Ο συνδυασμός «Ελπίδα» για το μεταναστευτικό στα Γρεβενά και το συνολικό σχέδιο για τους Οδικούς Άξονες της Δυτικής Μακεδονίας

Του Γρηγόρη Γιαννόπουλου από τον συνδυασμό «Ελπίδα»:

Απορία ψάλτου …. Βηξ, η μη απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη στην επερώτησή μας για τους Μετανάστες στα Γρεβενά.

Όταν δεν έχεις τι να απαντήσεις, τότε επιστρατεύεις το γνωστό … «ναι αλλά και οι άλλοι δεν έκαναν τίποτε»!

Καλύτερη άμυνα η επίθεση! Μόνο που δεν πιάνει πάντα … δυστυχώς γι αυτόν.

Γιατί εμείς αντιδράσαμε. Αποχωρήσαμε από μια Περιφερειακή Αρχή εν ενεργεία. Δεν λογαριάσαμε καρέκλες, αξιώματα και αντιμισθίες.

Καταγγείλαμε την απραξία της στα μεγάλα ζητήματα του τόπου και φυσικά και την μεγάλη ζημία που προκάλεσε στο τουρισμό της περιοχής μας με τις αποφάσεις της στο Μεταναστευτικό.

Ενταχθήκαμε σε έναν συνδυασμό που ήταν ο πρώτος που αντέδρασε το 2016 στην καταστροφή του τουρισμού της Βασιλίτσας και των Γρεβενών όταν άλλοι και μεταξύ αυτών και ο κος Γιάτσιος σιωπούσε.

Σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης εξακολουθεί να παραμένει σιωπηλός για να μην δυσαρεστήσει το κόμμα του. Ακολουθεί την ίδια γραμμή με τον Περιφερειάρχη. Μοιραίοι και άβουλοι παρακολουθούν άπραγοι τα Γρεβενά να καταστρέφονται.

Ο Περιφερειάρχης αντέδρασε μόνο όταν οι Μετανάστες πήγαν στην Κοζάνη. Ίσως γιατί εκεί εκλεγόταν για χρόνια βουλευτής και θέλει να κρατήσει την εκλογική του πελατεία για το μέλλον.

Για τα Γρεβενά κουβέντα. Ας κάνει καλά ο Βουλευτής ήταν η απάντηση του Περιφερειάρχη και του Αντιπεριφερειάρχη. Εμείς δεν μπορούμε.

Το ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτε το διαπιστώσαμε ένα χρόνο τώρα σε όλα τα θέματα. Αν και ο κος Γιάτσιος νομίζει ότι διοικούν μόνο τρεις μήνες.

Περνάει γρήγορα ο χρόνος όταν δεν κάνεις τίποτε. Όμως οι Γρεβενιώτες ζούμε σε πραγματικό χρόνο την αγωνία της επιβίωσης.

Γι αυτό πλέον ο αγώνας θα είναι καθημερινός. Όσοι στρογγυλοκάθονται σε καρέκλες κάνοντας βόλτες και δημόσιες σχέσεις θα μας βρουν απέναντι.

Τα Γρεβενά χάνονται και εμείς δεν θα αφήσουμε τα πράγματα στην τύχη τους.

Γρηγόρης Γιαννόπουλος
Περιφερειακός Σύμβουλος
Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ»


Η ένταξη της κατασκευής της Σήραγγας Κλεισούρας στο ΕΣΠΑ 2014-20 ανακοινώθηκε με Δελτίο Τύπου της Περιφερειακής Αρχής προϋπ. 69,0 εκ. ευρώ.

Όπως αποδεικνύεται πλέον αποτελεί συνειδητή επιλογή του Περιφερειάρχη ,αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα Οδικούς Άξονες που αποτελούν 1η προτεραιότητα κατά την αξιολόγηση του ΣΠΕΜ (επενδυτική προτεραιότητα).

Χωρίς συνολικό σχέδιο για τους Οδικούς Άξονες ,αγνοώντας τις επίσημες αξιολογήσεις, μένει κενό γράμμα η άρση της απομόνωσης της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας.

Για άλλη μία φορά επιβεβαιώνεται η ανυπαρξία συνολικού σχεδιασμού , με την Περιφέρειά μας να υποτάσσεται σε μικροπολιτικές –πελατειακές επιλογές!

Επιβεβαιώνεται πλέον με οδυνηρό τρόπο και ενώ συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την εκλογή της ,η αδυναμία για ένα ελάχιστο σοβαρό προγραμματισμό, ίσως γιατί δεν βρίσκει χρόνο, γιατί είναι στραμμένη σε άλλα πεδία ενασχόλησης…..

Έτσι συγκεντρώνονται στην Επ. Πρωτ. (επιχειρησιακή προτεραιότητα) 7.2 (που αφορά στο οδικό δίκτυο ενδοπεριφερειακής σημασίας) το σύνολο σχεδόν των διαθέσιμων πόρων σε βάρος της Επ. Πρωτ. 7.1 που αφορά στους Διεθνείς Οδικούς Άξονες.

Πότε επιτέλους θα δώσει απαντήσεις για το τι σχεδιάζει η Περιφερειακή Αρχή του κ. Κασαπίδη:

Για τον Κάθετο Διευρωπαϊκό Άξονα «Λάρισα-Πτολ/δα- Φλώρινα που έχει ωριμότητα μελετητική στο τμήμα Κοζάνη-Ρύμνιο ,ενώ ετοιμάζεται το τμήμα Ξ. Νερό –Αμμοχώρι καθώς και άλλα τμήματά του ,με εξασφαλισμένες τις απαλλοτριώσεις (Επ.Πρωτ. 7.1).
Για τον Ε 65 και το τμήμα Γρεβενά-Καλαμπάκα.

Για τα έργα 2ης Προτεραιότητας ( κατά το ΣΠΑΜ) με μελετητική ωριμότητα επίσης (Φλώρινα-Πισοδέρι, Διασταύρωση Πρέσπας- Κρυσταλλοπηγή, Γρεβενά- Αγ. Παρασκευή ),ως έργα γέφυρες των Οδικών Αξόνων Φλώρινα-Πρέσπες-Λαιμός/Κρυσταλλοπηγή και Γρεβενά –Βασιλίτσα.

Για την ολοκληρωμένη κατασκευή του δρόμου Καστοριάς –Πτολ/δας (μέσω της σήραγγας Κλεισούρας και πρόσβαση προς Κλεισούρα) και όχι στην επιλογή που επιλέχτηκε, μιας επί μέρους παρέμβασης 10 χλμ.

Για την ολοκλήρωση των υποδομών του Αεροδρομίου Καστοριάς.

Για τις Σιδηροδρομικές Συνδέσεις με Καλαμπάκα-Αλβανία.

Δεν μας αρκεί η αόριστη διαβεβαίωση του περιφερειάρχη κ. Κασαπίδη, την ίδια στιγμή που μας αφαιρούνται πόροι του ΕΣΠΑ, για έργα γέφυρες από το τρέχον στο επόμενο, γιατί δεν αρκεί μόνο η ένταξη ενός έργου, προσβλέποντας στην επόμενη χρηματοδοτική περίοδο, αλλά η άμεση και γενναία χρηματοδότησή του από τώρα, για να υπάρξει απορροφητικότητα πόρων και να ανοίξει άμεσα η κατασκευή κρίσιμων έργων για την Περιφέρειά μας που θα δώσουν θέσεις απασχόλησης και αναπτυξιακή προοπτική .

Γραφείο τύπου

 
 
 

Goody’s Burger House Κοζάνης | Υπηρεσία delivery και take away για τις αγαπημένες σας γεύσεις
Ταμειακές Μηχανές στην Κοζάνη | Πώληση και τεχνική υποστήριξη ταμειακών μηχανών από τη Webtouch
Δημιουργίες Like a Dream | Τα πάντα για τον στολισμό ενός ονειρεμένου γάμου και βάφτισης
Inox βάσεις | Νέες inox βάσεις για γάντια και αντισηπτικό για τις επιχειρήσεις
Kaplanoglou Photography | Νέα πακέτα γάμου και βάφτισης για τις ανάγκες και απαιτήσεις σας

 

 

1 Shares

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.