν «ο νους» και τους είπε «έ κρατήστε εσείς τα γράμματα κι αφήστε σε μένα τον νου».

Λένε οι Δυτικοί «το χρέος το ξεπληρώνεις, αν δεν το ξεπληρώσεις θα σου τα πάρω όλα. Το χρέος ξεπληρώνεται». Ο Χριστός λέει « το χρέος σας το χαρίζω, συγχωρεθείτε και σας χαρίζω το χρέος». Φιλότιμος ο Δεσπότης. Αυτό δεν μπορούν να το καταλάβουν. Είναι η θεολογία τους τέτοια. Άρα την Μεγάλη Παρασκευή που ξεπληρώθηκε το χρέος τελειώνουν όλα, τι χρειαζόμαστε την Ανάσταση ; Το χρέος πληρώθηκε. Έδωσε ο Πατήρ τον Υιό. Έχουν αυτά καμία σχέση με την αγάπη του Θεού, ακόμα και με την λογική των αρχαίων Ελλήνων ; Έχουν αυτά σχέση με τον Θεό που λέει θα ψάξω να σε βρω όπου και να είσαι, ακόμα θα κατέβω και στον Άδη για να σε βρω.

Καταλαβαίνετε γιατί δεν σβήνουν το χρέος και θέλουν να το ξεπληρώσουμε όλο ; Είναι θεώρηση δυτική. Είχε δίκιο ο κ. Τσίπρας που τους ζητούσε να μας χαρίσουν το χρέος. Γιατί είναι βαπτισμένος, μυρωμένος και ενεργεί ορθόδοξα χωρίς να το καταλαβαίνει.

Βρε παιδιά σας τα φάγαμε, αλλά χαρίστετά μας. Είναι λογικό για τον χριστιανό. Αν σας φάει λεφτά ο γείτονας και μετά από είκοσι χρόνια έρθει σου βάλει μετάνοια και σου πει συγχώρεσέ με σου έφαγα τα λεφτά, ποιος δεν θα πει συγχωρεμένος ; Αυτό είναι κάτι άλλο, αυτό έχει μυρωδιά της Αναστάσεως. Αυτό είμαστε καλεσμένοι να το μεταφέρουμε στην Αφρική. Πρέπει να διορθώσουμε την λάθος αντίληψη για τον Χριστό στους λαούς αυτούς που έχουν προηγηθεί άλλο ιεραπόστολοι της Δύσης. Τα λένε απλά. Η Παναγία γέννησε τον Χριστό για να σταυρωθεί για εξιλέωση. Καμία σχέση δεν έχουν αυτά με την πίστη μας. Αναστήθηκε ο Χριστός, το γιατί δεν το καταλαβαίνουν και δεν το γιορτάζουν. Την Ανάσταση οι άλλες ομολογίες δεν την γιορτάζουν.

Του Αφρικανού του αρέσει η τελετουργία. Δώστου τύμπανα. Αυτοί πάνε ξυρισμένοι, καλουπωμένοι, δεν του αρέσει του Αφρικανού. Οι Προτεστάντες κοινωνάνε τον κόσμο και μετά χύνουν την Θεία Κοινωνία γιατί αξίζει λένε όσο κοινωνούν. Οι Καθολικοί έχουν τεφτεράκι στην Θεία Κοινωνία. Πλήρωσες τη συμμετοχή σου ; Όχι, φεύγεις. Εσύ κοινωνάς, εσύ όχι. Έχει καμία σχέση αυτό με τον Χριστό ; Πρέπει σε μας να γίνει Σύνοδος πως θα σταματήσουν όλα τα χρήματα σε σχέση με την Εκκλησία, βαπτίσεις γάμους … Αλλά κανείς δεν το κάνει αυτό. Θα έπρεπε να ήμασταν έτοιμοι για το μαρτύριο. Για κόψε τον μισθό. Ακόμα και του Αφρικανού παπά αν του κόψεις τα 50 Ευρώ τι έχει να τραβήξει από την παπαδιά του. Αλλά δεν έχουμε διάθεση μαρτυρίου.

Να γίνει μια Σύνοδος γιατί δεν έχουμε διάθεση μαρτυρίου, γιατί δεν έχουμε ομολογία και να σταματήσει αυτό το πάνε έλα για διαλόγους στη Ρώμη. Αν θέλουν ας αλλάξουν οι Ρωμαιοκαθολικοί και τελείωσε και κυρίως όχι για το φιλιοκβε, τα πρωτεία κλπ. Μπορείς να αλλάξεις αυτή την θεώρηση των πραγμάτων ; Η διαστροφή είναι το θέμα. Το Κεφάλαιο, ο Κομμουνισμός από εδώ βγήκαν. Αυτή η διαστροφή είναι η πηγή, είναι το τέρας για όλα. Όλα έχουν να κάνουν με αυτή την λάθος ιδεολογική άποψη.

Ο Ωριγένης σκέφθηκε « ο Θεός έκανε τον παράδεισο, έκανε και την κόλαση και πως θα γίνει αιώνια να είναι στην κόλαση οι άνθρωποι;». Το λάθος του ήταν ότι νόμιζε ότι ο Θεός έκανε την κόλαση. Και για να διορθώσει την κατάσταση είπε ότι δεν είναι αιώνια. Και πέφτει στο λάθος ότι θα σωθούμε όλοι Και του είπε η Εκκλησία «τι λες Ωριγένη το κακό ο καθένας μόνος του το δίνει ύπαρξη». Και του λέει ο Μέγας Αθανάσιος «ο ήλιος είναι ψηλά και φωτίζει τα πάντα και ένας κλείνει σφιχτά τα μάτια του και του δημιουργείται σκοτάδι. Έτσι είναι κι αυτός που φτιάχνει την κόλασή του».

Ο Μέγας Αντώνιος λέει «ο Θεός είναι αγαθός, απαθής και αμετάβλητος. Ο Θεός ούτε χαίρεται ούτε οργίζεται, γιατί η λύπη και η χαρά είναι πάθη. Ούτε με δώρα θεραπεύεται (νομίζουν μερικοί θα του πάω καντήλια, θα νηστέψω, υπόσχομαι θα αλλάξω, θα γίνω καλός άνθρωπος) γιατί αυτό θα σήμαινε ότι νικιέται από την ηδονή, έχει ευχαρίστηση ο Θεός. Δεν πρέπει να κρίνουμε τον Θεό με ανθρώπινα μέτρα. Εκείνος είναι αγαθός και ωφελεί μόνο, ποτέ δεν βλάπτει, παραμένει πάντα απαθής, ενώ εμείς όσο παραμένουμε αγαθοί μοιάζουμε με τον Θεό, ενωνόμαστε μαζί Του κι όταν γινόμαστε κακοί χωριζόμαστε από τον Θεό. Όσο αγαθότερος γίνεσαι τόσο πλησιάζεις στον Θεό, όσο χειρότερος γίνεσαι τόσο απομακρύνεσαι από τον Θεό. Όταν ζούμε με αρετή ακολουθούμε τον Θεό, ενώ όταν γινόμαστε κακοί κάνουμε εμείς τον Θεό εχθρό μας».

Δηλαδή μετέχεις στις άκτιστες ενέργειες του Θεού, ενώ στην άλλη περίπτωση μπαίνει ένα σύννεφο ανάμεσα σε μας και στον Θεό και ενωνόμαστε με τους τιμωρούς μας δαίμονες, αυτοί είναι οι τιμωροί μας, όχι ο Θεός. Και τι είναι οι προσευχές, οι ελεημοσύνες, οι ασκήσεις ; Με αυτά κερδίζουμε την άφεση των αμαρτιών μας. Δεν σημαίνει ότι γλύφουμε τον Θεό, ότι κολακεύουμε και μεταβάλουμε τον Θεό, όχι. Με τα καλά μας έργα επιστρέφουμε στον Θεό και γιατρεύουμε την κακία μας. Και απολαμβάνουμε πάλι την αγαθότητα του Θεού κι αυτό είναι ο παράδεισος.

Ο παράδεισος και η κόλαση είναι στο ίδιο μέρος. Θυμάστε την παραβολή του ασώτου που γύρισε μετανοημένος ο άσωτος γιός και τον δέχθηκε ο Πατέρας κι έγινε χαρά μεγάλη στο σπίτι, κι έσφαξε τον μόσχο τον σιτευτό ; Αυτό είναι παράδεισος. Έμπαινε μέσα ο μεγάλος γιός ; Τον παρακαλούσε ο Πατέρας. Δεν μπαίνω. Βγαίνει έξω ο Πατέρας, αυτό είναι, εκχέεται η χάρις. Έλα μέσα. Δεν μπαίνω. Αυτό είναι η κόλαση. Δεν μπαίνω. Και του λέει του μεγάλου γιού «έλα παιδάκι μου μέσα γιατί πρέπει να χαρούμε, να φάμε, να πιούμε γιατί η βασιλεία μου είναι βασιλεία της αγάπης, έλα μέσα παιδάκι μου γιατί ο αδελφούλης σου ήταν χαμένος και βρέθηκε». Κι αυτός έλεγε «δεν μπαίνω γιατί δεν μούδωσες ένα κατσίκι, δεν …». Την ίδια ώρα ήταν παράδεισος και κόλαση, στο ίδιο μέρος ήταν, μέσα στην αυλή του Πατέρα. Μέσα στην αυλή και ήταν στην κόλαση και ο άλλος μέσα στην αυλή και ήταν στον παράδεισο. Ποιανού ήταν η ευθύνη ; Του καθενός μας.

Ο διάβολος έχει πολλές κουβαρίστρες έλεγε ο Μέγας Αντώνιος. Μια σύγχρονη κουβαρίστρα είναι αυτό το θεολογικό μήνυμα και λένε στον κόσμο «δεν πειράζει, ο Θεός έχει αγάπη, θα σε συγχωρέσει, κάνε ότι θέλεις, είναι ελεήμων. Δεν είναι έτσι. Γιατί ο Θεός σε έχει συγχωρέσει. Εσύ δεν μπορείς να συγχωρέσεις τον εαυτό σου. Εσύ δεν μπορείς να μπεις στον παράδεισο. Κι επειδή ο Θεός θέλει οι ψυχές των ανθρώπων, όπως και οι άγγελοι να είναι αιώνιοι, γι’ αυτό η κόλασή σου είναι αιώνια και ο παράδεισός σου είναι αιώνιος. Ο ένας ζει αυτή την αιωνιότητα ως παράδεισο και ο άλλος ως κόλαση. Ο Θεός την αιωνιότητα θέλει, το πώς θα την ζεις, με την αποδοχή ή την απόρριψη, είναι θέμα δικό σου.

Θα μου πείτε, τα λέτε αυτά στους Αφρικανούς ; Βέβαια. Μα θα πείτε αυτά δεν τα ξέρουμε ούτε εμείς. Δεν πειράζει. Αν πάμε τα στραβά στους Αφρικανούς χαθήκαμε. Εύκολα στραβώνουν όλα εκεί, επειδή τους εκπαίδευσαν οι Καθολικοί και οι Προτεστάντες. Έχουν τάση προς τα μαγικά οι Αφρικανοί. Εδώ στην Ελλάδα δουλεύουν τα μαγικά, εκεί δεν θα δουλεύουν ; Εδώ πρωθυπουργοί, υπουργοί, δεσποτάδες πηγαίνουν σε μάγους. Ναι καλά ακούσατε πάνε να ρωτήσουν μάγους αν θα γίνουν δεσποτάδες αντί να παρακαλούν «Κύριε Ιησού Χριστέ σώσε τον κόσμο σου κι εμένα τελευταίο». Και χρησιμοποιούμε όλοι μας την εκκλησία με ένα πνεύμα μαγείας. Και κοροϊδεύουμε τους Αφρικανούς. Μα οι Αφρικανοί έτσι μάθανε, αιώνες τώρα.

Η Αφρική πιστεύει, η Ευρώπη δεν πιστεύει. Και γι’ αυτό την έσχατη μέρα θα κατακρίνει η Αφρική όλους τους εδώ. Στην Αφρική κανείς ποτέ δεν διανοήθηκε να πει ο Θεός πέθανε, αν το πεις αυτό στην Αφρική θα σε φάνε ζωντανό. Την ελπίδα μου θα πεις πέθανε, την εμπειρία μου, έχουν εμπειρία με τους δαίμονες. Είχε πάρει ο Ιουλιανός ο Παραβάτης στην Αθήνα που σπούδαζαν τον Γρηγόριο τον Θεολόγο που δεν είχε βαπτιστεί ακόμα και του λέει πάμε στα Ελευσίνια Μυστήρια και μόλις εμφανίστηκε ο πρώτος δαίμονας ο Γρηγόριος έκανε τον σταυρό του, αν και δεν ήταν ακόμα χριστιανός, λέγοντας «Κύριε Ιησού Χριστέ» και φωνάζει ο αρχιερέας τον Ιουλιανό και του λέει «βγάλτον έξω γιατί όσο κάνει τον σταυρό του δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα». Τόσο απλά είναι τα πράγματα.

Στην Αφρική είναι όλα καινούργια. Όπως ήταν η εκκλησία το 50 και το 60 μ. Χ. με τα προβλήματα που είχε η εκκλησία τότε. Και συναντάμε τα προβλήματα αυτά κι αγωνιζόμαστε. Και τι έχουμε ; Τα λεφτά από την Ελλάδα ; Ούτε μια δραχμή. Εκτός από κάποιους πιστούς που βοηθάνε κανείς άλλος δεν ενδιαφέρεται. Όμως λέει ο απόστολος Παύλος «ουαί μοι εάν μη ευαγγελίζωμαι». Συνέχεια χρειάζεται γιατί μπορεί το μυαλό από την καρδιά να απέχει δυο πιθαμές, για να κατέβει όμως στην καρδιά το Ευαγγέλιο μπορεί να κάνουμε και εκατό χρόνια.

Οι βασικές μας θέσεις είναι αυτές, ότι ο Θεός δεν είναι αίτιος των κακών, ότι έχει άπειρη αγάπη και απαιτεί κι από μας να αγαπάμε τους αδελφούς μας. Το βασικό είναι να μοιάσουμε στον Θεό στην αγάπη προς τους άλλους, με πολλή ευγένεια και πολύ αγάπη να λέμε ότι μπορούμε, να ρίχνουμε στον εαυτό μας τα φταιξίματά μας, να έχουμε ορθή πίστη, να έχουμε πνευματικό να εξομολογούμαστε τις αμαρτίες μας, να κοινωνούμε των Αχράντων Μυστηρίων, να κάνουμε τον αγώνα μας και να μην ξεχνάμε ποτέ την ανάγκη ευαγγελισμού όλων των αδελφών μας, αρχίζοντας από τον εαυτό μας και από το περιβάλλον μας, και ενθυμούμενοι και τους αδελφούς μας στην Αφρική και σ’ όλα τα μέρη.

Ποιος παπάς έμαθε κινέζικα να ευαγγελίσει τους χιλιάδες Κινέζους στην Ελλάδα ; Στην Κίνα γίνεται προσπάθεια που προχωράει αργά, εδώ ούτε που το σκεφτόμαστε.

 
 
 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης
Inox βάσεις | Νέες inox βάσεις για γάντια και αντισηπτικό για τις επιχειρήσεις
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας

 

 

1 Shares

35 σχόλια στο άρθρο “Ομιλία του παπά – γιατρού Ευαγγέλου Παπανικολάου για την ιεραποστολή στην Αφρική – Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου

 1. Τηλειεραποστολη

  - Edit

  Απαντήστε

  Αυτος ο παπας πηγε στην αφρικη να κηρυξει Χριστο η πηγε αφρικη μερια να ελεγξει τους καθολικους και προτεσταντες ιεραποστολους.ασε μη βασανιζεσαι.πηγε να σπειρει ζηζανια και διχονοια και να διαβαλει τις αλλες ομολογιες.ξεκινησαν τρεις καβαλιερο και φαγονονται μεταξυ τους για το ποιος ειναι πιο χριστιανος και ποιος οχι.βρε αλογοσυρτες και οι τρεις αφου εσεις δεν γνωριζετε τι ειναι παραδεισος και τι κολαση,τι αγαπη και τι μισος,τι πηγατε να κανετε στην αφρικη?να μαλωνετε μεταξυ σας?να κανετε διακοπες?τι να πιστεψουν οι αγνοι και αδολοι ιθαγενεις?χριστεμποριο κανετε και το βραδυ κανετε ταμειο γραμματεις και υποκριτες.αληθεια τι ιεραποστολη να κανετε στον 21 αιωνα στην αφρικη?η αφρικη βρε σημερα εχει συνδεθει με γουα φαι και ιντερνετ και γνωριζει πιο πολλα απο σας.την ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ την εχει στην επιφανεια εργασιας του κινητου.σε ποιους κανετε ιεραποστολη?χιλιαδες αφρικανοπουλα κοιμουνται στα κτελ λαρισης, θεσνικης,αδειασε η αφρικη.μαζεψτε τα υποκριτες και γυριστε στα σπιτια σας,στην πορτα σας θα περιμενουν δεκαδε

 2. Και τα δυο σχολια δικα μου

  - Edit

  Απαντήστε

  Συνεχεια.θα βρει δεκαδες μεταναστες.στειλε και ενα εσ εμ εσ στον παπα και πες τον να μη διαστρεφει την Κ.Δ,ο Χριστος και χαρα και οργη και λυπη εκδηλωσε.αυτο τα παθη λεγονται αδιαβλητα.χαρηκε χαρα μεγαλη στον γαμο της κανα,οργη στον ναο που εδιωξε εμπορους,περιστεραδες και αλλους Χριστεμπορους,οπως σημερα και λυπηθηκε στον σταυρο με το ηλι ηλι λαμα σαβαχθανι.δεν πιστευω και σαν γιατρος να ειναι τοσο αθεολογητος.εκεινος γιατρος,εσυ χημικος,θα μας παρετε το ψωμι εμας τα αγραμματα θεολογικακια.πες τον να κανει κανενα εμβολιο αντιφρενιτιδος και αντιμισαλλοδοξιας,τα αλλα εμβολια τα αγαπημενα μου αφρικανοπουλα και μεταναστοπουλα θα τα κανουν σε αλλα μερη και οχι πλεον στην αφρικη.αφρικη γιοκ.αδειασε.και εσεις δηθεν ιεραποστολοι μαζεψτε τα μπουγαλακια σας και την υποκρισια σας και πατε στον χριστιανισμο σας που τον κοψατε και τον ραψατε σε κουστουμακι..χριστιανοκαθολικοπροτεσταντικο.

 3. εσυ που εισαι στην αφρικη ποιος σε πληρωνει;μονο κατηγορεις τους αλλους!εσυ απο που παιρνεις λεφτα?και αν παιρνεις λεφτα ,τι ιεραποστολος εισαι?καθεσαι στην σειρα στο ΑΤΜ και μετα κανεις και κηρυγμα για τον Χριστο?
  ιεραποστολος σημαινει …παιρνεις ταγαρι ζητιανειας και εγκαταλειπεις τα κοσμικα και εξαφανιζεσαι στα μερη που φωλιαζει η ψυχη του αναγκεμενου,του διψασμενου!γιαλατζι ιεραποστολε!μονο να κατηγορεις καθολικους και προτεσταντες εισαι και για αυτο μαλλον δεν εισαι!αφου κατηγορεις εισαι μικρος!και εσυ ο μικρος και εδαφιαιος θα οδηγησεις σε υψη δυσθεωρητα τον ανθρωπο!ωδυνεν ορος και ετεκε μυν!

 4. νηστικο αρκουδακι

  - Edit

  Απαντήστε

  εισαι και παπας και δεν καταλαβες τι σημαινει Μ.Παρασκευη!τι αξια θα ειχε η ΑΝΑΣΤΑΣΗ βρε δυσμεταθετε στην λογικη,αν δεν υπηρχε η Μ.Παρασκευη?τι αξια θα ειχε μια ηλιολουστη καθημερινη και καλοκαιρινη ημερα,αν δεν προηγουνταν μια σκοτεινη και βροχερη και γεματη κεραυνους νυχτα?τι αξια θα ειχε η πολυτιμη υγεια,αν δεν υπηρχε το κρεβατι του πονου?πως θα φας το μεσημερι ψωμι αν δεν πεινασεις?εκει στην αφρικη που εισαι,οπου και να κοταξεις η Μ.παρασκευη σε πληγωνει!που πας να μιλησεις για Ανασταση χωρις να ξερεις οτι η πιο λυπημενη μερα του χρονου ειναι η Μ.Παρασκευη!απο την Μ.Παρασκευη θα αρχισεις να κανεις ιεραποστολη βρε δυσδυσμεταθετε και μετα θα φτασεις στο Αγιο Πασχα!δεν σε στειλανε στο λασ βεγκας και στα λουνα παρκ να κανεις ιεραποστολη!σε στειλανε σε μερες πενθημες να τις γεμισεις χαρα!αυτα λετε εκει κατω και δεν εμεινες κανενας αφρικανος στην αφρικη!οι ανθρωποι διψανε και πεινανε πρωτα για ψωμι και νερο και μετα ξεδιψανε με τον λογο του Θεου!ουτε το ενα τους προσφερετε ουτε το αλλο μπορειτε!
  ac ay unamaz!νηστικο αρκουδι δεν χορευει!
  ζησε στην αβασταχτη ελαφροτητα των παραμυθιων σου και στειλε καμια επιστολη στον Παπ να μας την διαβαζει και να λεμε!
  ομορφος κοσμος ηθικος υποκριτικα πλασμενος!

 5. Πολλές φορές προσφυγας

  - Edit

  Απαντήστε

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
  ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΔΕΛΕΑΣΤΙΚΟ ΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΟΥΜΕ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ.ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΙΝΗΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΩΣΥΝΗ,ΔΙΟΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΜΕΡΙΜΝΟΥΣΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΑΥΤΗΣ!
  ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ,ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΥ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΔΥΣΤΥΧΟΥΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΙ,ΛΟΚΒΙΕ ΚΑΙ Η ΚΟΛΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΕ!
  ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΞΥΠΝΑΣ ΕΧΕΙΣ ΑΜΕΣΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ(ΝΕΡΟ-ΤΡΟΦΗ)ΖΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙΣ!
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΝ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΑΦΗΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ,ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟΣ!
  ΤΟ ΈΠΙΠΛΑΣΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΧΡΗΖΕΙ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ!
  ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ!

 6. Τους αφρικανούς στην Αφρική τους αγαπάμε και θέλουμε να τους εκχριστιανίσουμε!Οσοι φουκαράδες ήρθαν εδώ,ήρθαν να βιάσουν,να κλέψουν,να πάρουν τα επιδόματα και να μολύνουν τον πολιτισμό και τα ελληνοχριστιανικά μας ιδεώδη!Δεν υπάρχουν πιό φαρισαϊστές από τους ανθρώπους της εκκλησίας!Ολων των θρησκειών και όλων των δογμάτων!Οταν έχουμε συμφέρον,λοιώνουμε από ”αγάπη”!Οταν δεν μας συμφέρει ”στο πυρ το εξώτερον”!

 7. Νερο απο βρυση

  - Edit

  Απαντήστε

  Χαμπον πεμψον ενα σου μου σου,σο κινητον του ποπα και πες ατον.τα χαταλα ση αφρικης θελουν νερον χωρις λασπη να πιουν,κι θελνε αλλο νερο.τα παιδια της αφρικης δεν τους ενδιαφερει το φιλιγκβε,ουτε ποσοι αγγελοι χωρανε στην κεφαλη μιας βελονας,ουτε το ομουουσιος η ομοιουσιος.σε ενα ι διαφερουν οι δυο λεξεις,αλλα γιαυτο το ι,χωριστηκε ο χριστιανισμος σε ορθοδ.καθολικους,προτεσταντες και κρατησου καλα!κρατιεσαι?και σε αλλες 754 ομολογιες χριστιανικες.δηλαδη ο Χριστος κοπηκε σε 757 κομματια.και μεχρι να τελειωσω το σχολιο,θα προστεθει και αλλη καμια.τυπολατρη ιεραποστολε και υποκριτη.ο ουρανος αρχιζει απο το ψωμι.σας το ειπε ο Ριτσος και τον βγαλατε αθεο.ιησουιτες!ποιος κουβαλουσε Χριστο?ο Ριτσος η εσυ που την αραξες στο αφρικα και κατασκοπευεις τους καθολικους.τουλαχιστον η δικια σου παπαδια δεν θα σε διωξει, γιατι ο μισθουλακος σου,ειναι αυξημενος κατα 50 ΕΥΡΩ.και βαλε.αν και ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ,εισαι εσυ και ο παπ στην τεσσαρακοστη.

 8. Στον φερετζε της μερκελ

  - Edit

  Απαντήστε

  Εσυ που ειπες για εξαπτερυγο,ο παπας του χωριου τα εξαπτερυγα τα εδινε να τα κουβαλανε παιδια που οταν τα σηκωναν ψηλα ακουμπουσαν την καμπανα και την χτυπουσαν με την ακρη του.εσυ ποντικομαμη τι κρατουσες?τον ορθοδοξο τυπο και μετα τυλιγες και καμια ρεγγα?απο κορακα κρα!δεν σε βλεπω να γραφεις τωρα τελευταια.γραψε και θα σου απαντησω με το εξαπτερυγο αντι για μολυβι.τιποτουλη.

 9. Πολλές φορές προσφυγας

  - Edit

  Απαντήστε

  ΑΚΟΣ ΨΥΧΗΣ
  Όταν η αλήθεια πονά,τότε βρίσκεσαι σε καλό δρόμο και συ με όσα λες πονάς,χτυπάς τη γροθιά στο μαχαίρι,κατακεραυνωνεις!
  Ουαι εις εσάς,γραμματείς και φαρισαιοι,υποκριται,διότι περιερχεστε την θάλασσαν και την ξηρά,δια να κάνετε έναν προσήλυτον και όταν γίνει,κάνετε αυτόν υιόν της γεεννης διπλοτερον υμών!!!!!!!!

  1. Πολλές φορές προσφυγας

   - Edit

   Απαντήστε

   ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΝΕΙΣ!
   3ΛΕΞΕΙΣ ΜΟΝΟ ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΟΛΥΩΝΥΜΕ!
   ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ

 10. Πολλές φορές προσφυγας

  - Edit

  Απαντήστε

  Για γίνε πιο σαφής?
  Να σε φυλάξουν τα βακούφια φερετζε?
  Και που κολλαει αυτό?
  Για πες μας,ακούγεται πολύ ενδιαφέρον!????

 11. Η ορθοδοξία είναι δυνητικά η μεγαλύτερη δυσφήμιση του χριστιανισμού.

  Όσο πιο κοντά στο φως είναι κανείς, τόσο περισσότερο σκοτάδι στην καρδιά του μπορεί να φωλιάσει.

 12. Πρόσφυγα.
  Έχεις περπυρα τρανον.
  Και οποίος έχει περπυραν
  κάποιος πρεπει να σε φυλάει.
  Εσένα σε φυλάνε τα
  Βακουφια.
  Έγινα νομίζω σαφείς.

 13. ασπαζομενος τις γνωσεις σας

  - Edit

  Απαντήστε

  καταμαγια ,Σαπιο Μηλο και πολλες φορες Προσφυγας!δεν υπαρχει μεγαλυτερη δυστυχια του να σε επαινει ενας ασημαντος και μεγαλυτερη ευτυχια του να σε ψεγει ενας τιποτουλης!
  ειναι δυνατον ελευθεροι ανθρωποι και σκεπτομενοι σαν εσας,να ειστε ουραγοι του καλυτερα το σαρικι του Σουλτανου παρα η τιαρα του Παπα?Ακομα και το αποδοτε τα του καισαρος τω καισαρι και τα του Θεου τω Θεω,λογια του Χριστου,τα κακοποιησαν οι εις την διαχρονια ραγιαδιστες και το παρουσιαζαν ως θεσφατο σε εποχες που ολα τα σκιαζε η σκλαβια και τα πλακωνε η φοβερα!ως προς το θεμα μας τωρα!η Ιεραποστολη ξεκινησε σαν σημερα πριν 1970 χρονια.σημερα ειναι η γενεθλιος ημερα της Εκκλησιας!τι πετυχαν μεχρι σημερα οι δηθεν Ιεραποστολοι?οι πλουσιοι πλουσιοτεροι και οι δυστυχισμενοι πιο δυστυχισμενοι στα μερη της ΙΕραποστολης.ΓΙΑΤΙ?γιατι βρισκονται πασα σε ισχυ τα δυο παραπανω αξιωματα!ραγιαδισμος και υποταηγη στις εξουσιες και οχι στην εξουσια του Χριστου!

 14. Στο βακουφιο μυαλο

  - Edit

  Απαντήστε

  Εσυ ο σαφεις με ει μαθε πρωτα να γραφεις και μετα να ανορθογραψεις για τον πολλα χρονια προσφυγας .εισαι τοσο νανισκος που σου δειχνει το φεγγαρι και συ βλεπεις τα νυχοποδαρα του.οσο για τα βακουφια,βακουφι ειναι το σπιτι σου,στο καναν δωρεα για να μη βρεχεσαι.ειπες και συ την κουταμαρα σου.

 15. Πολλές φορές προσφυγας

  - Edit

  Απαντήστε

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΟΥΔΕΝ!
  ΘΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΑΠΛΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΑΒΡΑΑΜ ΜΑΣΛΟΟΥ:ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΒΙΟΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΕΛΛΙΠΗ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΟ ΚΡΙΚΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΚΡΙΚΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ!
  Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ!
  ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΕΒΡΙΣΚΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΕΘΕΤΕ ΕΝ ΑΜΦΙΒΟΛΩ ΤΙΣ ΘΕΟΚΡΑΤΟΥΣΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΚΑΙΓΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ(ΑUTO DA FE)ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ!
  ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΣΧΕΤΟ ΣΧΟΛΙΟ:ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΟΙΔΩΡΕΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ!
  Η ΛΕΞΗ ΠΕΡΠΙΡΑΣ ΚΑΙ ΒΑΚΟΥΦΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΦΙΛΤΑΤΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΕΧΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΚΑΤΑΓΩΓΗ(ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ)ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΗΦΑΝΗ!
  ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΡΙΣΕΙ ΟΥΤΕ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ.ΑΠΛΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΦΗΝΩ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΝΑ ΔΡΑΣΕΙ,ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ!
  ΤΟ ΝΑ ΒΡΙΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΧΤΥΠΗΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΓΩ ΦΟΡΑΩ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ!
  ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ,ΔΕ ΣΤΗΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟ ΟΥΤΕ ΕΙΣΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΩΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΕΧΕΙ!
  ΑΛΛΟΙΩΣ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΘΕΤΙΚΑ ΟΥΤΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ,ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΠΕΡΝΑ!ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩΝ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ,ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ!ΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΑΠΛΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ!
  ΑΝ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΗΤΑ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!!

 16. υπηρχε και ενα αλλο αστερι στο Ισραηλ!ο σολομωντας!βασιλιας!μεγαλη μορφη!αυτος παντρευτηκε την κορη του Φαραω και δεν μαθαμε ποτε το ονομα της!κορη του φαραω και να μην την ξερουμε?γυναικα βασιλια και να μην την γνωριζουμε? θα σας πω τι εγινε και θα μου πειτε γιατι δεν μαθαμε το ονομα της,ουτε στην Π.Δ. ουτε στην Ιστορια!αυτος ο βασιλιας εκτος απο την νομιμη γυναικα του,προσδεθειτε!ειχε αλλες 700 γυναικες και 300 παλλακιδες!δηλαδη συμφωνα με την Π.Δ.1000 ερωμενες!βοηθεια του!η νομιμη γυναικα του δεν μπορουσε να αντεξει τετοιο διασυρμο και μαλλον θα πηγε στο ληξιαρχειο να διαγραψει το ονομα της!αυτη δεν ειχε γινει ταρανδος,αλλα ειχε γινει χιλιοι ταρανδοι!
  αυτος ο πονηρουλης εφτιαξε τον Ναο που πηρε το ονομα του,τον Ναο του σολομωντα!γιατι λετε?εφτιαξε τον ναο τεραστιων διαστασεων για να χωραει μεσα ο μεγαλος Θεος!ποσο πονηρος !ποσο θεομπαιχτης!ποσο εβραιος!ειναι δυνατον ο Θεος να κατοικει σε πετρινα κτιρια?ειναι πνευμα και απλωνεται παντου!
  μια ζωη οι εβραιοι στο χρημα για το χρημα!ο Θεος τους αγαπησε και ονομασε τον Ισραηλ,περιουσιο λαο και αυτοι κρατησαν μονο το περιουσιος και το κανανε περιουσια!
  τι σχεση εχουν αυτα με την Πεντηκοστη!οσο οι Εκκλησιες ηταν υπαιθριες και αλλαζαν γειτονιες και γινοταν η Θεια Κοινωνια απο σπιτι σε σπιτι με κεντρο τις αγαπες ,που σημαινει κοινα δειπνα,υπηρχε μαγαλυτερη αγαπη και πιστη μεταξυ των πιστων!οταν οι Εκκλησιες εγιναν νομικο προσωπο δημοσιου δικαιου,λιγοστεψε και χαλαρωσε και η πιστη!μαλλον υπερισχυει η υλη και οχι το πνευμα!τεραστα πετρινα κτιρια!τα καλυτερα μαρμαρα του κοσμου!πολυτελεια,χλιδη!και εκτος αυτου και πανηγυρια με μπαρμπεκιου,εξω απο τον ναο!
  αυτο δεν γινεται μονο στον Χριστιανισμο,αλλα σε ολες τις θρησκειες,δυστυχως!
  πολυ υλη,λιγοτερο πνευμα!ειπε καποτε ενας διανοητης Ελληνας….η Εκκλησια τα τελευταια 100 χρονια ασχολειθηκε με το Πνευμα,μονο οταν αφορισε τον Λασκαρατο,Ροιδη και Καζαντζακη,τα μεγαλα πνευματα της Ελλαδος!
  δεν ασπαζομαι εξ ολοκληρου την παραπανω φραση,αλλα μηπως κατι διειδε και αυτος ο σοφος?απλα το θετω σαν θεμα για μια απλη και χωρις εξαρσεις συζητηση.
  ειναι τυχαιο που Ο Χριστος πεταξε απο τον Ναο του θεομπαιχτη σολομωντα ολους τους πανηγυρτζιδες και περιστεραδες και αυτος που πουλουσαν μαλι της γριας?και δεν τους πεταξε εξω με τα λογια,αλλα ειχε εναν βουρδουλα….

  1. Αλήθεια γινόταν έτσι η θεία κοινωνία; Και φτάσαμε σήμερα να μην κοινωνεί ο επίσκοπος στη Γερμανία τους πιστούς, για να μην απαρνηθεί η ορθόδοξη Εκκλησία την παράδοσή της και τον τύπο της λαβίδας; Απορώ πραγματικά…

   1. Πολλες φορες προσφυγας

    - Edit

    Απαντήστε

    Κ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ
    ΣΑΣ ΕΧΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΑΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΑΣ!ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΛΟΓΟΥΣ:
    1)ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ
    2)ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΜΑΙ ΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΤΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΑΙ ΔΕ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ
    Ο Κ.ΚΑΛΛΙΑΝΙΩΤΗΣ ΕΡΙΞΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΛΑΣΠΗ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ,ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΛΙΡΟΣΥΝΤΗΡΗΤΟΙ!ΔΗΛ.ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΝΤΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΛΙΡΕΣ!
    ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΩ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟΝ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΠΟΥ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ 5 ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ!
    ΚΑΤΕΒΑΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΝΟ,ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΠΙΤΙ,ΕΠΑΙΡΝΕ ΟΠΟΙΑ ΤΡΟΦΗ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ,ΟΤΙ ΕΒΡΙΣΚΕ ΤΟ ΕΠΑΙΡΝΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ Η ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΕ”ΔΕ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΑ ΜΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΟΥΝ” ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΓΕ”ΕΧΟΥΝ ΕΣΕΝΑ,ΕΓΩ ΠΟΛΕΜΑΩ ΓΙΑ ΝΑΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ Κ ΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ”!
    Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ,ΑΝ ΟΜΩΣ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΜΙΑ ΛΙΡΑ ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ!
    Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΜΟΔΙΣΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ”ΠΑΠΑ ΤΑ ΘΕΛΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΚΛΩΣΤΕΣ ΝΑ ΡΑΨΩ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΜΑΣ.
    ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ?ΤΗΝ ΑΓΡΙΟΚΥΤΑΞΕ Κ ΕΙΠΕ”
    Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟΣ Κ ΣΥ ΖΗΤΑΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΤΣΙ Κ ΑΛΛΟΙΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ.ΕΓΩ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΩ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑΣΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΗ!
    Η ΘΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ,ΟΤΑΝ ΕΓΩ ΤΙΣ ΡΩΤΟΥΣΑ!
    ΤΟ ΝΑ ΕΡΧΕΣΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΘΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΜΝΗΜΕΣ ΝΕΚΡΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΔΕΧΤΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΝΑΝΔΡΕΙΑ!
    Η ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΣΕ ΟΤΙ ΠΕΙΣ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙΣ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑΗ ΤΗΡΕΙΣ ΤΟ”ΗΛΘΟΝ,ΕΙΔΟΝ ΚΑΙ ΑΠΗΛΘΟΝ”
    ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΜΩΣ ΗΔΗ ΕΧΩ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ,ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΜΕ ΚΑΤΑΝΝΟΕΙΤΕ Κ ΠΩΣ Κ ΣΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΝ ΗΣΑΣΤΑΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ!!!!

 17. Μεδιολανο το σημερινο ΜΙΛΑΝΟ

  - Edit

  Απαντήστε

  Μεχρι το 313 το διαταγμα των μεδιολανων,της ανεξιθρησκειας,η θ.κοινωνια γινοταν σε σπιτια απλων ανθρωπων και συνδιαζονταν με τις αγαπες τα κοινα τραπεζια.τοτε ολοι η γειτονια τρωγαν μαζι.τωρα ουτε με την πεθερα σου τρως.οταν αρχισαν να κτιζονται οι ναοι αρχισε και η χαλαρωση.οσο υπηρχαν οι διωγμοι οι χριστιανοι ηταν ενα.νεοι,γεροι,ανδρες και γυναικες ηταν ενα.ολοι ισοι.υπηρχαν και γυναικες χειροτονημενες στον πρωτο βαθμο,ηταν διακονισσες.οταν εγιναν οιδεσποταδες τυπου,αμβροσιου του αφοριζοντος και αφορισμενου απο την κοινη λογικη.εδιωξαν τις γυναικες απο τον κληρο και αρχισαν παλι να θεωρουν την γυναικα ως res,που σημαινει πραγμα.παλι δηλαδη οι γυναικες στο περιθωριο.εκτος απο τους ανδρες μαθητες,υπηρχαν και μαθητριες του Χριστου.τελικα τις ξεχασαν και οι μαναδες των,αφου στα αξιωματα,τα της εκκλησιας,υπερισχυουν οι αμβροσιοιρανιστες.στην αγγλικανικη εκκλησια,υπαρχουν και γυναικες επισκοποι.με φιλικη αγαπη προς υμας,Σαπιο Μηλο,καταμαγια και πολλες φορες προσφυγας

  1. Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος Βλάχος γράφει ότι οι βαθμοί της ιεραρχίας στην εκκλησία αντικατοπτρίζουν την ουσία της Ορθόδοξης διδασκαλίας που είναι η “Κάθαρση-Φωτισμός-Θέωση”. Ο Διάκονος συμβάλλει στην κάθαρση του ανθρώπου από τα πάθη, ο Ιερέας στη φώτισή του και ο Επίσκοπος στη θέωσή του. Όμως αυτό δεν έχει να κάνει με τον τίτλο που φέρει κάποιος και με τις δημόσιες σχέσεις που επιστράτευσε για να τον αποκτήσει. Έχει να κάνει με την προσωπική πνευματική πρόοδο του καθένα. Παράλληλα υπάρχει και η πνευματική ιερωσύνη (ανάλογα πάντα με την πνευματική κατάσταση του ανθρώπου) η οποία συνίσταται από τις ίδιες ακριβώς βαθμίδες και στην οποία μετέχουν φυσικά και ΓΥΝΑΙΚΕΣ.

   Συμπερασματικά, λοιπόν, είναι δυνατόν μία λαϊκή γυναίκα με την Επισκοπική όμως πνευματική ιερωσύνη (Αγία δηλαδή) να συμβάλει στην κάθαρση από τα πάθη ενός Επισκόπου που δεν έχει καν την πνευματική ιερωσύνη Διακόνου!

   Αυτά για όσους πιστεύουν ότι στην πραγματική εκκλησία υπάρχει ή θα έπρεπε να υπάρχει εξουσία.

 18. Πολλές φορές προσφυγας

  - Edit

  Απαντήστε

  ΣΑΠΙΟ ΜΗΛΟ
  Ο ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΟΡΘΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΖΗΛΕΥΕ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ-ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ
  ΧΕΙΡΙΖΕΣΑΙ ΤΟΝ ΕΠΑΓΩΓΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΛΟΓΟ ΜΕ ΕΝΑΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ,ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΕΦΥΗΣ,ΒΑΖΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΩΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ!
  ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΑΥΤΟ!ΙΣΩΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΜΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΚΑΛΛΙΣΤΑ!
  ΕΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΛΑ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΠΟΛΥ!
  ΜΑΛΛΟΝ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΗΤΟΡΙΚΗ!!!!!!

 19. ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ Η ΑΡΝΗΣΗ ΣΧΟΛΙΩΝ ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΝΤΡΟΠΗΣ?
  ΕΓΩ ΛΕΩ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΙΑ!
  ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΥΡΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΝΔΡΙΑ.
  ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΕΣΑΣ Κ..ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΩ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ!
  ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΤΕ ΠΟΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΟΣΟ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ!!!!!

 20. αντιαμβροσιοργανωσιακο-ιρανιστης

  - Edit

  Απαντήστε

  καλημεραααααααα!μολις γυρισα απο καφε και ειχε μια υπεροχη λιακαδα,γιναμε μουσκεμα σαν παπια!
  ενα εωτημα απευθυνω προς Σαπιο Μηλο,Καταμαγια,Πολλες φορες προσφυγας!και θελω απαντηση μονο με τρεις λεξεις!Ποιο λαος στον κοσμο θα ειχε ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ,Πλατωνα,Σωκρατη,Σολωνα,Αισχυλο,Κοραη,Ανθιμο Γαζη, Σολωμο,Παπαδιαμαντη,Παλαμα, Σεφερη,Ελυτη.Ριτσο και αλλων χιλιαδων με ανοικτους οριζοντες πνευματικους γιγαντες και θα επετρεπε αμβροσιο-ιρανιστες,σκοταδιστες,αγραμματους και απαιδευτους,να αφοριζουν ανθρωπους!αφορισμος ειναι μια ευχη-καταρα!ακριβως ξερετε τι σημαινει?ναμη επελθει η κυτταρικη αποσυνθεση σωματος του νεκρου αδελφου!τοσο μισος !τοση κακια!τοσο πηχτο και πνιχτο σκοταδι!
  μονο με τρεις λεξεις σας παρακαλω!

 21. προς σκυλευτη

  - Edit

  Απαντήστε

  υπαρχει και ενα ανθρωπαριο που ψαχνει να βρει λιρες στα βουνα,θα του βρω εγω μηχανημα να τις βρει!αυτος θα τις μαζευει..στα τεσσερα και εγω θα κρατω … το μηχανημα!βρε ανεκδιηγητε!οι κομμουνιστες βηγκαν στα βουνα για να μαζευουν λιρες?βγηκαν στα βουνα για να καθαρισει ο τοπος απο τους προπαππουδες σου και την ακριδα που ετρωγε τον λαο!δεν σου φτανει που σκαβεις ταφους και σκαλιζεις μνημες αγωνιστων,σκαβεις για λιρες που δεν σαφησε ο παππους σου!λειρατη κοτα!

 22. επανερχομενος εν ονοματι της μνημης

  - Edit

  Απαντήστε

  Καλημερα Κυριε Παπαδοπουλε!πολλες φορες σας παρακαλεσα,μιας και καταγιγνεστε με αρθρα τα οποια απτονται θεολογικων θεματων,να γραψετε και ενα αρθρο για την εξεχουσα μορφη,τον Μητροπολιτη της Αγιοτατης Μητροπολεως Σερβιων και Κοζανης,Μακαριστου ΙΩΑΚΕΙΜ.επειδη ειστε προσωπο το οποιο εκ των πολλαπλων αρθρων σας επιζητειτε και την δημοσιοτητα και τον καλοπιστο σχολιασμο των γραφομενων σας,ερχομαι και απευθυνω προσκληση φιλικη να μαθουμε και την δικης σας αποψη.ειστε ελευθερος πολιτης,εξ αλλου δεν ανηκετε πλεον οπως ειπατε στην παραεκκλησιατικη οργανωση, η οποια σας επνιγε,οπως πνιγει διαχρονικα τους νοημονες και ελευθερα σκεπτομενους ανθρωπους!
  την ιδια προταση εκανα και στους δυο ετερους καππαδοκες,αλλα φωνη…μουγκα εν τη ερημω.ο ενας ειναι ο γνωστος οδυρομενος και περιλυπος αχρι θανατου για την απωλεια της βυζαντινης αυτοκρατοριας και της Αννας κομνηνης και ο ετερος ο γνωστος και διαχρονικος υμνητης των γερμανων,γερμανων σφαγεων του Ποντιακου Ελληνισμου,σφαγεων της κατοχης και σφαγεων του σημερα με εκπροσωπο,την αυτου εξοχοτητα φροιλαιν αγγελα μερκελ! ογνωστος κατηγορος των σχολιαστων και γνωστος επιπλησσων το φιλοξενο και δημοκρατικο Κοζανη λαιφ,το οποιο ασμενως δεχεται την κριτικη των σχολιων και διδει σε ημας τους ελαχιστους ,χρονον ικανον να εκφερουμε λογον προς οικοδομην,ελευθερα σκεπτομενων ανθρωπων και οχι λογον προς αποδομην!

 23. Πολλες φορες προσφυγας

  - Edit

  Απαντήστε

  ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΟΥ ΛΑΘΗ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΟΥ Κ ΣΤΗΝ ΚΕΚΤΗΜΕΝΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ!!!!!!

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.