Δήμος Γρεβενών: Τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμος ο νέος σταθμός των ΚΤΕΛ – Πραγματοποιήθηκε η 3η Δημόσια Διαβούλευση για το ΣΒΑΚ του Δήμου Γρεβενών



Δήμος Γρεβενών: Τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμος ο νέος σταθμός των ΚΤΕΛ – Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής στην τοποθεσία Μερά

«Σήμερα για τα Γρεβενά είναι μια σημαντική ημέρα γιατί μετά από αρκετά χρόνια κατορθώσαμε με τη συναίνεση όλων να ξεκινήσει το έργο κατασκευής του νέου σταθμού των ΚΤΕΛ Γρεβενών που θα είναι έτοιμο μέχρι το Φθινόπωρο, σύμφωνα με τη Διοίκηση των Υπεραστικών Λεωφορείων της περιοχής μας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί οι καινούργιες υποδομές θα συμβάλλουν στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της πόλης αλλά και στην ουσιαστική επέκταση της».

Αυτό τόνισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνης το πρωί της Πέμπτης 4 Ιουνίου 2020 κατά την επίσκεψη του στο οικόπεδο όπου άρχισε να κατασκευάζεται o νέος σταθμός στην περιοχή Μερά Γρεβενών. O κ.Δασταμάνης υπογράμμισε με νόημα «Τέλος καλό, όλα καλά» για μια κοινή προσπάθεια που ξεκίνησε από την προηγούμενη θητεία του και πλέον παίρνει σάρκα και οστά καθώς οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που υπήρξαν αλλά και τα διάφορα εμπόδια που εμφανίστηκαν τελικά ξεπεράστηκαν. Ο Δήμαρχος Γρεβενών δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους φορείς που βοήθησαν στην υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου το οποίο έχει μπει στην τελική ευθεία και σε τέσσερις μήνες με την ολοκλήρωση του θα συμβάλλει ενεργά στην ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής πολιτών, επισκεπτών και επαγγελματιών.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Διοίκησης του ΚΤΕΛ Γρεβενών κ.Ιωάννης Ζιάκας υπογράμμισε ότι «η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή για τα Γρεβενά» γιατί επιτέλους γίνεται πράξη, με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση του Δήμου, ο νέος σταθμός που αποτελούσε έναν στόχο για τους ιδιοκτήτες των Υπεραστικών Λεωφορείων από το μακρινό 1977. «Σήμερα ξεκινά η κατασκευή ενός έργου που έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και την ουσιαστική βελτίωση της κυκλοφορίας μέσα στην πόλη» συνέχισε στις δηλώσεις του ο κ.Ζιάκας, καταλήγοντας ότι «αρωγός στην προσπάθεια αυτή ήταν ο Δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης. Ένας άνθρωπος με ήθος και συνέπεια. Ένας άνθρωπος απλός και καθημερινός, μέσα στα προβλήματα του λαού. Τον ευχαριστούμε θερμά από τα βάθη της ψυχής μας».

Μέσα στον Σεπτέμβριο ο νέος σταθμός των ΚΤΕΛ Γρεβενών αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργιά και θ’αποτελεί, όπως είπε ο ανάδοχος του έργου κ.Βασίλης Καραστέργιος, ένα «μοντέρνο και όμορφο κτίριο με σύγχρονη αρχιτεκτονική». Επιπρόσθετα, οι καινούργιες εγκαταστάσεις θα είναι «φιλικές προς το περιβάλλον» γιατί θα εξοπλιστούν με «σύγχρονα συστήματα θέρμανσης και ψύξης χαμηλής κατανάλωσης». Ακόμη και ενεργειακά «θα είναι ένα ενδιαφέρον και πρωτοποριακό κτίριο» επισήμανε ο κ.Καραστέργιος, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι σε περίπου 4 μήνες θα λάβει τέλος η ταλαιπωρία που δημιουργούν οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις του ΚΤΕΛ στο κέντρο της πόλης.

Πραγματοποιήθηκε η 3η Δημόσια Διαβούλευση για το ΣΒΑΚ του Δήμου Γρεβενών

Η 3η Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Γρεβενών πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 4 Ιουνίου 2020 στην Αίθουσα «Πέτρος Σιούλης» στο Διοικητήριο των Γρεβενών παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Κατά τη διάρκεια της Διαβούλευσης έγινε η παρουσίαση των προτάσεων που έχουν διαμορφωθεί μέχρι σήμερα από τους μελετητές του έργου και το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους του Πράσινου Ταμείου μετά από πρόταση του Δήμου Γρεβενών.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνης τόνισε ότι «καταγράφηκαν με προσοχή όλες οι παρατηρήσεις και οι απόψεις που κατατεθήκαν στο πλαίσιο του συμμετοχικού σχεδιασμού του ΣΒΑΚ και οι οποίες θα ληφθούν σοβαρά υπόψη στην κατάρτιση του τελικού στρατηγικού σχεδίου». Ωστόσο, ο κ.Δασταμάνης σχολίασε το γεγονός ότι «αν και περιμέναμε μεγαλύτερη συμμετοχή των φορέων» τελικά, όπως συνέχισε, «οι προτάσεις που μας ήρθαν δεν ήταν αρκετές» εξηγώντας ότι πιθανότατα δεν έγινε πλήρως αντιληπτή η σημασία της όλης διαδικασίας. Μιας διαδικασίας που όπως υποστήριξε θ’αποτελέσει τον «μπούσουλα» για την Επόμενη Ημέρα του Δήμου Γρεβενών αναφορικά με τη βελτίωση της προσβασιμότητας και της ποιότητας ζωής.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Γρεβενών κ.Χρήστος Τριγώνης τόνισε ότι «η υλοποίηση του ΣΒΑΚ θα δώσει μια άλλη προοπτική στην μετακίνηση των πεζών και στην κίνηση των οχημάτων». Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα τον νέο σταθμό των ΚΤΕΛ Γρεβενών που θα είναι έτοιμος την τρέχουσα χρονιά, επισημαίνοντας ότι «ο προγραμματισμός που έχουμε καταρτίσει σιγά-σιγά γίνεται πράξη».

Σημειώνεται, ότι ο διάλογος παραμένει ανοιχτός και προτάσεις θα συνεχίσουν να γίνονται δεκτές ενώ η παρουσίαση της 3ης διαβούλευσης θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Γρεβενών.

Γραφείο Τύπου
Δημάρχου Γρεβενών

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.