Χρυσή Αυγή Δυτικής Μακεδονίας: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεπουλά τον εθνικό πλούτο της χώρας



Κλείνουν όλα τα λιγνιτωρυχεία. Οι μόνοι που θα ωφεληθούν είναι γερμανικές εταιρείες… Το ποσό που θα μπορούσε η Ελλάδα να κερδίσει από τον λιγνίτη ξεπερνά το δημόσιο χρέος της χώρας!

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα κλείσουν όλα τα ανθρακωρυχεία μας στη Βόρεια Ελλάδα. Ποιος θα ωφεληθεί; Φυσικά γερμανικές εταιρείες! Μια κολοσσιαία εθνική περιουσία στην Βόρειο Ελλάδαθα μείνει ανεκμετάλλευτη και οι γερμανικές εταιρείες, όχι μόνο για να πουλήσουν εξοπλισμό για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αλλά και για να μετατρέψουν τον λιγνίτη της χώρας μας σε ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ!

Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι οι γερμανικές εταιρείες κατέχουν από τον Β’ΠΠ την τεχνολογία για να μετατρέπουν τον λιγνίτη σε… πετρέλαιο! Είναι η μέθοδος Fischer- Tropsch με την οποία η Γερμανία παρήγαγε τα δικά της τεχνητά υγρά καύσιμα κατά την διάρκεια του Β’ ΠΠ.

Η περιβόητη «συνθετική βενζίνη» που κινούσε την γερμανική πολεμική μηχανή, ήταν από… λιγνίτη! Τον ίδιο λιγνίτη που τώρα η ελληνική κυβέρνηση τον εγκαταλείπει προς όφελος των Γερμανών ως ρυπογόνο!

Και όμως: Χρησιμοποιώντας, είτε την μέθοδο Fischer- Tropsch, είτε την νεότερη μέθοδο προέλευσης Νέας Ζηλανδίας, οι 3,34 δισεκατομμύρια απολήψιμοι τόνοι λιγνίτη της ΔΕΗ μπορούν να μετατραπούν σε 420 δισεκατομμύρια λίτρα καυσίμου ντίζελ, με λιανική πώληση του στην Ελλάδα περίπου 1,40 ευρώ ανά λίτρο και με τα έσοδα να φτάνουν τα 500 δισ. ευρώ για την εθνική οικονομία!

Με βάση τα συνολικά εκμεταλλεύσιμα αποθέματα λιγνίτη της χώρας και τον προγραμματιζόμενο ρυθμό κατανάλωσης στο μέλλον, υπολογίζεται ότι τα αποθέματα αυτά επαρκούν για περισσότερο από 45 χρόνια.

Από γραφείο τύπου Χρυσής Αυγής Δυτικής Μακεδονίας

3 σχόλια στο άρθρο “Χρυσή Αυγή Δυτικής Μακεδονίας: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεπουλά τον εθνικό πλούτο της χώρας

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.