Τι μπορεί να κάνεις ο περιορισμός λόγω κορονοϊού στο σώμα και το μυαλο;



Με την κοινωνική αποστασιοποίηση και την καραντίνα, οι εργαζόμενοι αποφεύγουν τους χώρους εργασίας και τα κολλέγια. Αυτό έχει καταστήσει τους ανθρώπους πιο μόνους απο σχεδόν οποιαδήποτε άλλη στιγμή. Κάποιοι κατέληξαν να μαγειρεύουν και άλλοι να χρησιμοποιούν Facetime για να επικοινωνούν με τους φίλους τους. Παρ’ όλα αυτά, ο περιορισμός αυτός δυσκολέυει τους ανθρώπους.

Οι ειδίκοι λένε πως άσχετα απο το πόσο ανεξάρτητος είσαι, αρνητικά συναισθήματα αναπτύσσονται λόγω παρατεταμένης απομόνωσης. Παρ’ όλο που ο κορονοϊός είναι ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο, η απομόνωση δεν είναι κάτι το τόσο μοναδικό. Υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπιστεί ο πανικός και το άγχος που μπορεί να νιώσει κάποιος κατά την περιόδο της απομόνωσης. Ας τους δούμε τώρα.

Έχετε κουραστεί απο το να βλέπετε την ίδια διαρρύθμιση των επίπλων και καθισμάτων στο σπίτι σας? Με την καραντίνα σε ισχύ, μπορεί να είναι μια καλή στιγμή να επαναδιακοσμήσετε το σπίτι και να του δώσετε μια φρέσκια όψη. Για παράδειγμα, μπορείτε να αλλάξετε κουρτίνες, να μετακινήσετε τους καναπέδες, τα τραπέζια και τις καρέκλες, ώστε να δοκιμάσετε διαφορετικούς συνδυασμούς και να εισάγετε ορισμένα φυτά εσωτερικού χώρου. Κατ’ αυτό τον τρόπο μπορείτε να κάνετε μια επανεκκίνηση και να δραπετεύσετε απο την δυσβάσταχη ζωή αυτό τον καιρό.

Ένας ακόμη τρόπος να κερδίσετε την απομόνωση είναι να καλέσετε μια συνοδό, μέσω κάμερας και βίντεο, τώρα. Αν μένετε μόνος και νιώθετε μοναξιά, μπορείτε να της μιλήσετε και να μοιραστείτε μαζί της αυτά που νιώθετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα. Κορίτσια απο όλο τον πλανήτη σας περιμένουν τώρα. Για την ακρίβεια, υπάρχουν φοβερές συνοδοί που θα σας κάνουν να νιώσετε πολύ ζωντανός στην Αθήνα, οπότε αν δεν έχετε επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα, γιατί να μη μοιραστείτε την εμπειρία με μια συνοδό μετά την πανδημία?

Στην κανονική σας ζωή, δεν έχετε και πολύ χρόνο για τον εαυτό σας. Κατ’ επέκταση, ενώ έχετε κάποιο χρόνο, πρέπει να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας λίγο παραπάνω. Μπορείτε να ρωτήσετε τον/την συγκάτοικό σας αν μπορεί να σας κάνει μασάζ στο κεφάλι ή να κάνετε μια κούρα ομορφιάς χρησιμοποιώντας ό,τι έχετε σπίτι. Αυτό θα σας κάνει νιώσετε μια φρεσκάδα και να νιώσετε πιο ζωντανός ως ένα σημείο. 

Κρατήστε το PS4 και το Xbox μακριά και ασχοληθείτε με επιτραπέζια παιχνίδια τα οποία το μόνο που έκαναν είναι να μαζέυουν σκόνη μέχρι τώρα. Αυτή είναι η καλύτερη περίοδος για να περάσετε ωραία με επιτραπέζια παιχνίδια. Μην αφήνετε τη βαρεμάρα να σας κερδίζει. Τα παλιά και κλασσικά επιτραπέζια με την οικογένειά σας θα σας αποσχολήσουν για αρκετό χρόνο και θα σας βοηθήσουν να συνδεθείτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Αν είστε σε καραντίνα μόνος, υπάρχουν παιχνίδια όπως σταυρόλεξα και γρίφοι.

Μήπως η κιθάρα σας μαζεύει πολλή σκόνη στην ντουλάπα σας? Ίσως ήρθε η ώρα να τη βγάλετε έξω και να την ξεσκονίσετε. Αποκτήστε μια νέα συνήθεια και καθίστε κάθε μέρα να μελετάτε κιθάρα. Θα βρείτε πολλά εκπαιδευτικά βίντεο και tutorials στο διαδίκτυο, στα οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση όποτε θέλετε. Στην περίπτωση που σας αρέσει ο χορός, μπορείτε να κάνετε μαθήματα εξ’ αποστάσεως στο διαδίκτυο.

Αν δεν έχετε κάποια κλίση στη μουσική, μπορείτε να μάθετε και κάποια νέα γλώσσα. Υπάρχουν πολλά βίντεο εκμάθησης γλωσσών που μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο. Επιτρέψτε στη δημιουργικότητά σας να βγεί προς τα έξω. Μπορεί να είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να βελτιώσετε κάποιες απο τις ικανότητές σας. Τώρα που έχουμε περισσότερο χρόνο απο ποτέ. Αν όχι τώρα, πότε?

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.