ΠροσφυγιοΜανία: Γράφει ο Βασίλης Μαρκόπουλος για την έλευση προσφύγων σε Κοζάνη και Γρεβενά



Γράφει ο Βασίλης Μαρκόπουλος:

Τελευταία , με αφορμή την έλευση προσφύγων στους Νομούς Κοζάνης και Γρεβενών , διαβάζουμε ότι υποβάλλουν προσφυγές , πρώτα ο κ.Περιφερειάρχης και στη συνέχεια ο κ.Δήμαρχος Γρεβενών. Αμφότεροι πρόσκεινται στο Κυβερνητικό κόμμα που τους στήριξε με το παραπάνω.

Φυσικά οι προσφυγές προφανώς στρέφονται κατ ΄αγνώστων. Και σε μια προσφυγή κατ αγνώστων οφείλουν να περιγράφουν τον κύκλο των πιθανών αγνώστων για να μπορέσει η Δικαστική Αρχή να εντοπίσει τους αγνώστους και να κάνει γνωστούς. Είναι όμως γνωστοί τους , γιατί οι πρόσφυγες δεν ήρθαν από μόνοι τους , αλλά μετά από κυβερνητική εντολή και συγκεκριμένα του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Λογικά θα έχουν ληφθεί και τα αναγκαία υγειονομικά μέτρα για να προστατευθούν οι ίδιοι οι πρόσφυγες , αλλά και οι τοπικές κοινωνίες. Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε πρόβλημα.

Επι της ουσίας να μη θέλεις τους πρόσφυγες στον τόπο σου και να οχυρώνεσαι πίσω από τον κορονοϊό και τις ‘’ αντιδράσεις ‘’ τάχα των τοπικών κοινωνιών , αποτελεί το λιγότερο υποκρισία. Η χριστιανική πίστη και ηθική επιβάλλουν συμπόνοια , αλληλεγγύη και αγάπη σε ανθρώπους που είναι πονεμένοι , κατατρεγμένοι και τα αθώα θύματα μιας άφρονης πολιτικής των μεγάλων της γής.
Εχουμε απορία για το περιεχόμενο των προσφυγών αυτών. Γιατί δε δημοσιοποιούν το περιεχόμενό τους ;

Ο διάλογος των τοπικών αρχών με τα συναρμόδια Υπουργεία είναι αναγκαίος και επιβεβλημένος. Αν η συνεργασία είναι ειλικρινής προβλήματα για την αναλογική κατανομή των προσφύγων ανα τη χώρα και τους τρόπους αντιμετώπισης τυχόν προβλημάτων εύκολα μπορούν να λυθούν. Αντι για τα ‘’ νταηλίκια ‘’ με τις προσφυγές , θα αρκούσε ένα απλό τηλεφώνημα στο Υπουργείο Μεταναστατευτικής Πολιτικής.

Επειδή όμως οι ορισμένοι Τοπικοί Αρχοντες δεν θέλουν τους πρόσφυγες , η Κυβέρνηση τους στέλλει με το έτσι θέλω , χωρίς να τους ενημερώνει. Εξ άλλου τί μπορούν να κάνουν ; Να κριτικάρουν την Κυβέρνηση για την ‘’ αυθαίρετη ; ‘’ ενέργειά της ; Να ζητήσουν συμπαράσταση από την τοπική κοινωνία που αγκάλιασε τους προσφυγές και τους γυρνάει την πλάτη ; ή θα παραιτηθούν ; ( αυτό αποκλείεται !!!). Θα φωνάξουν λίγο , θα ξεχαστεί το θέμα μέχρι την επόμενη φορά που θα ξαναγίνει το ίδιο και θα μείνουν στη μοναξιά τους. Τα πολιτικοκοινωνικά ζητήματα λύνονται με πολιτικά μέσα.

2 σχόλια στο άρθρο “ΠροσφυγιοΜανία: Γράφει ο Βασίλης Μαρκόπουλος για την έλευση προσφύγων σε Κοζάνη και Γρεβενά

  1. Η τοπικη κοινωνια αγκαλιασετους ποσφυγες,,,καλα τραβα στο κεντρο της Αιανης μαζεψε τους ολους τους καλλιανιωτες…κατσε στημεση και πες αυτη την αρουμπα πουγραψες,,,και μετα ελα κατω απ’ το ρολοι μαζεψε τα παπουδια και του γονεις με τα μκρα τους και ξανα πες το αυτο το αγκαλιαστε τους προσφυγες,,,που κοιμομασταν με ανοιχτεςπορτες,,,που παζανε τα παιδια μεχρι να δυση ο ηλιος και μας κανατεπροσφυγες στον τοπο μας,,,για να τα κονομισουν μερικοι μερικοι,,,τελος η φαμπρικα με τους προσφυγες,,,που δε ειναι καν προσφυγες,,τεμπελχαναδες ανεργοι 20-30 χρονοι που τους ειπανε καποιοι οτι στην ευρωπη δινουνε επιδοματα και σπιτια τζαμπα…ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΣΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗΣ((ΚΑΤΑΡ ,ΣΑΟΥΔΙΚΗΚΤΛ ΠΟΛΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΕΚΕΙ ,;;;ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ 1ον Δεν ειναι προσφυγες ,,,2ον γιατιδεν θελουνε να δουλεψουνε,,,,ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ Η ΣΟΥΗΔΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΜΠΕΛΙΔΕΣ,,,ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝΕ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΔΩ,,ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ,, ΤΕΜΠΕΛΙΔΕΣ ΕΠΙ ΔΥΟ ΜΙΑ ΤΑ ΑΡΠΑΧΤΙΚΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΕΣΑΝΕ ΣΤΑ ΛΕΦΤΑ..ΤΩΝ “ΠΡΟΣΦΙΓΩΝ”,,,ΚΑΙ ΜΙΑ Η ΤΕΜΠΕΛΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΟΚΟ,,,ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ,,,ΚΤΛ…ΑΝΤΕ ΑΡΚΕΤΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ,,,ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΡΩΝΕ ΜΕ ΔΕΚΑ ΜΑΣΕΛΕΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΗ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.